Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

Asi som sa dotkol Vašej obľúbenej témy, nechtiac to vypálilo inak. Mrzí ma to.
Neviem sa k takýmto informáciám inak dostať, chcel som si len overiť, či som príspevok pochopil správne.
Takže podľa značiek by bol predmet puncovaný v období 1900-1921 (zlatník Alois Kitzberger, Praha).
Ďakujem.

Jen klídek, nic se neděje, nijak mně to nenaštvalo. A jen mne to upozornilo, že se mám vyjadřovat přesněji.
Kdyby nebylo jedné kurátorky Národního Muzea, taky bych neměla odkud čerpat.
(Encyklopedie českého zlatnictví, stříbrnictví a klenotnictví)
Jedna dvě, Baba jde. Jde si Jaga pro tebe.

Zaujímalo by ma, či sa dá niečo viac zistiť z tejto trojkombinácie puncov/značiek.
Trojuholníkový československý punc, to je vcelku jasné - 800/1000, 1929-1942.
"800" - tu mi nie je jasné, prečo je tam aj toto číselné prepuncovanie, resp. čo tam bolo skôr ? Či trojuholníkový, alebo 800 ?
FB - opäť iniciály FB, ako aj v prípade tej úplne prvej (K. u. K.), aj keď je vizuálne odlišný ...
Čokoľvek Vás napadne - toto je totiž lyžička, ktorú používam, a tak ma to zaujíma o niečo viac, než v iných prípadoch.
Ďakujem :-)
Obrázky:

Teda všetky tri značky tam mohli byť vyrazené naraz. Myslel som si, žeby tá duplica dvoch značiek, ktoré vyjadrujú rýdzosť (i keď jedna je špecifická pre Československo, a tá druhá, číselná je možno anonymná) mohla byť typická pre určité obdobie. Napr. Nemecké značenia majú číselné vyjadrenie vo väčšine prípadov (mal som na mysli nejaké pomníchovské obdobie ...) - ale neviem o tom príliš veľa, takže ak to bola bežná československá prax, v období 1929-1942, tak to proste musím prijať (nehľadám senzáciu, len sa vzdelávam :-)
S tým FB sa nedá nič vyriešiť ? - zaujalo ma, že rovnaké písmená sú na dvoch predmetoch z monarchie a tiež potom po roku 1929 ... (?)

Československý punc pre veľké aj malé strieborné predmety platný od 1.1.1929 do 31.12.1940 na Slovensku a do 29. 1.1942 v Čechách, znak Slovenska v rovnoramennom trojuholníku s otupenými rohmi, arabská číslica 5 na ľavej strane obrazca a číslo 800. Rýdzosť stiebra 5=800/1000.
FB ak sa nemýlim, je výrobná značka Bibus František a syn, majitelia významnej továrne na výrobu nádob zo striebra a alpaky v Moravskej Třebovej. Firmu založil Franz Josef Bibus v roku 1883.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.