Moderátoři: smith, Wjem

Profilový obrázek
Thomasek2103

Uživatel

Zaregistrován:
1. 5. 2012

#1 1. 5. 2012, 12:43

Dobrý den - mám tento obraz od Aloise Kalvody - název neznám
obraz má mírně poškozenou malbu v LH rohu a v podpisu, mírně poškozený rám
(obraz je v rámu se sklem) rozměr vč. rámu 80x60 cm (přesně to nyní ale nevím)
Jaká je prosím možná cena výše uvedeného?? O originálu jsem přesvědčen
(Kalvoda ho věnoval naší rodině osobně)
Obraz je možno i prodat
Tomáš Kopa - 775310010
Praha
kopat123@gmail.com

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Profilový obrázek
INFinity

Uživatel

Zaregistrován:
14. 4. 2012

#2 1. 5. 2012, 18:22

http://www.galerie-narodni.cz/cs/predmet/4528-detail/ mrkněte sem, tohle dílko se vydražila za 35 tis. korun, pro nějakého obdivovatele Kalvody může mít i cenu vyšší, samozřejmě najdou se i dílka od Kalvody, která se vydražila i přes 100 tis., ale to už jsou opravdu spíš velmi výjimečné kousky, můj odhad je cca 40-60 tis. maximálně. Ačkoliv to je jen můj odhad a může to být i o pár desítek více... Tohle je spíš spodní hranice, kterou bych hádal já, někdo to jistě upřesní :-)

Momentálně lituji, že jsem po nějakých nákupech do sbírky bez peněz, Kalvodu jsem vždycky chtěl🙂 no hodně úspěchů!🙂

Profilový obrázek
Wjem

Moderátor

Zaregistrován:
20. 7. 2010

#3 3. 5. 2012, 21:11

Já ho řadím do malířů kategorie vyšší desetitisíce😋 Špičková díla i přes 100 000, menší dílka naopak nižší desetitisíce...

Profilový obrázek
INFinity

Uživatel

Zaregistrován:
14. 4. 2012

#4 4. 5. 2012, 09:10

Toho jsem si vědom, ale poslední aukční výsledky svědčí o opaku, přičtěte pak to, že je opravdu nepříliš hezký (doufám, že nikoho neurazím) a můj nástřel ceny se zdá docela reálný...nemyslíte?

Profilový obrázek
xjert01

Uživatel

Zaregistrován:
17. 8. 2010

#5 4. 5. 2012, 09:38

INFinity: nastrelil jste 40-60tis. coz Wjem temi vyssimi desetitisici vicemene potvrdil, ne?

Profilový obrázek
Serge Nubret

Uživatel

Zaregistrován:
3. 12. 2011

#6 4. 5. 2012, 10:25

Je skoro neuvěřitelné, na jakou cenu se může vyšplhat obraz spíše podprůměrný jen proto, že je tam podpis A. Kalvoda.
Kdyby tam ten podpis nebyl, měl by obraz hodnotu tak 1000 Kč. Pro mně je velkým paradoxem, že si lidé nějakého díla cení jen proto, že ho stvořil někdo slavný a uznávaný, i když dílo samotné patří spíše k těm méně povedeným. Přece je normální, že i mistrovi se některé dílko povede, jiné zase ne. Nebylo by z tohoto pohledu rozumnější hodnotit především kvality díla a ne pouze to, kdo je autorem? 😕 😐

Kdo zná všechny odpovědi, tomu nebyly položeny všechny otázky.
http://www.youtube.com/watch?v=4T2ptyJE4f4

Profilový obrázek
Wjem

Moderátor

Zaregistrován:
20. 7. 2010

#7 4. 5. 2012, 10:50

Počínaje impresionismem bych nebral kritérium "krásy" do úvahy jako objektivní faktor při určování ceny výtvarného díla🙂
Kdo by měl stanovovat jestli je dílko krásné či ošklivé? Nějaká kómis či veřejné hlasování?😋

Nutno brát do úvahy dějinný kontext, originalitu pojetí, osobnost autora, atd... Kdybych tady kupříkladu vystavil Gutfreundovu kresbu z období analytického kubismu, tak si 95% zdejších diskutérů "odplivne"😋 Ale , kdybych to dal do aukce, tak 95% zdejším diskutérům na to nebudou stačit finance...

Profilový obrázek
INFinity

Uživatel

Zaregistrován:
14. 4. 2012

#8 4. 5. 2012, 11:01

V tomhle s Vámi Wjeme naprosto souhlasím, bohužel situace je taková, že "tržní" cena se určuje pojmem řekněme "tržní krásy".

A zmíněný obraz "tržně krásný" není.

Ono těch způsobů ocenění je bohužel mnoho, relevantní pro někoho, kdo se zřejmě chce obrazu zbavit je však pouze ta tržní.
Ostatní naše diskuze jsou v tomhle pak už jen v rovině akademické.

xjert: Máte vlastně pravdu, ale já beru jako vyšší desetitisíce řekněme od těch 60 nahoru... :-)

Profilový obrázek
Thomasek2103

Uživatel

Zaregistrován:
1. 5. 2012

#9 4. 5. 2012, 11:21

Děkuji za Vaši diskuzi o tomto dílku - stejně nevím za kolik ho mohu prodat - zatím mě napadá ho odnést třeba do Dorothea a čekat jak dopadne aukce - třeba bude pro někoho "tržně krásný"🙂

Profilový obrázek
Dracek

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2008

#10 4. 5. 2012, 11:57

Nelze zapomínat na "pokřivení trhu" tím, že je dost lidí s plnou peněženkou, co si jdou na aukci jen koupit jméno, aby se jím mohli chlubit a kvalita díla či další věci kolem je už tolik nezajímá. Takže když se nějaký obraz z vrcholného období autora prodá např. za 1M, tak si budou libovat, když koupí jiný jeho obraz za 900T a bude jim jedno(nebudou vědět či reflektovat), že jde v druhém případě o dost nepovedené dílo z nejslabšího autorova období a tedy ho velmi hodně přeplatili... 😐
(myšleno obecně ne přímo na Kalvodu)

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.