Moderátoři: smith

Nechcete si někdo přihodit: http://www.aukro.cz/item611875626_konvolut_minci_nalez_0_5kg.html
Třeba se tam najde nejaká raritka 😁
"NON PUDOR EST NIL SCIRE, PUDOR NIL DISCERE VELLE"

No alespoň 2 kousky jsem si přivezl, ale sleduju nešvar který se rozmáhá - silně nadhodnocený popis kvality. Kromě bohemiky mne zajímaly také římskorepublikové denáry a kvalita 1/1 to nebyla ani náhodou a o položkách ČSR z korespondenční aukce ani nemluvit - uváděná kvalita 0/0 byla většinou s bídou 1/1, asi škrábance a úhozy se již do hodnocení nepočítají🙄

Ani nehovor, aj ja keď kupujem na burzách ČSR, tak s vedomím že to 0/0 je v skutočnosti 1/1. Ale napr. zahraničné mince sú často naozaj 0/0

Musím potvrdit že co jsem měl možnost shlédnout např.u německého Künkera tak skutečná kvalita popisu odpovídala a někdy se mi jevila i lepší. V katalogu byl třeba nabízen pražský 2 tolar Ferd.II. s popisem sehr schön (2/2), tak jsem si říkal že si ho alespoň prohlédnu a byl jsem mile překvapen - u nás by ho uvedli jako mimořádná zachovalost - sbírkový kus!

Nummus=Humus(co se kvality týče...) ostatně u skoro všech aukcí mimo CNS Praha a Aurea je nutné počítat půl až jeden stupeň v zachovalosti průměrně dolů, u aukcí jako Nummus, Šumperk, Kroměříž, Dukát(písemné) většínou jeden až dva stupně zachovalosti směrem dolů. Já osobně již několik let písemné příkazy neposílám na žádnou aukci. Buď si tam zajedu(pokud to stojí za to) nebo nejčastěji pověřím kamarády co tam jedou a ti dostanou můj limit s volnou rukou k úpravě cen dle zachovalosti oběma směry... 🙂
Situace u Künkera a dalších firem v Evropě je jasná, pokud se podíváš do sálu, jsou tam skoro vždy kompletně nákupčí našich aukcí a chtějí přeci notně vydělat, tomu pak také odpovídají popisy u nás... 😕
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

http://aukro.cz/item614594517_92_kusu_stribrnych_prazskych_grosu.html#gallery
takyto srot ,sak to neni mozne mat tak vela srotu:D

Pánové neznáte někdo někoho s přezdívkou " -habesan- " na Aukru, draží u mne u více položek o 106, ale v hodnocení má 0, ač registraci má od května 2008 - ne že bych nechtěl prodat draho, ale nemám z toho nějak dobrý pocit a konec cca za 90minut....
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.