Ano .Ten Čapek je jejich rekord .Nejdražší obraz , který se u nich kdy , víceméně náhodně prodal . Jenom si myslím , že to není úplně aukční síň , kde se prodávají běžně podobné kusy na rozdíl od několika jiných aukčních síní. Drobnější věci , kdy člověk ví co chce koupit a rozumí tomu , tak ty se tady koupit občas dají .

Však já majiteli přeji , aby se obraz prodal za maximum .Ohledně pravosti se vyjádřit nedokáži. Jednak jsem obraz naživo neviděl , jednak XIX. století není úplně okruh mého zájmu . Jenom si myslím , že má-li jistotu o jeho originalitě , neudělal pro nejlepší možný prodej to , co udělat mohl . Mám oblíbenou vývařovnu , kde dělají dobrý guláš. A několikrát do roka , když jdu kolem ,si ho tam na stojáka dám :- )).Taková trochu ušmudlaná záležitost , ale guláš a drštková vždy vynikající .Ale asi by mne znervóznělo , kdybych šel náhodou kolem a na ceduli byl křídou nápis :“ Dnes pro vás vaří michelinský kuchař „ … :- )) .

Vzhledem k tomu, že Číla je jedním z autorů co jsou zastoupeni v mé sbírce a trochu se mu věnuji se vždy hezky zasměju nad tím, co lze jako jeho práci uvádět. Děs.
https://aukro.cz/otakar-cila-olejomalba-na-platne-7029897564

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.