Moderátoři: smith, Wjem

Profilový obrázek
poradnydest

Uživatel

Zaregistrován:
23. 12. 2015

#51 1. 12. 2022, 14:50

Necháme se tedy překvapit .Na Bazoši nebo Aukru se samozřejmě neprodá a její migrace dál je skoro jistá :- ))

Profilový obrázek
Kolemjdouci

Uživatel

Zaregistrován:
25. 4. 2013

#52 1. 12. 2022, 15:05
Cenově není ten Purkyně vůbec mimo. Cenově vychýlený je trh s uměním, který upřednostňuje nadproduktivní a modernistické malíře, kteří jsou skoro v každé krajské galerii. Přitom tento Purkyně by patřil do Moravské galerie, tam žádného nemají.

Víte, já si vůbec nejsem jistá, že jde o originál.
A protože jsem podezíravá (často mě za to dokonce i platí;)), tak si nejsem ani jistá, zda jde o ten stejný rám- na té historické fotce mi přijde, že rám je více prohýbaný, proto vrhá výraznější stíny. Tento rám mi přijde jen jako taková blondelová tuctovka, ten by takto nevrhal.

Ani ten kudrlinkový podpis se mi nelíbí. Tenhle obraz byl reprodukován, dokonce vyšel i na staré pohlednici... a všimněte si tam právě toho podpisu - je jiný, než na tomto obraze.
https://aukro.cz/karel-purkyne-zatisi-s-pavem-6990434896

Pokud jsem se někdy s Purkyněm potkala, byla to vždy plastická, promalovaná malba, tady mi to tedy taky nepřijde.

Podle mě to je pár desítek let stará studijní kopie, kterou dneska někdo z vychytralosti či nevědomosti recykluje.

Jsem zvědavá, kolik milionářů se na to chytí.
Uvidíme...

Profilový obrázek
floodland

Uživatel

Zaregistrován:
23. 4. 2012

#53 1. 12. 2022, 16:07

Konečně si někdo všimnul toho rámu, mě totiž taky přišlo, že se nejedná o jeden a ten samý rám. Té kopii bych docela věřil, ta malba je taková nějaká divná a hlavně prodávat obraz za 6 mega a dát k tomu jenom dvě malé fotky, no.

Jinak co se týče toho psíka, tak tam se stále přikláním k tomu, že jde o jednu z kopií podle Reicherta a autorem vůbec nemusí být Purkyně.

Profilový obrázek
jazzdr

Uživatel

Zaregistrován:
23. 3. 2014

#54 1. 12. 2022, 17:22

Souhlasím, že fotky na Aukru a Bazoši jsou mizerné a podle nich obraz učitě nikdo kupovat nebude. Ale ten blondelový obrazový rám se mně zdá stejný jako v Mánesu v roce 1930. Větší fotka z výstavy se dá otevřít zde:
https://databazevystav.udu.cas.cz/cz/detail/sto-let-ceskeho-umeni-1830-1930
po kliknutí na nabídku Pohled do výstavy (druhá fotka).
Obraz po výstavě fotografoval i Josef Sudek:
http://sudekproject.cz/s582n

Profilový obrázek
PetrPal

Uživatel

Zaregistrován:
9. 9. 2015

#55 1. 12. 2022, 17:33

Mě by spíš zajímalo, jak v případě prodeje provedou bezpečnou platbu šest milionů.
Ze zákona je možné platit v hotovosti maximální částku do 270.000,- Kč
Už vidím, jak bude někdo někomu neznámému posílat na účet šest mega.
Pak je možnost uschovny přes právníka.
Musím obdivovat tu odvahu, že někdo prodává na inzerát obraz za šest mega.
Když by to dal do aukční síně, tak má po starosti. Jenže je holt asi nenažranej - nechce se mu platit provize, nebo ten obraz není pravý.

Profilový obrázek
numismat

Moderátor

Zaregistrován:
25. 7. 2006

#56 1. 12. 2022, 17:41
Mě by spíš zajímalo, jak v případě prodeje provedou bezpečnou platbu šest milionů. Ze zákona je možné platit v hotovosti maximální částku do 270.000,- Kč Už vidím, jak bude někdo někomu neznámému posílat na účet šest mega. Pak je možnost uschovny přes právníka. Musím obdivovat tu odvahu, že někdo prodává na inzerát obraz za šest mega. ...

Bezpecna platba pres Aukro neni v hotovosti.

numismat@seznam.cz

Profilový obrázek
Kolemjdouci

Uživatel

Zaregistrován:
25. 4. 2013

#57 1. 12. 2022, 18:19
Souhlasím, že fotky na Aukru a Bazoši jsou mizerné a podle nich obraz učitě nikdo kupovat nebude. Ale ten blondelový obrazový rám se mně zdá stejný jako v Mánesu v roce 1930. Větší fotka z výstavy se dá otevřít zde: https://databazevystav.udu.cas.cz/cz/detail/sto-let-ceskeho-umeni-1830-1930 po kliknutí na nabídku Pohled do výstavy (druhá fotka). Obraz po výstavě fotografoval i Josef Sudek: http://sudekproject.cz/s582n

Podle mě to není ani ten rám, ani ten podpis.

Profilový obrázek
PetrPal

Uživatel

Zaregistrován:
9. 9. 2015

#58 1. 12. 2022, 21:16
Bezpecna platba pres Aukro neni v hotovosti.

Ale ten člověk pak musí potvrdit, že ten obraz dostal a pak se teprve uvolní finance.
Může s ním zmizet do zahraničí a už ho nikdo neuvidí.
Nebo bude tvrdit, že mu přišel prázdný balík atd.
Představivost běží na plné obrátky. V tomto státě je možné cokoliv.

Profilový obrázek
numismat

Moderátor

Zaregistrován:
25. 7. 2006

#59 1. 12. 2022, 21:32
Ale ten člověk pak musí potvrdit, že ten obraz dostal a pak se teprve uvolní finance. Může s ním zmizet do zahraničí a už ho nikdo neuvidí. Nebo bude tvrdit, že mu přišel prázdný balík atd. Představivost běží na plné obrátky. V tomto státě je možné cokoliv.

Spatne jsem pochopil Vas prispevek, omlouvam se. Prodejce si s pripadnou platbou a realizaci obchodu zrejme taky uplne nevedel rady. Viz poslani Balikovnou.

numismat@seznam.cz

Profilový obrázek
jazzdr

Uživatel

Zaregistrován:
23. 3. 2014

#60 1. 12. 2022, 22:03

No je to celé divné. Přikláním se k tomu, že jde o podvod. Asi s reprodukcí.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.