Pěkné pozdravení všem,
nedávno tu byla žhavá debata o údajně přemalovaném Berghauerovi signovaném Kalvoda. Moc se mně to nezdálo, ale nyní je na Aukru (http://aukro.cz/nadherny-brezovy-haj-ctu-kalvoda-i5221157403.html?bi_s=archiv_aukro&bi_m=page-user-items-page&bi_c=link-recommended-top-box) tak pěkný Kalvoda, že bych dal ruku do ohně, že se kšeft hýbe a svobodné podnikání má zelenou. Mám těch Berghauerových hájů myslím sedm, jeden má téměř shodnou kompozici a totožné provedení. Fotka je nekvalitní, jen jsem to sundal ze zdi, pro ilustraci. Ta druhá je údajný Kalvoda z Aukra. Nemá někdo nějaký nápad, jak tohle zastavit? Berghauerových obrazů je v oběhu asi dost, šancí pro tyhle šmejdy bude nemálo. Pěkné Velikonoce, Břetislav Horyna
Obrázky:

to je tezke pane horyna, ja bych pouzil osvedcene ...kdo chce kam....pokud nekdo kupuje na aukru od cloveka, ktery inzeruje timto stylem...pak si takoveho pseudokalvodu snad i zaslouzi....a naopak bych mu doporucil at si na aukru jeste vedle kalvody koupi jednoho fillu a trojlistek bych zavrsil lhotakem.

Asi to někdo smazal, ale před 3 dny jsem omylem na starožitnosti dal tento obraz- jako falzum Kalvody.Admin to právem smazal - nepatřilo to tam, nejste sám kdo si toho všiml , pane Horyna.Pak se nedivte, že jsem Vám v minulé diskuzi napsal to, co jsem Vám napsal. Ale věc zbytečná, Znalců, co napíšou posudek na Berghauera Kalvoda je do tuctu dvanáct.Zčásti z neznalosti, zčásti ze zištnosti..Ale obraz, který voní terpentýnem by znalec rozpoznat měl.Hezké velikonoce.

Anebo mám lepší nápad pane Horyna: jako si uznávaný znalec pan Zachař vymyslel pohádku, že Kalvoda maloval jednoho pěkného dne, při tučné svačince, ve Hvězdě s Mařákem břízky, a píše to do posudků, tak to berte tak, že Berghauer si jednoho odpoledne byl zamalovat na stejné místo ( máte stejné krajinky) a máme tu dva obrazy.Holmes by to nevyřešil líp. No Nekup to pak.( Karle Natočto:-))))

Váš obraz v barvě přirozenější pane Horyna je zde ( koupil jste za 4600 Kč).Dobrá cena.

Jste dozajista machr a Já Vám osobně fandím. I když se tu střetáváme s různými fůzními názory...jak jste pohanil toho pána je jednozně dobrá volba, co se týče v posuzování obrazů. Mám k vám malý respekt. Proto i mám v lásce tento (dokument) F jako Falzifikát od Orsona Wellese)
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.