Moderátoři: smith, Wjem

Profilový obrázek
lachtan

Uživatel

Zaregistrován:
17. 1. 2017

#121 15. 7. 2017, 09:10

Ještě něco, co jsem kdysi četl. Hlavní je odpouštět druhým ,ale neméně důležité je odpustit sobě a mít se rád... prý to poslední je nejdůležitější a nejtěžší kupodivu. Mít se rád, je ale myšleno JINAK a neznamená to být sobec a upřednostňovat jen sebe před druhými. Těžko se to vysvětluje ten význam slov a k tomu člověk musí dojít vývojem ducha a pak porozumí😃 Takže se na Wjema nezlobím, že mne nazval nervově labilním (samozřejmě mne to trošku zasáhlo), protože každý jsme jinak blbí a jinak chytří... nikdo není génius, nebo úplný Venca ze mlejna. Wjema mám rád , protože má rád umění a nemůže být zlý, jenom mu občas nevyjde hodnocení lidí, ale to i mě. Někdo , kdysi řekl a nevím kdo ... nepatří Wjemovi - myšleno obecně a opravdu to nevztahuj na sebe. Tato slova mi nevím proč utkvěly v paměti od mládí.... PROČ HLUPÁK JE VŽDY TAK SEBEJISTÝ A MOUDRÝ ČLOVĚK PLNÝ POCHYB O SOBĚ ? To byl moc moudrý člověk, který to vyslovil a nevím už kdo😃

Profilový obrázek
lachtan

Uživatel

Zaregistrován:
17. 1. 2017

#122 15. 7. 2017, 09:13
Buď úplně v klidu, takových jako Ty, je nás tady víc...!😃

To jsi mně tedy uklidnil já myslel, že blázen jsem tady jen já😃

Profilový obrázek
stepanik

Uživatel

Zaregistrován:
24. 11. 2016

#123 15. 7. 2017, 09:16
To jsi mně tedy uklidnil já myslel, že blázen jsem tady jen já😃

Všichni jsou blázni, jenom já jsem letadlo .. 😃

Profilový obrázek
lachtan

Uživatel

Zaregistrován:
17. 1. 2017

#124 15. 7. 2017, 09:22
Všichni jsou blázni, jenom já jsem letadlo .. 😃

Jasně, rozumím ti a stačí jednoduchá věta , která řekne mnohé a není potřeba elaborátů😃 Takže jsem v klidu😃

Profilový obrázek
stepanik

Uživatel

Zaregistrován:
24. 11. 2016

#125 15. 7. 2017, 09:36
A jen abych naštvala všechny nemilovníky a nepříznivce Joži Uprky, taky se pochlubím tím, co mám doma, já osobně říkám krásné, ale nikomu to nevnucuji... a jinak vás všechny letně pozdravuji, ...

Vždyť je to nádherné "svědectví doby" a kdo to nechápe, tak musí ujít ještě pořádný kus cesty...😉

Profilový obrázek
lachtan

Uživatel

Zaregistrován:
17. 1. 2017

#126 15. 7. 2017, 09:47
A jen abych naštvala všechny nemilovníky a nepříznivce Joži Uprky, taky se pochlubím tím, co mám doma, já osobně říkám krásné, ale nikomu to nevnucuji... a jinak vás všechny letně pozdravuji, ...

Filoménko buďte naprosto v klidu, protože pokud bych na něj narazil, tak bude u mne viset. Jednou jsem narazil na sousoší a byla tam signace Úprka .... říkal jsem si vždyť Úprka byl jen malíř, to je nějaký kix a nekoupil to , měly mi zasvítit kontrolky sběratele, protože jsem byl u dcery prvorepublikového sběratele obrazů. Dnes vím, že měl tuším bratra nebo bratrance , který byl sochař ... no neznalost nýmanda mne připravila o pěknou věc, i když to byl také folklorní motiv, který nemusím ... dodnes toho lituji, že kontrolky nesvítily.

Profilový obrázek
lachtan

Uživatel

Zaregistrován:
17. 1. 2017

#127 15. 7. 2017, 09:55

Filoménko buďte naprosto v klidu, protože pokud bych na něj narazil, tak bude u mne viset. Jednou jsem narazil na sousoší a byla tam signace Úprka .... říkal jsem si vždyť Úprka byl jen malíř, to je nějaký kix a nekoupil to , měly mi zasvítit kontrolky sběratele, protože jsem byl u dcery prvorepublikového sběratele obrazů. Dnes vím, že měl tuším bratra nebo bratrance , který byl sochař ... no neznalost nýmanda mne připravila o pěknou věc, i když to byl také folklorní motiv, který nemusím ... dodnes toho lituji, že kontrolky nesvítily.

Profilový obrázek
filomena

Uživatel

Zaregistrován:
31. 7. 2013

#128 15. 7. 2017, 10:23

pro lachtan
Ano, Franta Uprka byl bratr Joži,
je po něm spousta soch a já jsem si od něj na nějaké burze sběratelů koupila matku s dítětem na rukou a za sukněmi se jí schovává ještě jedno dítko.
Nestála moc, prodávala ji holka, která zdědila domek po své babičce a doslova říkala, zdálo se mi to škoda házet do popelnice.
Ale pak jsem v Praze v jednom Antiku objevila tutéž, ale porcelánovou, nebo z nějaké jemnější kameniny, ručně kolorovanou,
chtěli za ni 17 tisíc,
stejná byla i v nějakém starožitnictví pod Karlovým mostem,
stála taky asi 15 tisíc, ani nevěděli autora....
Ale náhoda tomu chtěla a jednou jsme z návratu z dovolené zastavili v nějaké hospodě na jídlo a tam na skříni stojí Uprkova Matka s dětmi, kolorovaná, pod vrstvou prachu a hostinský říkal, že je to prý nějaký maďarský sochař Uprianka,
chtěl 800 korun, no, nekup to....
pro mě to byl kup století,
abyste byl v obraze, posílám obrázky,
f.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem

Profilový obrázek
lachtan

Uživatel

Zaregistrován:
17. 1. 2017

#129 15. 7. 2017, 10:46

No to jsou takové náhody, nebo možná nejsou a je to dar pro opravdového sběratele od Boha sběratelů, ale jen pro ty, co to mají dáno. Mě to Bůh sběratelů nabídl a já jsem nehodný jeho milosti, tak jsem jej nepřijall. Od té doby jsem se zařekl a pokud narazím na nějakou nabídku, tak ji vezmu a poslouchám podvědomí (Boha sběratelů) a to je i případ toho Lolka, protože vím, že maloval trošku jinak, ale něco mi říkalo kup to je to on !!! Wjem pochyboval a já ho chtěl prodat, málem jsem nepřijmul dar... podvědomí říkalo prověř to, poslechl jsem a je to Lolek (ověřeno znalcem). Má krásný rám za 2000 Kč a nelituji toho. To je i případ toho Adolfa Kašpara a jeho divné signace, co jsem tady dával před lety (určitě si vzpomínáte... litovelské pomoraví) koupil jsem a je to on. Vám vůbec vděčím za určení mnoha autorů a nejen já .... jste sluníčko tohoto fora, když jsou zde mraky pochybností a my nevíme a nevíme, nešťastníci. Tak Vy vyjdete a rosvítíte naši nevědomost a ty mraky rozeženete. Mám Vás moc rád MILÉ SLUNÍČKO😃

Profilový obrázek
lachtan

Uživatel

Zaregistrován:
17. 1. 2017

#130 15. 7. 2017, 10:50
No to jsou takové náhody, nebo možná nejsou a je to dar pro opravdového sběratele od Boha sběratelů, ale jen pro ty, co to mají dáno. Mě to Bůh sběratelů nabídl a já jsem nehodný jeho milosti, tak jsem jej nepřijall. Od té doby jsem se zařekl a pokud narazím na nějakou nabídku, tak ji vezmu a poslouchám podvědomí (Boha sběratelů) a to je i případ toho Lolka, protože vím, že maloval trošku jinak, ale něco mi říkalo kup to je to on !!! Wjem pochyboval a já ho chtěl prodat, málem jsem nepřijmul dar... podvědomí říkalo prověř to, poslechl jsem a je to Lolek (ověřeno znalcem). Má krásný rám za 2000 Kč a nelituji toho. To je i případ toho Adolfa Kašpara a jeho divné signace, co jsem tady dával před lety (určitě si vzpomínáte... litovelské pomoraví) koupil jsem a je to on. Vám vůbec vděčím za určení mnoha autorů a nejen já .... jste sluníčko tohoto fora, když jsou zde mraky pochybností a my nevíme a nevíme, nešťastníci. Tak Vy vyjdete a rosvítíte naši nevědomost a ty mraky rozeženete. Mám Vás moc rád MILÉ SLUNÍČKO😃

A nesmím zapomenout na KOLEMJDOUCÍ !!! Také skromný človíček, ale obě jste k nezaplacení😃

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.