Ahoj kluci, jsem schopen investovat tak 500-1000 do jedné mince. Mám zájem sesbírat tak 20-30 mincí - pro začátek. Jen nevím do čeho. Máte nápad na nějakou vlastní sérii mincí? - myslím tím např. Habsburkové na zahraničních mincích nebo nějakou takovou spešl sérii.

mozno ti moja rada pride hlupa ale zbieraj to co sa ti paci a co ta bude bavit. V kazdom obdobi najdes mince lacne aj drahe a neexistuje vysek ktory by si vedel obmedzit na 20-30 minci.
Ak neches mince zbierat ale ulozit do minci peniaze kup si kazdy rok nejaku oficialnu striebornu alebo zlatu razbu statnej mincovne v cene ktora sa ti paci a strkaj ich do suflika
vo svete numizmatiky sa rad naucim nieco nove od skusenejsich.

Sbírání mincí a investování do mincí má každé velmi různé zákonitosti, nehledě na to, že ani v jednom případě nelze garantovat v případě potřeby dobrou rychlou prodejnost(bez ztráty) a už vůbec ne nějaký zisk.
Pokud chceš investovat, pak do oboru kterému rozumíš a nebo rok, dva... minimálně studovat ten, kam se chystáš zapojit.
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

škoda slov...
tak si prodělej kalhoty na čem chceš sám
Kdyby to byla taková sranda, tak to dělá každý....no z těch amatérů (asi jako Ty) to dělají se po nějaké době naprostá většina diví, jak na té zaručení investici mohlo prodělat kalhoty...
Platí co jsem už napsal výše !
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.