Moderátoři: smith, Wjem

Profilový obrázek
turtleoverhead

Uživatel

Zaregistrován:
16. 2. 2008

#11 14. 4. 2021, 19:24
Ten poslední obraz je signován Emil Filla. Já vůbec netvrdím, že jde o originál a je to velice nepravděpodobné, ale vyjádřit se šmahem (cena rámů) jako to učinil náš pan moderátor je stupidní 👿

Tak ještě jednou a naposled.
Toto je diskuzní fórum, ne soudní znalectví. Nenapsal jsem odborný posudek ale svůj názor a navíc ho opatřil emotikonem 🙄
Někdo jiný může mít názor opačný, fajn, napište ho.
Řiďte se heslem:
Kopej do míče, ne do spoluhráče.

Profilový obrázek
Kolemjdouci

Uživatel

Zaregistrován:
25. 4. 2013

#12 14. 4. 2021, 19:48
Ten poslední obraz je signován Emil Filla. Já vůbec netvrdím, že jde o originál a je to velice nepravděpodobné, ale vyjádřit se šmahem (cena rámů) jako to učinil náš pan moderátor je stupidní 👿

Tak ten Filla je padělek nejhrubšího zrna- na to vsadím botky.
A jak se dostal ten obraz do "vyklízení"? Netuším.
(Signatura z tohoto obrazu byla nevímkdy uveřejněná na stránkách Galerie 09)
http://www.galerie09.cz/signatury/seznam-f/filla-emil/filla-emil.html

Předpokládám, že vyklízeč, který by na půdě našel obraz podepsaný "Filla", tak by se neobracel sem, ale - pokud by nebyl postižen pomatením mysli - odnesl by ho do nějaké renomované aukční síně. Vše ostatní mi připomíná nějakou úsměvnou rošádu.
Ale ráda bych se mýlila 😎 😃 😋

Profilový obrázek
Jirka12345

Uživatel

Zaregistrován:
27. 2. 2021

#13 14. 4. 2021, 19:55

taky me napadlo, ze je to padelek, ale nejsem znalcem a znalec asi neco stoji, proto vzdycky chodim radsi sem🙂

Profilový obrázek
Qwert1

Uživatel

Zaregistrován:
13. 4. 2021

#14 14. 4. 2021, 20:01
Tak ještě jednou a naposled. Toto je diskuzní fórum, ne soudní znalectví. Nenapsal jsem odborný posudek ale svůj názor a navíc ho opatřil emotikonem 🙄 Někdo jiný může mít názor opačný, fajn, napište ho. Řiďte se heslem: Kopej do míče, ne do spoluhráče.

Několik lidí už v minulosti taky napsalo své názory ve vláknu "kecárna - tlachárna" a tys je zabanoval a vymazal. Radím ti dobře, měř všem svým metrem, nebo s tebou v budoucnu zametu doslova jako s hadrem..

Profilový obrázek
pepegonzales

Uživatel

Zaregistrován:
26. 2. 2019

#15 14. 4. 2021, 20:08

Naprostý souhlas, od moderátora bych čekal také trochu jiný přístup. Nikdo mu nebere jeho názor, ale pokud jen vystřelí "cena rámů" měl by to blíže vysvětlit. Od toho je moderátor. A mimochodem, je velice úsměvné, jak zdatně mu tu sekunduje "kolemjdoucí" 😁

Profilový obrázek
turtleoverhead

Uživatel

Zaregistrován:
16. 2. 2008

#16 14. 4. 2021, 20:11
Několik lidí už v minulosti taky napsalo své názory ve vláknu "kecárna - tlachárna" a tys je zabanoval a vymazal. Radím ti dobře, měř všem svým metrem, nebo s tebou v budoucnu zametu doslova jako s hadrem..

:D
Nemažu názory ale jen hulvátství a sprostou. Koukám že už si zase koleduješ 😉

Profilový obrázek
jazzdr

Uživatel

Zaregistrován:
23. 3. 2014

#17 14. 4. 2021, 20:37

K vystaveným obrazům: Mucha a Fila jsou reprodukce vydané Národní galerií před cca 70 lety. Prostřední obraz od Pokorného také odpovídá kvalitě výzisku z vyklízení půdy. Celkové hodnocení obrazů moderátorem Turtleoverhead "cena rámů" mně připadá zcela adekvátní a nechápu nově příchozího Qwert1, proč mého oblíbeného moderátora napadá. A ještě tak hulvátsky. Je suis turtleoverhead.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Profilový obrázek
stepanik

Uživatel

Zaregistrován:
24. 11. 2016

#18 14. 4. 2021, 21:01
K vystaveným obrazům: Mucha a Fila jsou reprodukce vydané Národní galerií před cca 70 lety. Prostřední obraz od Pokorného také odpovídá kvalitě výzisku z vyklízení půdy. Celkové hodnocení obrazů moderátorem Turtleoverhead "cena rámů" mně připadá zcela adekvátní a nechápu nově příchozího Qwert1, proč mého oblíbeného moderátora napadá. A ještě tak hulvátsky. Je suis turtleoverhead. Obrázky: ...

Jazze obdivuji, jaký má přehled a jak věcně to celé vyhodnotil a uzavřel.

No a paní Kolemjdoucí půjde dál bez bot 😃 😎

Profilový obrázek
Kolemjdouci

Uživatel

Zaregistrován:
25. 4. 2013

#19 14. 4. 2021, 21:37

stepanik napsal/a:

Jazze obdivuji, jaký má přehled a jak věcně to celé vyhodnotil a uzavřel.

No a paní Kolemjdoucí půjde dál bez bot 😃 😎

botky klidně odevzdám, ale to, co se tu ukázalo, to opravdu není originál. Přemýšlela jsem, jestli to nemůže být reprodukce/tisk, ale mně to přišlo spíš jako malované falzum, vzhledem k tomu, jak se ten povrch jevil na té fotce dost strukturovaně. Nepřišlo mi pravděpodobné, že by to byl tisk. Ale koukala jsem se jenom v mobilu, pravda. S falzy, namalovanými podle fotky/pohlednice jsem se setkala už mockrát... určitě by vždycky pomohlo, kdyby tu byly fotografie obou stran.

Profilový obrázek
jazzdr

Uživatel

Zaregistrován:
23. 3. 2014

#20 14. 4. 2021, 22:15

Paní Kolemjdouci je požehnáním tohoto fóra a i mistr tesař se někdy utne. Zvlášť pokud neprochází tisíce nabídek originálů, padělků i reprodukcí na internetu. Mimochodem, ten Filla s názvem Zmrzlina prošel trhem:
https://www.artplus.cz/cs/aukcni-zpravodajstvi/1/provenience-prodava
Podle nevkusného novodobého rámování, zasklení a podle vybledlých barev se dalo usoudit, že jde o reprodukci, což udělal Turtleoverhead. Sice obecně platí, že podle fotografie se nemá obraz posuzovat, ale při nabídkách obrazů přes internet se bez dávky intuice a vlastního názoru nikdo neobejde.
Někdo vydává i reprodukci za originál "ohodnocený soudním znalcem":
https://ostatni.bazos.cz/inzerat/134552786/grus.php

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.