Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

Profilový obrázek
Brett

Uživatel

Zaregistrován:
9. 3. 2010

#41 10. 10. 2016, 17:21

kmotr napsal/a:

Nejsem znalec, ale něco málinko znám.

😉 Tak toto sa dá nazvať ultraskromnosťou 😉 ... Někdo umí, někdo čumí.

Profilový obrázek
kmotr

Uživatel

Zaregistrován:
22. 9. 2014

#42 10. 10. 2016, 17:52

Ne,ne Brete mýlíš se, já o tom fakt moc nevím... je to spíš školeníčko z Aukra, kde byl jeden uživatel, kterému jsi ukázal jakoukoliv chladnou zbraň z období 3. říše a on hned věděl jestli to je origo, kopie nebo zplácanina originálních částí. Tenkrát se tam vyškolilo hodně uživatelů včetně mne. Takováto diskuze jako byla tam mi chybí tady co se týče i jiných věcí. Myslím, že Altmann si tu diskuzi o falzech německých dýk a podobně jistě pamatuje. Už si nepamatuji nick, jméno vím (nebudu uvádět) a píše knihy o militariích.. no i ty stránky mám v oblíbených po jeho tipu na Aukru z té doby. No a ještě mám kamaráda, který má ve sbírce tisíce předmětů, takže jsem školen i jím😃 No v té době tam byli fakt kovaní borci ve svém oboru, včetně Altmanna ... máte štígro, že ho tady máte faleristi.

Profilový obrázek
Brett

Uživatel

Zaregistrován:
9. 3. 2010

#43 10. 10. 2016, 18:22

Tak potom si teda namazaný kvalitným lepidlom a kadečo sa na Teba nalepilo 🙂

Profilový obrázek
kmotr

Uživatel

Zaregistrován:
22. 9. 2014

#44 10. 10. 2016, 18:35
Tak potom si teda namazaný kvalitným lepidlom a kadečo sa na Teba nalepilo 🙂

To bude ono. Já se od mládí pohybuji mezi sběrateli všeho, takže mám malé zkušenosti se vším. No a hlavně už jako kluk jsem si hrával s věcmi z války a měl průsery, že když jsem si hrál na vojáky, tak jsem vylezl k tetě na půdu vystrojil se a šel bojovat v uniformě mezi kluky. Paradoxem je, že když mi v roce 1987 nabízel kamarád z práce dýku SA za 300 Kč, tak jsem nad ní zíval a nechtěl ji. Pro mne to bylo běžné harampádí, kterého bylo na půdě dost. Jako nekecám, nebylo to vůbec vzácné a dnes tomu nikdo nevěří...

Profilový obrázek
kmotr

Uživatel

Zaregistrován:
22. 9. 2014

#45 10. 10. 2016, 18:56

Většinou dávám k dobru historku kdy moje teta používala dýku německých elektrikářů po svém tchánovi na vydloubávání pampelišek pro králíky. Dnešní sběratelé mají oči vytřeštěné hrůzou , když jim to vyprávím . Tenkrát to byl šunt dobrý fakt jen pro králíky😃 Když to tak vezmeš, tak ještě před cca 15 - 20 ti lety byly plné hasičárny německých helem , takže nekecám ... možná to pamatuješ i ty. A o telatech. maskáčích ani nemluvím, každý čundrák to měl ... běžná věc

Profilový obrázek
Brett

Uživatel

Zaregistrován:
9. 3. 2010

#46 10. 10. 2016, 19:16
Většinou dávám k dobru historku kdy moje teta používala dýku německých elektrikářů po svém tchánovi na vydloubávání pampelišek pro králíky. Dnešní sběratelé mají oči vytřeštěné hrůzou , když jim to vyprávím . Tenkrát to byl šunt dobrý fakt jen pro králíky😃 Když to tak vezmeš, tak ještě před cca 15 - 20 ti lety byly plné hasičárny německých helem , takže nekecám ... možná to pamatuješ i ty. A o telatech. maskáčích ani nemluvím, každý čundrák to měl ... běžná věc

Áno pamätám. A nie len chladné zbrane. Keď si spomeniem, čo všetko sa "váľalo" na povalách a v pivniciach starých domov ... Nechcem to tu v tejto téme rozoberať, ale dnes ma moc trápia "faleristické záležitosti", ktoré boli v našej rodine (na meno !!!) a dnes pri všetkých tých tetách, strýkoch, bratancoch, sesternicach ... Ako by sa po tom "zľahla zem" Niečo sa mi zachrániť podarilo, ale ... 😞
A ceny chladných zbraní ... Všimol som si na aukre jeden kordík a sledoval ako to skončí. [Koniec aukcie bol v sobot(http://aukro.cz/slovensky-stat-dvostojnicky-kordik-i6542845769.html) ... No zbierať seriózne tieto veci a budovať nejakú zbierku ...😞

Profilový obrázek
kmotr

Uživatel

Zaregistrován:
22. 9. 2014

#47 10. 10. 2016, 19:32

Tak tento kordík a v super stavu jsem vyměnil před 8 lety s kamarádem za pendlovky😃

Profilový obrázek
kmotr

Uživatel

Zaregistrován:
22. 9. 2014

#48 10. 10. 2016, 19:35
Tak tento kordík a v super stavu jsem vyměnil před 8 lety s kamarádem za pendlovky😃

Ale teď jsem se znovu díval na ten v aukci a ten můj měl střenku tuším z nějaké světlé hmoty (rohovina ?), člověče ale já měl fakt origo ... není ten v aukci fake ? No nevím, tak moc to neznám...

Profilový obrázek
stani

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2015

#49 10. 10. 2016, 19:45

Taký má môj kamarát.Aj šabľu a čižmy.Po otcovi.1000 % originál.
-s-

Profilový obrázek
kmotr

Uživatel

Zaregistrován:
22. 9. 2014

#50 10. 10. 2016, 19:51
Taký má môj kamarát.Aj šabľu a čižmy.Po otcovi.1000 % originál. -s-

Ono asi bude víc variant barev střenek. Bílá střenka třeba bude důstojník. Ale stejně se mi ten v aukci nějak pocitově nezdá ... třeba se mýlím , fakt nejsem odborník.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.