Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

Ne,ne Brete mýlíš se, já o tom fakt moc nevím... je to spíš školeníčko z Aukra, kde byl jeden uživatel, kterému jsi ukázal jakoukoliv chladnou zbraň z období 3. říše a on hned věděl jestli to je origo, kopie nebo zplácanina originálních částí. Tenkrát se tam vyškolilo hodně uživatelů včetně mne. Takováto diskuze jako byla tam mi chybí tady co se týče i jiných věcí. Myslím, že Altmann si tu diskuzi o falzech německých dýk a podobně jistě pamatuje. Už si nepamatuji nick, jméno vím (nebudu uvádět) a píše knihy o militariích.. no i ty stránky mám v oblíbených po jeho tipu na Aukru z té doby. No a ještě mám kamaráda, který má ve sbírce tisíce předmětů, takže jsem školen i jím😃 No v té době tam byli fakt kovaní borci ve svém oboru, včetně Altmanna ... máte štígro, že ho tady máte faleristi.

To bude ono. Já se od mládí pohybuji mezi sběrateli všeho, takže mám malé zkušenosti se vším. No a hlavně už jako kluk jsem si hrával s věcmi z války a měl průsery, že když jsem si hrál na vojáky, tak jsem vylezl k tetě na půdu vystrojil se a šel bojovat v uniformě mezi kluky. Paradoxem je, že když mi v roce 1987 nabízel kamarád z práce dýku SA za 300 Kč, tak jsem nad ní zíval a nechtěl ji. Pro mne to bylo běžné harampádí, kterého bylo na půdě dost. Jako nekecám, nebylo to vůbec vzácné a dnes tomu nikdo nevěří...

Většinou dávám k dobru historku kdy moje teta používala dýku německých elektrikářů po svém tchánovi na vydloubávání pampelišek pro králíky. Dnešní sběratelé mají oči vytřeštěné hrůzou , když jim to vyprávím . Tenkrát to byl šunt dobrý fakt jen pro králíky😃 Když to tak vezmeš, tak ještě před cca 15 - 20 ti lety byly plné hasičárny německých helem , takže nekecám ... možná to pamatuješ i ty. A o telatech. maskáčích ani nemluvím, každý čundrák to měl ... běžná věc

Áno pamätám. A nie len chladné zbrane. Keď si spomeniem, čo všetko sa "váľalo" na povalách a v pivniciach starých domov ... Nechcem to tu v tejto téme rozoberať, ale dnes ma moc trápia "faleristické záležitosti", ktoré boli v našej rodine (na meno !!!) a dnes pri všetkých tých tetách, strýkoch, bratancoch, sesternicach ... Ako by sa po tom "zľahla zem" Niečo sa mi zachrániť podarilo, ale ... 😞
A ceny chladných zbraní ... Všimol som si na aukre jeden kordík a sledoval ako to skončí. [Koniec aukcie bol v sobot(http://aukro.cz/slovensky-stat-dvostojnicky-kordik-i6542845769.html) ... No zbierať seriózne tieto veci a budovať nejakú zbierku ...😞

Ale teď jsem se znovu díval na ten v aukci a ten můj měl střenku tuším z nějaké světlé hmoty (rohovina ?), člověče ale já měl fakt origo ... není ten v aukci fake ? No nevím, tak moc to neznám...

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.