Dobrý den, prosím, poradil by mi někdo, zda se opravdu jedna o autora Josefa Hubáčka, jak mi bylo řečeno? Vkládám několik fotografií, pro představu velikosti obrazu je vyfocen i z dálky, nemám po ruce metr. Pokud by někdo znal název díla a poradil s prodejní cenou, moc děkuji!
Obrázky:

No, děkuji za názor, to je zase věc vkusu, to bych úplně neřešila, jak se Vám líbí😃 Ale zatím mi byla řečena cena cca 10 - 15 tis, zajímalo by mě, zda si někdo myslí totéž a potvrdí mi, že se jedná o tohoto autora... Také bych se chtěla zeptat, pokud by měl nyní obraz dejme tomu tuto hodnotu, nabídla bych jej do aukce, protože je momentálně tento autor hodně poptáván aukčními síněmi - on by se vydražil za nějakou částku... Bylo by vhodné brát obraz v takové hodnotě jako investici a prodat jej třeba raději až za 20 let, nebo mám raději využít, že je autor teď na vzestupu a byl by o obraz do aukce zájem? Na prodej nespěchám, jen se na trhu s uměním neorientuji a potřebovala bych poradit, co je pro mne nejvýhodnější. Děkuji moc za názory.

Tedy upřímně: ten jelen (?) je fakt strašnej a já ve vašem zájmu doufám, že ho tam někdo domaloval. Ale ani ty... seníky... nebo co to je, nejsou moc vyvedené... a vlastně i celá ta perspektiva je podivná a přechod mezi druhým a třetím plánem taky (takové velké bezradné mlhovno)... jediná naděje je, že by to bylo v podstatě celé přemalované, ale to se z těch fotek nepozná.
Pokud na to najdete kupce, tak to střelte. Tohle se během 20ti let nijak zázračně nezhodnotí. Spíš nikdy. Ale kolik za to můžete chtít, to vám řekne buď nějaká aukční síň, nebo neviditelná ruka trhu na Aukro.....

:D Pěkně zhodnoceno😉

Ten jelen je teda ale fakt šílenej, to je pravda :-D Ne, opravdu, já tady neřeším, jak vyvedený ten obraz je... vy mi to hodnotíte, jako bych jej malovala já🙂 Já nějak žiju v přesvědčení, že ani sběratelé toto neřeší tolik, jako kdo to maloval, kdy, na co a za jakých okolností... a podobně.. No, ale díky za veselé komentáře, ostatně já s vámi souhlasím🙂) Jsem zvědavá, co mi poví odhadce, jestli je jelen přimalován, nebo se malíř průběžně rozhodoval, co tam vlastně nakreslí a takto to dopadlo😃

Ale nene, já nehodnotím obraz, jako byste to namalovala vy, já hodnotím jen, co vidím na mrňavé fotce (či fotkách), navíc tady zcela nezávazně v rámci společenského plkání. 😉
"Odhadce" vám asi neřekne, co je domalované, to by musel být restaurátor, který na to má vycvičené oko. (Přemalbu nepozná ani většina kunsthistoriků.) Sběratelé řeší nejen autora obrazu, ale i z jakého období obraz pochází, jak atraktivní je to námět, jaké jsou rozměry a jaký je stav , zda se obraz již objevil na trhu a kde atd.. . Pokud je dílo přemalované, pak je pochopitelně vždy zajímá, jaký je stav obrazu pod přemalbou a jak snadno půjde přemalba sejmout (ergo kladívko, kolik budou muset vrazit do opravy).
Zpátky na šachovnici: ptáte se na název díla a na cenu. Název si můžete vymyslet sama (já bych třeba nyvrhla: "10,20,30...už jdu", ale možností je nepřeberně). Co se týká ceny, tak na to jsou tu jiní, ale asi by potřebovali znát rozměry. Ale pochybuju, že vám u tohoto obrazu tady řekne někdo něco zásadního, na to je to celé takové.... zvláštní.
PS: ani ten spodní rám není profesionální a školený malíř by ho nepoužil, pokud by nebyl v nějaké výrazné tísni.

Zkusme se položit tzv. na otázku, jak kdysi zaznělo v nějakém starém filmu z tuším 70 tých let .... prostě a jasně takovýto jeleni, srnky a jiná lesní zvěř vyvedená na obrazech, obrázcích a tak podobně ve většině sběratelů evokuje kýč. V jednom čs filmu byl vyveden jelen a ten měl opačně zadní běhy už nevím , co to bylo za film, naštěstí toto zvířátko má zadní nohy aspoň v pohodě. Víte lovecké scény jsou v 80 % kýč, pokud to není tetřev, liška a jiná divá zvěř od Stanislava Lolka, takže dle mého laického názoru je Váš obraz běžný kýč, ale netvrdím, že by ho nikdo nekoupil. Omlouvám se za upřímnost 😉 Jo a ještě dodám, jestli Vám někdo nabídne 10 - 15 000 Kč, tak mu to prodejte a pak rychle utíkejte, aby nepřestaly působit patáčky na hlavičku a neublížil Vám😃
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.