Moderátoři: smith, Wjem

Profilový obrázek
Serge Nubret

Uživatel

Zaregistrován:
3. 12. 2011

#41 31. 5. 2012, 08:47

Tady někdo říkal něco o klanění či rozplývání se?
Já tvrdím, že stačí, když jim přestanete nadávat do nounejmů. Představte si sám sebe, jak vám ostatní říkají nounejme. Z hlediska vaší filozofie vlastně nounejm jste, neboť jste se svými výtvory také neprorazil. Bylo by vám příjemné, kdyby vám ostatní takhle říkali?

Kdo zná všechny odpovědi, tomu nebyly položeny všechny otázky.
http://www.youtube.com/watch?v=4T2ptyJE4f4

Profilový obrázek
Dracek

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2008

#42 31. 5. 2012, 09:17

No také nevidím důvod, proč si před někým sednout na zadek, když jeho výtvor je často méně než průměrný nebo nejednou kýč a velmi často jen autor má jiný názor. Je to asi někdy o sebereflexi autorů a prostě každy nemá to nadání být minimálně průměrným(či lokálně uznávaným) malířem.
Jak říká kamarád, každy by měl dělat co umí nebo pro co má cit, ale to není u mnoha "umělců" zrona jejich tvorba... 🙂

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Profilový obrázek
turtleoverhead

Uživatel

Zaregistrován:
16. 2. 2008

#43 31. 5. 2012, 09:53

Také jsem se kdysi pokoušel malovat, měl jsem dokonce dvě samostatné výstavy ale nijak jsem se neprosadil, kromě pár přátel mne nikdo neznal, takzvaně jsem si “neudělal jméno” a tím pádem jsem “ no name”.
Je to ustálený termín a nevidím na tom nic extra urážlivého. Nesnáším tuto novodobou “Political correctness “ kdy se černochovi nesmí říct že je černěj a každý idiot je pouze mentálně postižený.😉

Profilový obrázek
Serge Nubret

Uživatel

Zaregistrován:
3. 12. 2011

#44 31. 5. 2012, 10:52

Tak fajn pane nounejme, když vám to tak vyhovuje.😉

Kdo zná všechny odpovědi, tomu nebyly položeny všechny otázky.
http://www.youtube.com/watch?v=4T2ptyJE4f4

Profilový obrázek
turtleoverhead

Uživatel

Zaregistrován:
16. 2. 2008

#45 31. 5. 2012, 11:22
Tak fajn pane nounejme, když vám to tak vyhovuje.😉

Nevyhovuje ale ani neuráží, vedeme tady debatu o hovně😉

Profilový obrázek
INFinity

Uživatel

Zaregistrován:
14. 4. 2012

#46 31. 5. 2012, 17:30

Je pravda, že ta reakce na nounejmy byla možná trošku přecitlivělá, já osobně to beru jako "místní" slang (míněno tohoto fóra) a nevidím na to nic špatného.

Onen holandský malíř je taky nounejm...a co? :-)

Profilový obrázek
Maxmilian

Uživatel

Zaregistrován:
7. 6. 2011

#47 31. 5. 2012, 19:26

Ale mne se Tvoje obrazky libi Turtle,ja taky rad maluji,ale na vystavu bych se stydel a tak je rozdavam pratelum,no name,hmm samozrejme kdyz se koukam
v Louvre na Cezana,Van Gogha nebo Loutreca,jsou ostatni bezejmenni,ale
kolikrat vidim obrazek a opravdu mne potesi a je zadarmo,nebo za par korun,
nemelibychom merit veci stale v mirach penez nebo popularity jmen drobne
radosti nejsou take k zahozeni....

Profilový obrázek
INFinity

Uživatel

Zaregistrován:
14. 4. 2012

#48 2. 6. 2012, 10:29

Tak si dovolím další krátký update a na závěr pak malou prosbu o určení🙂

Nuže, Holanďan je napnutý na novém blind rámu, částečně už vyretušovaný, ale bohužel se část retuše ne a ne podařit a nemám na to už teď nervy, takže to nechám "uležet" a pokusím se zase za nějakou dobu...

Prozatím bych vás všechny rád poprosil, zda by někdo nebyl schopen určit autora následující grafiky. Se signaturou si lámu hlavu už dlouho a nedaří se mi. Tak kdyby vás něco napadlo, budu velice rád! Předem děkuji za jakoukoliv reakci!🙂

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Profilový obrázek
Wjem

Moderátor

Zaregistrován:
20. 7. 2010

#49 3. 6. 2012, 17:59
Tady někdo říkal něco o klanění či rozplývání se? Já tvrdím, že stačí, když jim přestanete nadávat do nounejmů. Představte si sám sebe, jak vám ostatní říkají nounejme. Z hlediska vaší filozofie vlastně nounejm jste, neboť jste se svými výtvory také neprorazil. Bylo by vám příjemné, kdyby vám ostatní takhle říkali?

Nejde o nadávání nýbrž konstatování holého faktu... Buďte bez obav, svůj poslední výtvarný výtvor jsem "namastil" vodovkami kdysi na základce, a ať si ho klíďo historie označí za nounejma, když nám holt tehdá souška neřekla, že to máme osignovat😋

Á propos, v duchu vaší "zvrácené" teorie by museli být všichni sběratelé známek poštmistry a sběratelé mincí mincmistry😃

Já už jsem si vás všimnul, když jste tu razil utopické teze o dražbě obrazů bez udání autora... Pane, vy jste evidentně neuznávaný (dost možná i vystudovaný) malíř, kterého prudí, že jiní malíři se na rozdíl od vašich dílek prodávají za horentní sumy, přičemž vy byste to zajisté namaloval némlich stejně, né-li líp...
Vězte, že při posuzování cizích děl je nutno brát v úvahu jejich historický kontext, originalitu, vlastní styl i charizma autora a třeba i jeho "šílenost", umíněnou posedlost, exhibicionismus či dokonce obchodní talent.
Myslím, že by ve vašem případě neškodilo provést vlastní hlubkou sebereflexi a začít třebas tím, že své mindráky nebudete kompenzovat nickem jednoho z nejlepších kulturistů všech dob...

Profilový obrázek
Wjem

Moderátor

Zaregistrován:
20. 7. 2010

#50 3. 6. 2012, 18:08
Je pravda, že ta reakce na nounejmy byla možná trošku přecitlivělá, já osobně to beru jako "místní" slang (míněno tohoto fóra) a nevidím na to nic špatného. Onen holandský malíř je taky nounejm...a co? :-)

Nemyslím... Nounejm je identifikovaný malíř veřejnosti zcela neznámý. Váš "holanďan" je zatím neidentifikovaný malíř. Snaha o identifikaci měla být to první, co jste měl před svými hokus pokusy udělat...😉 Zkuste tu signaturu pořádně naskenovat, uvidíme, jestli nám to jméno při změnách barevného spektra "nevyloupne" ve Photoshopu... Párkrát jsem se už takhle dobral k úspěšnému "rozluštění". Pak se když tak porozhléneme po světových výtvarných análech, jestli jde o nounejma či nikoliv...😉

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.