Nova 100€ mince z rakouske mincovny s motivem ktery by mohl byt zajimavy i pro ceske investory pripadne sberatele :
The Crown of St. Wenceslas of Bohemia
Traditionally, a 100 Euro commemorative coin forms the centrepiece of Austria’s annual coin issues. This year the coin, made from 16 g of gold, is dedicated to the Crown of St. Wenceslas of Bohemia. It is the fourth coin in the series Crowns of the House of Habsburg.
Technical Data
Design H. Wähner
Metal 986 Gold
Part of Gold 16 g
Diameter 30 mm
Max. Mintage Proof: 30,000 pcs.
Issuing Price € 755 (TAX FREE)
The obverse of the gold coin portrays the Crown of St. Wenceslas of Bohemia.
The reverse shows a portrait of Emperor Rudolf II. To his right a well-known view of Prague is depicted, with the Charles Bridge in the foreground and parts of the old town in the background. Prague castle (Hradschin) and St. Vituss Cathedral, where the crown is kept today, also figure.
Obrázky:

Ale já se bavím o ceně emitenta - vydavatele - u nás ČNB - cena 16.153,- Kč. Česká Mincovna to prodávala jako asi nejdražší - co vím o maržích ostatních partnerů ČNB. V Rakousku je vydavatelem Mincovna.
Ale možná si ji pořídím...mimochodem nevíte kdy má vyjít? Na stránkách rakouské mincovny ji ještě nemají v nabídce.

to chapu,ale porad lepsi nez za ceny na aukru
vyjit ma 9.listopadu a me jde normalne na e-shopu vlozit do kose,
je to v zalozce "last issue"

Dobrý den, chtěl bych se optat na Váš názor mám doma zlatou minci 2500 Kč Pivovar Plzeň 2008 PROOF co by jste doporučili mám menší finanční krizi a přemýšlím jestli minci prodat nebo ne? Má ta mince potenciál do dalších let ,že bude její cena stoupat nebo se cena bude odvýjet jen podle ceny zlata?
Děkuji

Wenn: cena se asi bude odvíjet pouze od ceny zlata + nějaké malé procento nad za sběratelskou (v tomto případě možná spíš zajímavostní "plzeňský pivovar" ) hodnotou. Kdybyste chtěl minci prodat napište a když bude zajímavá nabídka tak se můžeme domluvit.
Přebytky sad oběžných mincí Československo a ČR
http://coins.czechian.net/sady/
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.