Moderátoři: smith, Altmann

Profilový obrázek
ajmonfenix666

Uživatel

Zaregistrován:
9. 7. 2020

#1 9. 7. 2020, 05:51

Zdravím našel jsem doma medaili asi rok jsem zjišťoval odkud to vlastně je a jakou to má asi hodnotu samozřejmě jsem si zašel za elektru tam byl pán moc nobl ,ale medaile mi zůstala s ohodnocením cca 500,- no budiž.Teď jsem potřeboval nutně každou kačku tak jsem zašel do přívozu na roh starej pán byl příjemný neodbyl mě tak rychle jako za elektrou,ale a nabídl mi ze všeho co jsem měl sebou za medaili 500,- vše se zdalo v pohodě ,ale zapoměl jsem ten den krabičku z mincemi ještě že tak přišel jsem na druhý den starý pán mi v rychlosti prošel mince vytřídíl mi asi 5 mincí Ag o celkové váze cca 100g Ag a nabídl mi sprostě 300,- to jsem nevzal jelikož hodnota v gramech za Ag je větší tak 3x než co mi nabízel,to bych ještě skousl,ale na otázku že na jedné 5 kčs je posunutý lev asi 5-15 stupňu oproti pětce dědula se koukl a odpověděl že to hodnotu nemá žádnou že to musí jít vidět na prví pohled jinak to cenu nemá žádnou je to vážně tak jak to řekl? Děkuji za rady a odpověď. Málem bych zapomněl medaile za 500,-vykoupil a na E-shopu sem ji našel 3 950,- a nenápadně ji překrývá popisek,je toto všude stejné v těch výkupech takové hovada?

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Profilový obrázek
paully

Uživatel

Zaregistrován:
13. 5. 2013

#2 9. 7. 2020, 06:42

Před rokem 1989,by to byl tuším trestný čin. Znalý člověk podvedl neznalého.Vím o případu,kdy člen ČNS vykoupil R-U 5 korunu 1906 KB za pár korun a šel si pak sednout.Pravda,ještě mu pak připočetli větší množství stejných zlatých mincí,které měl-směl mít jen v počtu 3 kusy od každého ročníku.Ostatní musel nabídnou ČNB k odkupu.Prostě byl souzen jako podvodník a spekulant.
Dnes by to nebylo možné-byl by jen šikovný obchodník.Ta liberecká medaile,bronzová , má myslím cenu tak okolo 3000 Kč,ale pokud by ji nějaký sběratel moc chtěl,tak možná i více..Celkem chápu vaše rozhořčení,ale domnívám se,že kdybyste jen trochu lépe zapracoval na netu,cenu byste našel.Ostatně i zde na sběrateli by někdo určitě byl ,kdo by věděl!Stačí vložit dobré foto a popis.Žádný obchodník vám nedá plnou cenu-on musí vydělat! Má režii a také ho to musí uživit.Výkupní cenu medaile bych viděl proto tak okolo 1500 Kč.

Profilový obrázek
Altmann

Moderátor

Zaregistrován:
6. 1. 2013

#3 9. 7. 2020, 09:27

Víte,základem vše je učit se opravdu učit se a znát, poradit se a pak kupovat či prodávat> Vy jste hrozný střelec, který nevidí terč a střílí. Medaile, to není chleba, ceny se mění dle zájmu. To co stálo před pěti lety 5000 stojí letos 500 nebo obráceně. Já měl celou skříň katalogů a stejně to není to pravé ořechové. Vy jste zase tolik neprodělal, zaplatil jste za poučení. Já se opravdu i divím, co jste to provedl.

Nejsou to hovada, jsou to chytří obchodníci a čekají na hejla a protože jsou obchodníci tak se stále učí.

Ladislavaliev@atlas.cz

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.