Moderátoři: smith, Wjem

Profilový obrázek
moona

Uživatel

Zaregistrován:
24. 7. 2021

#1 1. 4. 2025, 13:01

Dobrý den všem.

Mám na vás,kteří rozumí a znají,prosbu o přibližné tedy reálné hodnotě předloženého obrazu-olej na kartonu o velikosti 33 cm.x 26 cm.mereno bez rámu.S původním rámem 39 cm.x 31 cm.Obraz je bez poškození,jedná se o osobní dar autora.

Dále prosím o případne doporučení,dle zkušeností,na kterou korektni aukční síň či galerii v Praze se lze obrátit v případě zájmu o jeho odprodej.Aukční provize,jak za zprostředkování prodeje,tedy cca.20-25 procent(od prodejce,tedy majitele) a skoro tytéž procenta,která zaplatí i kupujicí,zdají se mi neadekvátní odměnou,bohužel většiny aukč.síní či galerií to takto nastaveno mají a divím se,že prodávající souhlasí s takto nastavenou smluvní odměnou,neboť při skutečném prodeji v podstatě přichází o 40 procent zaplacené částky,tedy skoro polovinu hodnoty z jeho majetku a to je opravdu hodně.Věřím že s tímto mým názorem jistě souhlasí převážná část lidí,kterých se kdy něco podobného dotklo a i všech kteří si dokáží spočítat jak obrovský je v konečném kontextu zisk takovýchto subjektů,těžících z nevědomosti,naivity či z nutnosti odprodat nějaké,mnohdy generacemi vlastněné dílo za popsaných podmínek.

Svým dotazem bych ráda získala informaci,ve kterých,dle zkušeností z prodeji v auk.síních a galeriích je možné očekávat rozumnou dohodu o provizi za zprostředkování prodeje.Veřím že jistě nějaké existují,nicméně nemám tolik času je osobně vyhledat a chodit od jedné k druhé je v podstatě nemožné.Proto děkuji již předem všem,kteří mi mohou poradit ať k otázce prvé,tak i následné.Předem Vám všem děkuji za jakoukoli radu,typ či pouze názor.Ať se daří.M.

Profilový obrázek
jazzdr

Uživatel

Zaregistrován:
23. 3. 2014

#2 1. 4. 2025, 14:07

A kdo je ten autor, který Vám obraz osobně daroval?

Profilový obrázek
floodland

Uživatel

Zaregistrován:
23. 4. 2012

#3 1. 4. 2025, 17:27

Tady bych asi ušetřil čas a peníze a dal to rovnou na Aukro od koruny. Svého kupce si to najde, ale zázraky rozhodně neočekávejte.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.