Může to být jednoduchá skica, možná to aní není kaktus a možná se od J.Šímy čeká zcela něco jiného, každopádně si v tomto případě každého názoru vážím. A že obrázek bude autorsky problematický, jsem asi čekal, i když na zadní straně je popsána jeho krátká historie☺
Obrázky:

Já opravdu nejsem ani znalec umění, ani odborník a už vůbec ne expert na J.Štursu, ale byl jsem ujištěn, že všechno pochází ze starých sběratelských sbírek a jediné, co mohu, tak je přiložit foto podpisu, ke zvětšění😉 A opět těžko s čím srovnávat, vše podstatné je dávno ve sbírkách, na 600 kreseb je v NG, a tak zůstává jedině možnost si koupit knihu J.Štursa - Kresby nebo si zajít do NG do kabinetu kreseb J.-Štursy a za jeho kurátorem 😉
Obrázky:

Mezi těma 2 pravými Štursovými kresbami vojáka a tou první vaší "Štursovou" kresbou je rozdíl tak "10 pater" .Copak nevidíte, ty anatomické chyby? Výrazně kratší a slabější jedna ruka. O stylu kresby ani nemluvě... Podle mě fake jako hrom.
A ten první košťál nemá s Josefem Šímou naprosto nic společného. A dost pravděpodobně ani s Ladislavem Šímou... Nejspíš také fake...
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.