Moderátoři: smith, Wjem

Profilový obrázek
stepanik

Uživatel

Zaregistrován:
24. 11. 2016

#21 1. 1. 2016, 23:42

Děkuji velmi, jenom jsem čekal, kdy do diskuze vstoupíte a rozseknete to, inu občas si člověk udělá radost v dobré víře, aby se ukázalo, že je vše jinak. Jenom jsem zvědav, co na to řekne poslední majitel, který to po tolika letech prodával😉

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Profilový obrázek
turtleoverhead

Uživatel

Zaregistrován:
16. 2. 2008

#22 2. 1. 2017, 01:19

On to možná nějaký Štursa kreslil. Můj pradědeček se kupříkladu jmenoval František Tichý a tak bych mohl jeho obrázky s klidným svědomím prodávat,
škoda že byl hostinský a nikdy nic nenamaloval.🙄 😉

Profilový obrázek
Kolemjdouci

Uživatel

Zaregistrován:
25. 4. 2013

#23 2. 1. 2017, 08:57

Souhlasím s Wjemem, ty dvě kresby, com jste sem vložil, mají právě ten cit pro plasticitu a pro objem, což je typické u kreseb sochařů, kteří "přemýšlejí" trojrozměrně... v té vaší kresbě to zcela chybí, jsou tam diletantské tahy a nezvládnutá anatomie- viz ty chromé ručičky s drátěnými prstíky, neorganicky nasazená ramena a jiné.
Víte, ne každý sběratel ví, co skutečně má ve sbírce...většinou se nelze spolehnout na popisky na rubu obrazů, a praxe je taková, že pokud se v nějaké sbírce objeví padělek, není tam jediný (prostě podvodník našel hejla a krmil ho padělky, je jedno před kolika lety).
Další možností je, že je k obrazu vymyšlena "pohádka o původu", která sama má být zárukou pravosti. Je evidentní, že vymyslet věrohodnou pohádku (předválečná sbírka, schování obrazu před nacisty, komunisty, dědictví, dar od šlechtického rodu za věrné služby... doplňte si sám) je velmi velmi snadné.
Osobně doporučuju každou významnější koupi konzultovat nejen se znalcem na dané dílo, ale i s restaurátorem. Dneska je to hotová džungle, vlků je mnoho a bezbranných králíčků, co si chtějí udělat radost, ještě víc... 😎

Profilový obrázek
stani

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2015

#24 2. 1. 2017, 10:24

Dobrý pokec.Spústa nových termínov,snaha o vyriešenie problému,bez nervozity (zatiaľ),dokonca s hudbou.Príjemné.
stepanik to zvláda v pohode.
Tak to má byť.😃
-s-

Profilový obrázek
stepanik

Uživatel

Zaregistrován:
24. 11. 2016

#25 2. 1. 2017, 15:11

Děkuji za ta slova o bezbranním králíčkovi a nusím toto oslovení zařadit mé ženě do repertáru oslovení😋 😋 a také díky za vaše vtipné komentáře a "rady"
Od jisté doby se snažím každý obrázek, který zakoupím mimo galerie, ale i ty z galerie, podrobit důkladnému “odbornému zkoumání a kritice" a proto jsem velmi rád za možnost využít tento odborný sběratelský web a vyslechnout si vaše laskavé a erudované názory i k jiným zde zveřejněným obrazům, protože do galerii nemá moc smysl chodit, protože když to nechcete prodat, tak se s Vámi nikdo nebaví...
Starého pána, od kterého jsem vše koupil, zde jmenovat ani jinak shazovat nebudu, nezaslouží si to, mmj. je to restaurátor historických předmětu, který v tomto případě asi také jenom někomu navíc před mnoha lety uvěřil a ani mu nic vracet nebudu, bylo by to nedůstjné😉 A děkuji za trpělivost se mnou !😎

Profilový obrázek
stepanik

Uživatel

Zaregistrován:
24. 11. 2016

#26 2. 1. 2017, 15:31

Ale mám i šťastnější ruku...🙂

Obrázky:

Profilový obrázek
floodland

Uživatel

Zaregistrován:
23. 4. 2012

#27 2. 1. 2017, 16:18

ten podpis se mi moc nezda...neni to sice moc citelne, ale to ypsilon je nejake lezate...

Profilový obrázek
Kolemjdouci

Uživatel

Zaregistrován:
25. 4. 2013

#28 3. 1. 2017, 11:47

Pane, vy nejste žádný bezbranný králíček, vy se toho umění opravdu nebojíte! Protože investovat do tak padělaného malíře, jako je Zrzavý, navíc do litografie, to chce odvahu...

Profilový obrázek
stepanik

Uživatel

Zaregistrován:
24. 11. 2016

#29 3. 1. 2017, 18:17

Nebyla to investice, jenom jsem chtěl milé pani tchýni nějakou maličkostí udělat k Vánocům radost, protože Zrzavého miluje. Také je možné, že malým sběratlům cenově dostupnou litografii nepovažujete za umělecký projev a ohrnujete nad ní nos, ale to už je Váš problém. A že chudák Jan Z. je dnes tak padělaný, za to snad opravdu nemůže. A jestli Vás to uklidní, tak litogarfie je právě z tohoto důvodu zakoupena v renomované pražské galerii a pokud si stojíte společně s panem Floodlandem za tím, že je to padělek, rád Vás vezmu za slovo (a poté Vás oba pozvu rád na přátelský oběd) a společně se do té galerie vypravíme, i s tím certifikátem a potvzením, že dílko je zakoupeno ze soukromé pražské sbírky od 1.majitele😎
Jako dáreček Vám zasílám jedno pozoruhodné dílko Josefa Šímy, ať můžete meditovat, jestli obrázek má s nervní poetickou linkou Josefa Šímy něco společného nebo nemá😋 Ale vím, že jste to nemyslela zle a naopak, opravdu jsem nadále rád a vážím si toho, že jste se k mým příspěvkům vyjádřila, a proto také přidám doprovodný text k tomuto obrázku, také prosím zachovejte k mým případným dalším dotazům a příspěvkům nadále objektivní a kritickou přízeň.
Osobně si myslím, že umělec když chce, tak namaluje cokoli, i ten kaktus🙂

S úctou

Obrázky:

Profilový obrázek
Kolemjdouci

Uživatel

Zaregistrován:
25. 4. 2013

#30 3. 1. 2017, 19:02
Nebyla to investice, jenom jsem chtěl milé pani tchýni nějakou maličkostí udělat k Vánocům radost, protože Zrzavého miluje. Také je možné, že malým sběratlům cenově dostupnou litografii nepovažujete za umělecký projev a ohrnujete nad ní nos, ale to už je Váš problém. A že chudák Jan Z. je dnes tak padělaný, za to snad opravdu nemůže. A jestli Vás to uklidní, tak litogarfie je právě z tohoto důvodu zakoupena v renomované pražské galerii a pokud si stojíte společně s panem Floodlandem za tím, že je to padělek, rád Vás vezmu za slovo (a poté Vás oba pozvu rád na přátelský oběd) a společně se do té galerie vypravíme, i s tím certifikátem a potvzením, že dílko je zakoupeno ze soukromé pražské sbírky od 1.majitele😎 Jako dáreček Vám zasílám jedno pozoruhodné dílko Josefa Šímy, ať můžete meditovat, jestli obrázek má s nervní poetickou linkou Josefa Šímy něco společného nebo nemá😋 Ale vím, že jste to nemyslela zle a naopak, opravdu jsem nadále rád a vážím si toho, že jste se k mým příspěvkům vyjádřila, a proto také přidám doprovodný text k tomuto obrázku, také prosím zachovejte k mým případným dalším dotazům a příspěvkům nadále objektivní a kritickou přízeň. Osobně si myslím, že umělec když chce, tak namaluje cokoli, i ten kaktus🙂 S úctou ...

Mrzí mě, že jsem se vás dotkla. Myslím, že jsem v ničem nedala najevo, že bych litografii považovala za něco umělecky podřadného. Moje poznámka směřovala k tomu, že grafika se dá padělat ještě snadněji než kresba či malba. Zrzavý za to, že se stal obětí podvodníků více než jiní, opravdu nemůže. Uklidňovat mě však nemusíte, jsem zcela klidná.
A v tom Šímovi, kterého jste přiložil, kultivovanou nervní linku opravdu vidím. Vy ne?

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.