Moderátoři: smith, Wjem

Profilový obrázek
schindler

Uživatel

Zaregistrován:
13. 3. 2015

#11 13. 3. 2015, 13:17

madeeam, nedělejte zase "brachiaria mutica" z věcí prostých, přispěvatel chtěl říci ( k vaši reakci), že ani není tak důležité, kde obraz koupíte - viz Vaše citace - ale vědět, co kupujete.Bazar, aukro, artnet či německé blešáky s obrazy...vše stejné, občas narazíte na skvost i tam.V prodejních galeriích jsou obrazy většinou zničené špatným restaurováním, ( proto se prodávají) anebo hodně falz.Často to dělají i ty nejrenomovanější ( i vědome) a prodávají dokonalé kopie.

Profilový obrázek
schindler

Uživatel

Zaregistrován:
13. 3. 2015

#12 13. 3. 2015, 13:27

A pro pobavení publika přidám historku, jak jsem skvěle prodal překupníkovi - nevěda, že jde o podvod- 3 obrazy Josefa Procházky do USA, od známého, neznámého falzifikátora J.Procházky z Budějic a dostal pak děkovný dopis od kurátora význačného muzea v USA s poděkováním za záchranu obrazů velikána kvalitní malby české.:-))

Profilový obrázek
Kolemjdouci

Uživatel

Zaregistrován:
25. 4. 2013

#13 13. 3. 2015, 13:34

Schindlere, publikum se myslím docela baví i bez vašich historek.
Na počátku tohoto vlákénka jste mě citoval a já se domnívám se, že takovou kravinu bych nenapsala. Předpokládám, že jste to vytrhl z kontextu, a proto vás opětovně (!) žádám, abyste uvedl, kde jsem to napsala.
Je to tak těžké pochopit?

Profilový obrázek
miso110

Uživatel

Zaregistrován:
25. 3. 2014

#14 13. 3. 2015, 15:00

a co stym ma moj prispevok ak sa mozem spytat? :-) aj ked je pravda, ze madam ma svojou odpovedou dost sklamala :-)

Profilový obrázek
Rufus

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2012

#15 13. 3. 2015, 15:00
To bych ho musel dát vyfocený jak mi visí na stěně. A ten, kdo ho koupil a přepsal by mi rozbil hubu. Děkuji. Hraběcí rada

Klidně dejte foto, jak vám visí na stěně. Nebudete přece uvádět jméno ani žádné další údaje toho, kdo ho koupil, což ani nemusí být ten sám, který ho pak upravil na Kalvodu. A bez důkazu nemá Vaše tvrzení o původním Berghauerovi žádnou váhu.

Mimochodem, pokud je vaše tvrzení pravdivé, pak byste měl vše co nejdříve nahlásit policii a předložit jim důkazy o původním stavu obrazu.

Profilový obrázek
miso110

Uživatel

Zaregistrován:
25. 3. 2014

#16 13. 3. 2015, 15:07

a len tak pomimo, tiez si myslim ze je to Berghauer ako tak pozeram ten obazok :-), Rufus, to uz je jedno, zbierky su aj tak nenavratne zasvinene alzifikatmi a ked my vykapeme, ti co pridu po nas to uz budu zistovat len velmi tazko :-) okrem toho viete vsetci, ze dalsia generacia v podstate nevyrasta

Profilový obrázek
jazzdr

Uživatel

Zaregistrován:
23. 3. 2014

#17 13. 3. 2015, 22:00

Tak to je hodně nepříjemné, jestli je to Berghauer. Ten Kalvoda byl prodán zde:
http://sypka.cz/37-aukce-vytvarneho-umeni-starozitnosti-a-designu/a66/d17536/#!prettyPhoto/0/
a byl s nálepkou JUV a s posudkem od PhDr. Michaëla Zachaře. Je pravda, že formát 64x84cm byl Berghauerův oblíbený a dobrý Berghauer je někdy lepší než špatný Kalvoda. Přikládám několik Berghauerů, že to s břízkama uměl.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Profilový obrázek
schindler

Uživatel

Zaregistrován:
13. 3. 2015

#18 13. 3. 2015, 22:03

Rufus napsal/a:

Klidně dejte foto, jak vám visí na stěně. Nebudete přece uvádět jméno ani žádné další údaje toho, kdo ho koupil, což ani nemusí být ten sám, který ho pak upravil na Kalvodu. A bez důkazu nemá Vaše tvrzení o původním Berghauerovi žádnou váhu.

Mimochodem, pokud je vaše tvrzení pravdivé, pak byste měl vše co nejdříve nahlásit policii a předložit jim důkazy o původním stavu obrazu.

Milý pane ( s případným nickem), vy jste asi zešílel, za stavu v jakém je česká justice a policie, půjdu nahlásit takovou věc jako je přepisování a falzování obrazů, asi jste hodně naivní. Trochu zasvěcený člověk po dvaceti létech pečlivého studia obrazů a technik malby( zvláště té po Mařákovi) pozná s přesností neomylnou na 80 procent to, co se prodává po aukcích od Národní po Kodla. Co chcete komu dokazovat.Obchody s obrazy jsou ze 70 procent iluze, nepostižitelná právem ( a to v žádném státě, natož v ČR, kde je tenhle bordel unikátní v mnoha ohledech).Myslíte, že mám zájem se s někým škubat léta, běhat roky po policii a soudech a výsledek bude výsměch toho, kdo falzoval a zaplatím soudní náklady.Kde si myslíte, že žijete.Jste bud mladý, anebo velmi naivní stařík co hraje na housle.

Profilový obrázek
Kolemjdouci

Uživatel

Zaregistrován:
25. 4. 2013

#19 13. 3. 2015, 22:19

Pane, ten odkaz na vlákno, kde jsem napsala vámi citovaná slova, prosím. Jinak vás budu považovat za mluvku.

Profilový obrázek
schindler

Uživatel

Zaregistrován:
13. 3. 2015

#20 14. 3. 2015, 00:38

No skromnost Vás paní - kolemjdoucí -nenavštěvuje, ješitnost je vaše dominantní vlastnost, ale každý jsme nějaký: už vám to tady napsal moderátor :

On asi myslí toto vlákno, příspěvek #9
https://www.sberatel.com/diskuse/sberatel/jidis-precita-niekto-_post_-359352#post359352

A ruku na srdce, můžete vykládat komu chcete, že to bylo myšleno jinak. Nemám zájem se hádat o smysl vět. S vámi už vůbec ne. Proč taky, já si Vás vážím, vaše názory beru jako fundované, ale to neznamená, že Vám budu naskakovat na lopatu jak se Vám zlíbí, prostě jako každý se občas mýlíte a basta.Já velmi často, nedělám z toho vědu.A kdo si myslí opak je bud demagog, alebo korunovaný vůl.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.