O tom pochybuju. Za prvé PayPal tě chrání jen v případech nákupu z eBay a mimo to budou chtít nějaký důkaz že se zásilka ztratila a ten mít nebudeš dokud se vyšetřování pošty neskončí.

Ale eBay ani PayPal přece nikomu nic neplatí. Oni jen zprostředkují urovnání sporu.
Řešil jsem takový případ - když mince nepřišly, tak jsem kontaktoval prodávajícího.. po delší době a otravování z mé strany konečně poslal nějaké potvrzení o reklamaci na jejich (holandské) poště. Po měsíci jsem otevřel claim (to je nutné tuším do 45 dnů od prodeje) na vrácení peněz, po dalších pár dnech prodejce souhlasil s vrácením peněz. Ty mi následně přišly přes PayPal. Mezitím holandská pošta uzavřela reklamaci s tím, že se zásilka ztratila v ČR. Nevím jestli prodejce něco od pošty dostal, nedivil bych se, kdyby ne.
Kdyby ale prodejce nesouhlasil, velice pochybuju, že by za něj eBay nebo PayPal jakýmkoli způsobem platili (pokud se neozve na claim a já bych to neeskaloval, tak se automaticky zavře). Tady je spíš o to, že se transkace vrátí zpět (čili PayPal "vrátí" svou provizi).
Celé to trvalo asi 7 týdnů.
Takže to, že by člověk přes PayPal peníze dostal automaticky a hned, je naprostá dezinformace.

Zdravím všechny, peníze jsem poslal na jeho učet u nás v česku vše v pořádku mu přišly a on poslal zásilku z německa 5.3.2012 a do dnes nic.Poslal mě číslo zásilky RG 174720824DE říkal ,že to bude reklamovat, že se mu stratily všechny co ten den posílal (5). Jde o to ,že to bude za chvilku měsíc a dražba zmizí tak nevím co mám dělat.Komentáře má v pořádku a on se zdá taky OK. Tak teď nevím.🙄
http://aukro.cz/show_item.php?item=2154121770

Ergebnis:
Sendungsnummer: RG 174720824DE
Die Sendung wurde am 05.03.2012 eingeliefert (Postfiliale Adalbert-Stifter-Str. 101, 70437 Stuttgart).
Takže to odpovídá tomu, co říká prodejce i naše pošta. Bylo to posláno a pak se to nějak ztratilo, patrně ještě předtím, než to mohlo dorazit do ČR.

To, že A. odstraňuje aukce teď už po měsíci, to je tedy síla.. ale celkově to zapadá do toho, co dělají. IMHO to ale nemá v tomto případě moc význam - pokud je prodejce slušný, tak peníze vrátí, pokud ne, tak A. proti němu zasahovat nebude - i kdybyho žádali o vysvětlení, tak jim pošle scan lístečku a tím to skončí.
Jde o doporučený dopis, takže by ta částka měla být krytá (i když nevím jak je to přesně v Německu, u nás je to do 500) a pak není důvod aby prodejce ty peníze nevrátil.
Jinými slovy, počkal bych na skončení reklamačního řízení,jen čas od času bych se připomenul.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.