Asi tak nějak... 😁 😈
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Kacuro: jinak řečeno můžeme blahopřát začínajícím sběratelům antiky, protože jim ubyla jedna konkurence...
(prý ve společném rozpočtu u manželky jsou nyní botičky a pleťová maska s vyšší prioritou, tedy pokud chce Misak33 doma teplé večeře i vše následující... 😁😈 )

... a v dohledné době se můžou těšit na větší množství antických mincí v aukcích, až bude muset rychle rozpouštět svou sbírku, aby měl na ty botičky, šatičky a zkrášlovátka ... 😆 😁 😈

milovníky přemyslovského období bych chtěl upozornit na expozici ostravského muzea - Cesta ke Zlaté bule sicilské ( http://www.ostrmuz.cz/website/mainmenu/stranka-akcien/2012/zlata-bula/). Naštěstí začala zrovna v době, kdy jsem byl v těchto končinách na dovolené a tak jsem měl možnost výstavu navštívit. Je to moc pěkně udělané, k vidění jsou faksimile i originály listin a dobových rukopisů. Dále je vystaveno cca 80 mincí Přemyslovců včetně několika císařských ražeb té doby. Jedinou výtkou k výstavě je to, že mince jsou dost hluboko pod sklem vitrín, takže je tím drobet zkažený požitek z vystavencých mincí. I tak to ovšem stojí za to!

Já myslím, že jeho polovička je k sbírání tolerantní🙂

Tenzor: V Pardubicích je něco nového, nebo myslíš jen tu několik roků starou stálou expozici ?

To netusim, ale mam pocit, ze je to stala expozice + nejaka nova, ktera se zabyva mincemi z let 1520-1620. Kazdopadne jde o velmi kvalitni expozici s nekterymi vzacnymi kousky, ktere clovek na aukcich vidi jednou za uhersky rok nebo vubec ne a celkove mi prisla zajimavejsi, nez treba Podebradsky poklad.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.