Moderátoři: smith, Koniáš

Profilový obrázek
tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

#14961 16. 9. 2012, 02:21

Radek jandecka: jste ve spatnem tematu a kdyz neco prodavate, bylo by dobre pridat fotky, protoze hodnota minci na stavu hodne zavisi..
A kdyz uz je to bez fotek, tak u toho denaru by bylo dobre aspon napsat, o co se jedna, vzhledem k tomu ze se razily asi v tisici statech od Rimske rise.. to je jako napsat "prodam auto - kombi"

Profilový obrázek
turtleoverhead

Uživatel

Zaregistrován:
16. 2. 2008

#14962 17. 9. 2012, 08:26

Děkuji své drahé polovičce že mi postavila vodu na čaj
😋

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Profilový obrázek
elle

Uživatel

Zaregistrován:
9. 11. 2006

#14963 17. 9. 2012, 12:27
pavelgregor napsal/a: ... Chlapi, pokud nemáte vlastní samohonku, tak nic nepijte. Je to průser, jak nikdy. Stahuje se i značkový pití. ...

No tak teorii c. 1 bych teda osobne zcela zavrhnul. Takovahle afera je pro vsechny pod. distributory nekolkovanyho nebo padelanyho alkoholu naopak naprosto kontraproduktivni, znicujici a do budoucna i velice riskantni. Od tyhle chvile bude malokdo riskovat a pod. alkohol z podobnejch neoficialnich zdroju kupovat.. navic tu od tyhle chvile bude mnohem vic kontrol a budou hrozit mnohem vyssi tresty..

Apropo, zde prece neni ani kvalitni pravej tvrdej alkohol tak drahej.. jako napr. ve Skandinavii.

Prohibice je prece pouze docasna, pocitam ze za par dnu bude odvolana - mj. stat diky ni - extremne vysoky spotrebni dani na alkohol a dph denne prodelava desitky milionu.
Diky tyhle afere si podezrelej nebo nekolkovanej alkohol v nasledujicich x letech (nez se uplne zapomene) koupi opravdu malokdo.. mozna krome totalnich alkoholiku a bezdomovcu (ale ti pijou vetsinou krabicovy vino)

Teorie c.2 je daleko pravepodobnejsi.. Tady doslo evidentne o nejakymu prehmatu - nikdo z tech distributoru rozhodne nechtel aby umirali lidi. Nejspis doslo k nejaky zamene cistyho alkoholu za metyl. Bud to nejakej idiot spatne namichal anebo nakoupil metyl vydavanej za pravej alkohol.. jako se to stalo v Estonsku na zacatku 90 let (tusim ze 50 mrtvejch).
Takovej zisk na kazdy lahvi Rumu nebo Vodky prece zase neni, aby se nekomu vyplatilo pro par lahvi vrazdit + namirit proti sobe takovou stvanici = tisice policistu, kriminalistu a celniku..

Ja tady (v Praze) taky nekdy pred 6 lety u jednoho zdejsiho vietnamce, kterej tu ma obchod s potravinama, koupil (v prubehu cca roku) nekolik nekolkovanejch 1l lahvi Rumu.. tenkrat par lidi na mejdanech pilo pouze Rum s Colou. Ty litrovky staly skoro o polovinu min nez kolkovany. Ja si pamatuju, ze krome klasickyho Tuzemaku (s lodi) prodaval i Rum od likerky Drak - tenkrat nikomu nechutnal, mel takovou nahorklou prichut..
Dodnes nevim jestli slo o pouze o nejaky smecko s danema/kolkama (urceny pro vyvoz, pricemz nevyvezeny a prodavany tu pod rukou) anebo o padelek..

Jako dneska si doma vytisknout (pokud vlastim nalezity zarizeni/tiskarnu) - anebo treba nekde v zahranici si nechat vytisknout vsemozny kvalitni falesny etikety nebo kolky na prvni pohled nerozeznatelny od originalu neni dneska zadnej problem..

elle34 (zavináč) upcmail.cz

Profilový obrázek
elle

Uživatel

Zaregistrován:
9. 11. 2006

#14964 17. 9. 2012, 12:34

jano7B9 napsal/a:

dokym nebola tato afera ani som nevedel ze v CR niekto plni alkohol do 6 (5?) litrovych bandasiel a z nich sa to rozlieva😃

Ja to doted taky nevedel :-) do tehle 5l plastovejch demizonu se evidentne plni jen ciste levnej alkohol kupovanej primo v likerkach, kterej se ve velkym "cepuje" v ruznejch non-stop stancich.. V maloobchodnim prodeji se tyhle "kanystry" koupit nedaj :-) Ani v Makru sem je nikdy nevidel..

Profilový obrázek
elle

Uživatel

Zaregistrován:
9. 11. 2006

#14965 17. 9. 2012, 12:51

Suvorov napsal/a:

pochybuju, že kdybych si v supermarketu koupil třeba slivovici od Jelínka, nebo alkohol od dalších kvalitních značek (Finlandia atd.), bude v něm metanol... zakázat prodej v takovém měřítku, jako se stalo, je podle mě až zbytečné..

Ja bych se taky nebal.. supermarkety vetsinou nakupujou chlast primo od vyrobcu nebo od leta proverenejch a duveryhodnejch dovozcu.
Podle me to je/byla ciste preventivni akce, protoze nikdo v ty chvili 100% nevedel, jesltli metyl nemuze bejt i v jinejch padelanejch lahvich treba i zahranicniho alkoholu prodavanyho treba i v supermarketech.. mozna k tomu dopomohly i ruzny svedectvi lidi, kteri kupovali otraveny lahve vsude mozne, a existovalo podezreni, ze cast muze pochazet i z ruznejch supermarketu..

Kazdopadne: Pokud vlada vyhlasila prohibici = je to dle mnoha lidi spatne; pokud by ji nevyhlasila (a zemrelo dalsich x lidi) bylo by to taky spatne :-)

Profilový obrázek
Garfield52

Uživatel

Zaregistrován:
7. 7. 2010

#14966 18. 9. 2012, 08:13

Já mám staré zásoby na válečnou zimu, já su "za vodou", vlastně "za slivovicú".😃 😋 😃 😋 😃 😋 😃 😋 😈 😈 😈 😈 😈 😈 Oslavil jsem prohibici šesti panáky z nevokolkovaný flašky😃 😃 😃 😈 😈 😈

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

#14967 18. 9. 2012, 20:55

Stretnú sa pri spolužiačky po desiatich rokoch od maturity. Popíjajú kávu a besedujú. Prvá vraví:
Ja som vydatá za profesora.
A koľko má rokov?
Osemdesiat.
A čo sa týka pohlavného života?...
No, veď má mladých asistentov...
Ja som vydatá za generála, ten tiež bude mať osemdesiat...
A čo sa týka pohlavného života?...
Nó... veď okolo neho je plno mladých dôstojníkov.
A ty ako? - pýtajú sa tretej.
Ja som tiež ku.va. No nie som vydatá...😉

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

Profilový obrázek
Suvorov

Uživatel

Zaregistrován:
18. 2. 2011

#14968 18. 9. 2012, 20:59

kamarád právě napsal na facebook, že vyzkoušel "českou ruletu", nebo-li podpultového panáka a teď čeká, co se stane... snad nebude 24. oběť, pitomec 🙄

Carpe diem, sed memento mori!

Profilový obrázek
Dracek

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2008

#14969 18. 9. 2012, 21:06

pokud nosí LPZ tak snad ne...

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

#14970 19. 9. 2012, 08:52

Hmmmm, nie je Vám čo závidieť tam v česku, partia pitomcov pre nenažranosť a nevedomosť na dlhý čas odpísala slušné fabričky na výrobu alkoholu.

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.