No k vysoké politice jsem také pesimista ač několik posledních voleb chodím pravidelně. Asi jediná šance je odspoda, tedy se svého bydliště, což má to pozitivum, že nezjistíš najednou po několika letech, že Tvá obec je bez peněz, majetku a ve velkých dluzích, což by minimálně mělo být v zájmu jejich obyvatel v prvé řadě. 😐
U nás to tu také za moc v obci cca 1000 obyvatel nestálo, neb tam byli minimálně zcela neschopní lidé, takže několik let nebylo ani pořádné účetnictví obce atd. Nyní po posledních volbách se to s nima ukončilo a najednou lecos jde a v obci je to také vidět(výstavba školky, sportoviště, vyznačení přechodů, zastávky BUS...). 🙂
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

pokud u vás bydlel pan Rath😃

Bohužel (nebo naštěstí) ne, o dotace se žádalo, ale bez úspěchu...
(a nejde o žádné velké megalomanské projekty)
Vše ještě není dodělané, ale dvoutřídní školka by měla být do konce roku, na postavení zázemí k již hotovému místnímu sportovišti(vzniklému svépomocí) jsou již projekty, rozpočty,....atd a mnohé drobnější věci jsou také hotové. Svépomocí založen základ malého parčíku, několik brigád na úklid okolí obce... atd. prostě pomalu, ale snad jistě kupředu...(zpátky ni krok 😃)
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Dracek: Tohle se mi líbí, zkrátka pokud se o veřejné věci lidé zajímají a nejsou lhostejní a dělají to ku prospěchu obyvatel (tzv. obecné blaho:), případně nezištně pomáhají, pozitivní výsledek se vždy dostaví. Jakmile si chce z tohoto veřejného koláčku někdo ukrojit kousek jen pro sebe, ostatní jej klepnou přes prsty. Jde to právě jak říkáš v podobných malých obcích okolo tisíce obyvatel, kde se většina lidí zná a podvody se v žádném případě netolerují.

nepribrzdim preco by som mal 👿 , keby nebolo tychto ch.... tak by sme nemali taketo problemy....
http://www.infofila.cz/dziak-jan-autor-157
moje články

tak s tym s Tebou suhlasim, a nie su to ziadne krcmarske drby, kedze do krcmy nechodim...
http://www.infofila.cz/dziak-jan-autor-157
moje články
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.