Stretnú dvaja mestskí policajti na ulici krívajúceho farárka. Pýtajú sa ho:
Čože sa vám stalo, pán farár?
Ale... padol mi na nohu bojler.
Keď farárko odíde, pýta sa jeden druhého:
Človeče, čo je to ten bojler?
Čo ja viem. Ja nie som katolík! - odvetí druhý.
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

Možná přijde doba kdy i lidé budou vylučovat Au ...
http://www.novinky.cz/veda-skoly/280521-bakterii-schopnou-vyrabet-zlato-objevili-americti-vedci.html

Slovenské banské múzeum
Kammerhofská 2, 969 01 Banská Štiavnica
TLAČOVÁ SPRÁVA
- októbra 2012 – Numizmatické podujatie – seminár, výstava, výmenné stretnutie zberateľov
Slovenské banské múzeum v Banskej Štiavnici, Slovenská numizmatická spoločnosť pri SAV Bratislava, Historické múzeum SNM Bratislava, Archeologický ústav SAV Nitra, NBS – Múzeum mincí a medailí Kremnica a Stredoslovenské múzeum Banská Bystrica Vás dňa 26. októbra 2012 pozývajú o 16.00 hod. do Banskej Štiavnice, Starý zámok, na otvorenie výstavy „Nálezy mincí z Banskej Štiavnice a okolia“, ktorá bude trvať do 30. novembra 2012. Na výstave budú prezentované nálezy mincí zo širokého obdobia našich dejín. Najstaršou vystavenou mincou bude rímsky denár cisára Tibéria (14-37) a najmladšie mince pochádzajú z 18. storočia. Celkovo bude z tohto obdobia vystavených pätnásť rôznych nálezov z okolia Banskej Štiavnice. Na výstave budú aj dosiaľ neprezentované poklady mincí ako sú nálezy z 12. storočia a začiatku 13. storočia zo Žiaru nad Hronom, menšieho súboru viedenských fenigov zo 14. storočia z Brehov, či pokladu mincí zo 17.-18. storočia z Prochote.
Sprievodným podujatím k výstave bude seminár „Baníctvo a mincovníctvo v dejinách Slovenska“, ktoré sa bude konať na Starom zámku v Banskej Štiavnici 26. októbra od 9.00 hod. a bude prístupná pre širokú verejnosť. Okrem toho sa 27. októbra 2012 uskutoční medzi 10.00-14.00 hod. na Kammerhofe v Banskej Štiavnici „Výmenné stretnutie zberateľov“.
Výstavu si môžete pozrieť v Starom zámku, Starozámocká 12,Banská Štiavnica, streda - nedeľa v čase od 08:00 do 16:00 hod.
Kontakt: Slovenské banské múzeum, Kammerhofská 2,Banská Štiavnica. Tel.: 045/694 94 81, 692 05 35 (Informácie), sbm@muzeumbs.sk, www.muzeumbs.sk.
Slovenské banské múzeum
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

Na to už jsem dával na fórum před nějakou dobou tento odkaz...
http://zpravodaj.nume.cz/zpravodaj/post/show/93
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.