Evropa1:
Souhlasím, měla by to být osobnost, která je alespoň v nějakém povědomí mezinárodního společenství. Stejně se ale do toho povědomí může teprve dostat, ať už v dobrém nebo zlém.
Šlo mi spíš o to, aby to byla osobnost, která má velký přesah nad domácí politikou, která svět nedělí na pravé a levé nebo na černé a bílé. To je velký mor v současnosti. Jeho pravomoci většinou končí v domácí politice, jako je jmenování soudců, členů rady ČNB atd. V té mezinárodní je to spíš jen vládní diplomat a reprezentant. Ale takový prezident by měl mít i ten morální přesah, měl by lidi spíš spojovat než polarizovat, jako tomu bylo dosud.

Nikterak neobhajuju zločiny minulého režimu, to bych rád zdůraznil, ale dívám se na to zkrátka jinak. Určitě existovala spousta lidí, kteří po r.1969 vstoupili do strany jen kvůli své kariéře a svému prospěchu (zde se toho moc nezměnilo ani po revoluci). Druhá sorta vstupovala pro komunistické ideály, kterým stále věřili i přes to, co se stalo třeba v Maďarsku v roce 1956, nebo u nás v srpnu 1968. Je to sorta která by se dále mohla dělit na dvě podskupiny - konzervativní stalinisty a skryté bláhové reformisty. Třetí sorta je ale mnohem zajímavější. A jsou to lidé, kteří zkrátka neměli moc na výběr. Většinou to byli apolitičtí lidé, kteří měli své rodiny, své děti a vstupovali do strany pro to, aby své rodiny zabezpečili a aby jim zajistili vzdělání, zkrátka důstojný život - nevstupovali tam jen tak, ale byli většinou do vstupu zatlačeni (Pokud nevstoupíš, tvoje dítě nevystuduje, tvoji rodiče nepojedou na dovolenou atd atd). Čtvrtá sorta byli různí západní agenti🙂 Tak asi proto bych se apriori zdržel vulgárních pojmenování osob, kteří vstoupili do strany v době normalizace.

pekne sprostý názor aj s tým smajlíkom 😞 😞 😞 Či ste demokrat alebo čo ste tam na druhej pologuli nieste o nič lepší ako tí na ktorých ste to napísal! Je smutné hádzať všetkých ľudí do jedného vreca, ktorí nesúhlasia s Vašimi názormi.

Ospravedlňujem sa nejak z môjho príspevku vypadlo pár myšlienok(viet). ....Chcel som povedať, že nieje správne hneď každého vešať kto je iný ako my a to len pre jeho názory na politiku, vierovyznanie, ... .Keby boli ľudia k sebe tolerantný život by bol určite lepší. Ale názor: Pověsit je měli všechny a ty hodné, posmrtně rehabilitovat”
;) je zvrátený
či demokracia alebo komunizmus obe zriadenia sú pekné ale iba na papieri, chyba je vždy v ľuďoch, ktorí to riadia.

Nie som soc.demák, ale určite Zemana, druhý v poradí je Schwarzember.
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

grofik napsal/a:
Taky jsem uvažoval o Zemanovi, ale odrazuje mně jeho arogance, na druhou stranu se mi líbí jeho humor a přímočarost (posranci😁 )
Nie som soc.demák, ale určite Zemana, druhý v poradí je Schwarzember.
Kdo zná všechny odpovědi, tomu nebyly položeny všechny otázky.
http://www.youtube.com/watch?v=4T2ptyJE4f4
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.