Moderátoři: smith, Koniáš

Profilový obrázek
Hurley

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2010

#15271 9. 11. 2012, 14:22

Evropa1:
Souhlasím, měla by to být osobnost, která je alespoň v nějakém povědomí mezinárodního společenství. Stejně se ale do toho povědomí může teprve dostat, ať už v dobrém nebo zlém.
Šlo mi spíš o to, aby to byla osobnost, která má velký přesah nad domácí politikou, která svět nedělí na pravé a levé nebo na černé a bílé. To je velký mor v současnosti. Jeho pravomoci většinou končí v domácí politice, jako je jmenování soudců, členů rady ČNB atd. V té mezinárodní je to spíš jen vládní diplomat a reprezentant. Ale takový prezident by měl mít i ten morální přesah, měl by lidi spíš spojovat než polarizovat, jako tomu bylo dosud.

Profilový obrázek
turtleoverhead

Uživatel

Zaregistrován:
16. 2. 2008

#15272 9. 11. 2012, 14:33
turtle: Jsem rád, že v tom máš naprosto jasno. Svět je hned jednodušší, když je černobílý, že? 🙄

Pochopitelně svět není černobílý ale zde se nebavíme o nějakém dobročinném spolku nýbrž o zločinecké organizaci.

Profilový obrázek
turtleoverhead

Uživatel

Zaregistrován:
16. 2. 2008

#15273 9. 11. 2012, 14:39

Na nějakém večírku jedna paní povídala: “ Moje maminka byla sice ve straně ale ona byla ta hodná komunistka”
a můj kamarád na to řekl krásnou a dnes již klasickou větu:
“Pověsit je měli všechny a ty hodné, posmrtně rehabilitovat”
😉

Profilový obrázek
Hurley

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2010

#15274 9. 11. 2012, 14:46

Nikterak neobhajuju zločiny minulého režimu, to bych rád zdůraznil, ale dívám se na to zkrátka jinak. Určitě existovala spousta lidí, kteří po r.1969 vstoupili do strany jen kvůli své kariéře a svému prospěchu (zde se toho moc nezměnilo ani po revoluci). Druhá sorta vstupovala pro komunistické ideály, kterým stále věřili i přes to, co se stalo třeba v Maďarsku v roce 1956, nebo u nás v srpnu 1968. Je to sorta která by se dále mohla dělit na dvě podskupiny - konzervativní stalinisty a skryté bláhové reformisty. Třetí sorta je ale mnohem zajímavější. A jsou to lidé, kteří zkrátka neměli moc na výběr. Většinou to byli apolitičtí lidé, kteří měli své rodiny, své děti a vstupovali do strany pro to, aby své rodiny zabezpečili a aby jim zajistili vzdělání, zkrátka důstojný život - nevstupovali tam jen tak, ale byli většinou do vstupu zatlačeni (Pokud nevstoupíš, tvoje dítě nevystuduje, tvoji rodiče nepojedou na dovolenou atd atd). Čtvrtá sorta byli různí západní agenti🙂 Tak asi proto bych se apriori zdržel vulgárních pojmenování osob, kteří vstoupili do strany v době normalizace.

Profilový obrázek
janicek

Uživatel

Zaregistrován:
25. 3. 2009

#15275 9. 11. 2012, 15:02
Na nějakém večírku jedna paní povídala: “ Moje maminka byla sice ve straně ale ona byla ta hodná komunistka” a můj kamarád na to řekl krásnou a dnes již klasickou větu: “Pověsit je měli všechny a ty hodné, posmrtně rehabilitovat” 😉

pekne sprostý názor aj s tým smajlíkom 😞 😞 😞 Či ste demokrat alebo čo ste tam na druhej pologuli nieste o nič lepší ako tí na ktorých ste to napísal! Je smutné hádzať všetkých ľudí do jedného vreca, ktorí nesúhlasia s Vašimi názormi.

Profilový obrázek
janicek

Uživatel

Zaregistrován:
25. 3. 2009

#15276 9. 11. 2012, 15:40

Ospravedlňujem sa nejak z môjho príspevku vypadlo pár myšlienok(viet). ....Chcel som povedať, že nieje správne hneď každého vešať kto je iný ako my a to len pre jeho názory na politiku, vierovyznanie, ... .Keby boli ľudia k sebe tolerantný život by bol určite lepší. Ale názor: Pověsit je měli všechny a ty hodné, posmrtně rehabilitovat”
;) je zvrátený
či demokracia alebo komunizmus obe zriadenia sú pekné ale iba na papieri, chyba je vždy v ľuďoch, ktorí to riadia.

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

#15277 9. 11. 2012, 15:45
Když už je o tom řeč, koho byste volili? Mí favorité jsou Fišerová nebo Franz.

Nie som soc.demák, ale určite Zemana, druhý v poradí je Schwarzember.

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

Profilový obrázek
Jozino89

Uživatel

Zaregistrován:
13. 3. 2011

#15278 9. 11. 2012, 15:55

Neriešte prosím politiku tu!

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

#15279 9. 11. 2012, 15:57

Prečo by sme neriešili tu politiku , je to prosím pekne tlacháreň.

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

Profilový obrázek
Serge Nubret

Uživatel

Zaregistrován:
3. 12. 2011

#15280 9. 11. 2012, 16:42

grofik napsal/a:

Taky jsem uvažoval o Zemanovi, ale odrazuje mně jeho arogance, na druhou stranu se mi líbí jeho humor a přímočarost (posranci😁 )

Nie som soc.demák, ale určite Zemana, druhý v poradí je Schwarzember.

Kdo zná všechny odpovědi, tomu nebyly položeny všechny otázky.
http://www.youtube.com/watch?v=4T2ptyJE4f4

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.