Každá dedina /vesnice/ , má iný dialekt a krajové rozdiely ani nespomínam, preto je kodifikovaná reč "štátny jazyk".😉
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

No, některé ty mince co jsou v muzeu jsme našli při vykopávkách na náměstí, tam kde se nachází to muzeum🙂 ¨
............V té době tam byla také objevena tajná chodba vedoucí kamsi do hlubin...
...bu bu BU BU BU... 😮
..::R::..
robert.kurucz@email.cz

Ta otázka není zas tak hloupá. Na univerzitách na filologických (jazykovědných) oborech se na toto a podobná témata provádějí velice podrobné výzkumy a píší doktorandské a jiné vědecké práce.
Kdo zná všechny odpovědi, tomu nebyly položeny všechny otázky.
http://www.youtube.com/watch?v=4T2ptyJE4f4

Prý jste tam našli i lidskou kostru. Bylo to myslím v novinách před pár lety.
Kdo zná všechny odpovědi, tomu nebyly položeny všechny otázky.
http://www.youtube.com/watch?v=4T2ptyJE4f4

tak to není zase tak neobvyklé, spousta dnešních náměstí vznikla kolem kostela, u kterého se dříve pohřbívalo. nevím sice, jaká je situace zrovna v Ostravě, ale třeba když byl nedávno prováděn výzkum na náměstí v Bilině, tak se právě zjistilo, že stojí na místě středověkého hřbitova (který byl kolem kostela) a zajímavostí je, že tam byly nalezeny čtyři vampírské pohřby😃

Máš pravdu , škoda málo ľudí čita tieto vedecké práce a ešte menej je odbornej publikácie volno predajnej v kníhkupectvách.
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

potřeboval bych poradit, skoro se až bojím zeptat, protože budu vypadat jako totální máčo😃, ale dnes jsem si koupil v předprodeji lístky do kina (v kině už jsem nebyl několik let) na premiéru Hobita a teď jsem teprve zjistil, že je to ve 3D. no a můj dotaz je: ty 3D brýle mi v kině půjčí nebo si je někde musím koupit nebo jak se to zkrátka dělá?😃

Musím říct že když jsem byl taky po letech v kině na Avatarovi ve 3D tak jsem byl unešenej, tak snad budeš mít zážitek z Hobita podobnej. Ale nebude to žádný terno že by kolem Tebe pobíhali skřeti a trpajzlíci, spíš je to o tom zážitku v podobě zajímavě vystouplých detailů - kapky, stříkající bláto apod.
Jinak Hobita jsem kdysi četl, tak jsem na něj taky docela zvědavej, ale bojím se, že to bude zbytečně moc natažený, takovou tenkou knížečku prý rozdělili do dvou nebo tří celovečerních filmů.. Obávám se kvantity na úkor kvality..
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.