Na kritiku ohľadom olympiády, či aj niečo iné? Ja viem, mohol by som si pozrieť všetky správy, ale zaujíma ma názor domácich fanúšikov českého hokeja. Osobne si myslím, že hanbu ste v rámci hokejového turnaja vôbec neurobili. Dobre, nebolo to Nagano, ale myslím si, že ste hrali pekný hokej.

Hadamczik asi udělal tu chybu, že pročítal diskusní vlákna na zpravodajských serverech a víme, jakou ty diskuse mají úroveň🙂 Nejen novináři, ale i fanoušci ho kritizují už řadu let, mezi největší předměty kritiky se řadí asi velmi malá úroveň vlastní Hadamczikovy sebekritiky a mnohdy problematické vztahy se samotnými hráči. Ani já se neřadím mezi jeho fanoušky, není to podle mě zrovna trenér překypující charismatem. Ale popravdě těžko hodnotit, já v šatně nebo na tréninku nikdy nebyl, jen jsem o tom četl v médiích. Mě se tedy ta naše předvedená hra moc nelíbila, ale je otázkou do jaké míry za to mohl právě trenér..

Presne ako píšeš, tréner nie je ruka šachistu. Lojzo veľmi charizmatický naozaj nie je, keď som minule jedol obed a nastavil som si kanál kde chroptel, tak mi tá dobrá papanica zrovna prestala chutiť, ale o tom to nie je. Nikto nevieme čo je v kabíne, viem o jeho niektorých problémoch vo vzťahoch s hráčmi. Na druhej strane, hokej hrajú hokejisti, že? Keby ste tak priniesli medailu, možno by bol malým hrdinom.

Kritikové Hadamczika mají v jednom pravdu. Měl do výběru dát i nějaké mladé hokejisty. Staří bardi jsou sice dobří a určitě hrát umí, to ostatně dokázali, ale kdyby jedna lajna byla vysloveně mladých, nebylo by to na škodu. On to někdo po Jágrovi stejně jednou bude muset převzít a ten "skoro dorost" by určitě se "starými kozáky" měl snahu soupeřit a poučil se od nich. Nároďák je přece jen trošku něco jiného než jakákoliv liga (včetně NHL, ale vysvětlujte to těm bařtipánům v USA). Obdobný problém máme i ve fotbale.

No s týmto súhlasím, Jarda je naozaj stará páka ale cit na góly má ohromný, asi ako u nás dedko Pálfy. Ale aj Jarda potreboval niekoho, kto mu tú šancu, alebo pološancu pripraví, teda aby som to skrátil, určite súhlasím s názorom, že treba vyťahovať mladé pušky. Teraz to hovorím komplexne, nielen u vás, ale aj u nás. Mladí sú draví, chcú za tým ísť, bohužiaľ (pre nás Slovákov) máme tých mladých veľmi málo, na Slovensku sa pre hokej toho veľa nerobí. Žijeme v povedomí Slovákov ako hokejová krajina, ale robí sa naozaj málo, čo je smutné. A klinec do hrobu slovenského zimného športu... máme Tatry, máme tradíciu zimných športov, na druhej strane máme hovno alebo iba Kuzminovú (o ktorej je myslím stále nemiestne kecať ako iba o Ruske, ona Ruska pôvodom je, ale posledné roky a posledné prípravy predsa absolvovala u nás). Zoberme si Slovincov (teraz preboha nie hokej), je ich o polovicu menej ako Slovákov a kde sú? Toto je asi naozaj chyba systému na Slovensku, naozaj ma to mrzí.

Máte recht, nedávno to dobře napsal tenzor zde.
Problém je zkrátka v té nekoncepční práci, že se žije spíše z minulosti. Přítomnost postupně ztrácí a pokud se nic nezmění, budoucnost bude hodně mizerná, že se spíš myslí na to, jak z toho vytřískat peníze hned než na to, jaký prospěch by to přineslo v budoucnu. Je očividné, že je společnost v tomhle směru ještě nevyzrálá. To je problém většiny postkomunistických zemí, s jistou nadsázkou by se tady dala připomenout slova bývalého polského disidenta Adama Michnika: „Nejhorší na komunismu je to, co následuje po něm.“🙂

S Michnikom by som si dovolil polemizovať, pretože si naozaj nie som istý, že "vždy" je horšie po komunizme to, čo nasleduje po ňom. My všetci máme prsty v tom, čo sa deje. To ako za prvé, za druhé, my si vykáme?🙂
Za tretie, mňa na slovenskom športe nejako nebaví to, že okamžitý úspech robíme akože úspech práce niekoľkých rokov a neúspech hodnotíme ako niečo, čo je momentálne. Všimol si si Cibulkovú? Výborný úspech, na domácom dvorci vyletela, aj keď mala matchball.
Osobne si myslím, že slovenský šport je na dobrej úrovni. Na to aká sme malá krajina, máme 5 mega ľudí, je to fajn. Hráme Davis cu, Fed cup, máme aký taký futbal. hádzaná celkom jo (SPORTA HLOHOVEEEEC!!!!), hokej celkom jo, tým Slovincom dáme ešte po krížoch... čo ešte chceme? Súhlasím s Janom v tom, že to nie je zlé, ale musíme si aj uznať svoje nedostatky, čo zas Jano (myslím) nerobí.

Máte recht OBA🙂
Já to psal s nadsázkou, Michnik jako bývalý vězeň komunistického režimu si dobře uvědomuje, že tranzice postkomunistických zemí je velmi obtížná a že se všechny neduhy kapitalismu v takových zemích projeví dvojnásob, protože je demokratická společnost ještě nevyzrálá a neumí v tom chodit. Takže rada je jasná, pracovat koncepčně do budoucna s tím, že holt si teď musíme (jak slovenský tak český hokej) zvyknout na hubená léta a právě teď je ta chvíle začít pořádně pracovat s mládeží, jinak se medailové roky jen tak nevrátí. To chce ale do vedení svazů a klubů někoho, kdo vidí dál než jen na špičku svého nosu.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.