Moderátoři: smith, Koniáš

Profilový obrázek
---

Uživatel

Zaregistrován:
24. 3. 2010

#18851 12. 9. 2014, 18:05
Ja by som nebol pri DM vyhranený proti hudbe, ale nedokážem sa stotožniť s textami. Násilie je mi proti srsti a aby niekto stále ospevoval rohatého a vzýval nejakých démonov....😞 Ďakujem, neprosím si.

Textom v tomto žánre nemáš šancu rozumieť, dokedy si neprečítaš booklet. A to veľa ľudí aj tak nerobilo, pretože "hlas" je tu skôr ponímaný ako ďalší hudobný nástroj. Ja som to niekedy čítaval a ver mi, že skôr to bolo o mysticizme (black), pohanských rituáloch (pagan black), konci sveta (death), politike (grind, mince, crust), ochrane zvierat a životného prostredia (detto), romantike a smútku (doom) a samozrejme o smrti (death)...smrť je ale najprirodzenejšia vec v ľudskom živote, tak prečo nie. A satanizmus bol skôr póza a divadielko (vrátane make-up, obrátených krížov, pentagramoch), chalani boli pekne nastajlovaní ale neškodili nikomu. Dokonca si spomínam na kapelu Mortification, čo bol, a to si nerobím srandu, kresťanský death.
DM koncerty som organizoval 10 rokov a nikdy sme tam nemali žiadny problém, pretože tí ľudia tam skutočne chodili kvôli hudbe. Takisto kapely, aj tie veľké boli v pohode, priateľskí k fanúšikom, profíci na nástrojoch. Na každý koncert mi chodila kontrola (pani starostka) a častokrát vydržala až do konca, lebo chalani na pódiu robili super šou. Pozerať im na prsty na gitarách, bubnoch a basách bolo samé o sebe zážitok a to nehovorím o headbangingu, stage divingu, ohňoch, live piercingu a warpainte. A to všetko častokrát len za obyčajné cestovné...to bol náš metalový underground. Kua to boli časy 😉
Dnes počúvam všetko, resp. sa snažím počúvať a pochopiť čo najviac žánrov snáď len s výnimkou komerčných sračiek, čo púšťajú na slovenských rádiách.

Profilový obrázek
kacuro

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2006

#18852 12. 9. 2014, 18:18

Sigur: pěkně napsané! Pro rýpaly bych k tomu ještě dodal, že jakožto DM fanda jsem v 17 letech (poslouchal jsem metal od 13) přestal jíst maso a angažoval se v organizaci Svoboda zvířat. Není to trochu divné na máničku, která poslouchala "satanistickou" hudbu😉 Lidi nemůžou být souzeni jen podle obalu ...

Profilový obrázek
Aliquis

Uživatel

Zaregistrován:
21. 2. 2012

#18853 12. 9. 2014, 20:11

Sigur to napísal pekne a súhlasím. Z mojho pohľadu satanisti eee..., hudba neni problém.
Ešte mi nedá nenapísať malú pripomienku ku Kacurovi.
Podľa toho čo Kacuro tu na fóre píše som si o ňom vytvoril obraz ako o rozjímajúcom, hĺbavom človekovi, venujúcom sa numizmatike, vyžívajúcom sa v kvalitnom čaji a tiahnucim k pokoju a čajovej mystike (viď avatar) a on je to tvrdý deathmetalista😃😃 dobréé

Profilový obrázek
kacuro

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2006

#18854 12. 9. 2014, 20:34

Aliquis: z deathmetalem jsem seknul tuším v r. 1994, tenkrát jsem všechny originální kazety s muzikou (které jsem sbíral) rozdal kamarádům a šel jinou cestou. Před několika lety, jsem si z nostalgie poslechnul nějaké věci na Youtube a pak si stáhnul pár výběrových věcí na poslech do auta. Možná to zní hloupě, ale pro mě je tato muzika opravdu meditační😉 Ten rachot totiž přehluší veškeré myšlení, takže ho člověk může odložit na sedadlo spolujezdce a setrvávat ve stavu ne-myšlení. Ono, když si pustíte zpěv tibetských mnichů, tak všechny ty trubky, gongy a zvonce, které ten zpěv obvykle doprovázejí, vydávají v podstatě podobný hluk.

Ten, kdo se tomu věnuje dlouho, je schopný navodit si rozjímavý stav kdykoliv, za jakékoli situace. Takže hluk (na ten jsem zvyklý z práce), ruch kolem sebe (davy lidí na ulici), provoz na silnici ... nic z toho není problém. Ale samozřejmě ticho a klid jsou také dobré a mám je rád. Teď momentálně sedím na chatě v horách, za okny šustí větve jeřabin, do parapetu buší kapky deště a přitom dopíjím poslední konvičku lahodného tajwanského wulongu ... Co více si přát? Snad jen zítra na aukci vyhrát nějakou pěknou minci😃

Profilový obrázek
Pavel_III

Moderátor

Zaregistrován:
12. 6. 2012

#18855 13. 9. 2014, 17:48

Nějak mě ten tenis sere.😞
I když chápu, že s předchozím tématem to nijak nesouvisí, ale postěžovat jsem si musel.

A to nemluvím o včerejším dvoudenním dešti. Sice máme teď skoro všechny ořechy na hromadě, ale ta hromada je celé dvůr a mezi mlatama to bude i ve vrstvách. Lopató. kdyby měl někdo tu myšlenku, se to sbírat nedá aje to mokrý, mazlavý, slizký.

No a už je to tady. Prohráli jsme aji 4hru.

Profilový obrázek
Voloda16

Uživatel

Zaregistrován:
17. 3. 2012

#18856 13. 9. 2014, 17:56

:) dej si pivo, já teď náhodou zjistil, že máme v centru pivní dny. prý 40 pivovarů. no nevím, rozhodně jsem jich tam napočítal tak 20, z toho 5 co jsem "musel" zkusit. ale beztak jsem si většinu nakoupil do lednice

Profilový obrázek
Archypov

Moderátor

Zaregistrován:
10. 6. 2006

#18857 14. 9. 2014, 22:02

Ty bláho, že Miro Hlinka sa obesil, tak to je prúser.😞
http://sport.sme.sk/c/7383866/miroslav-hlinka-spachal-vo-veku-42-rokov-samovrazdu.html

Profilový obrázek
Voloda16

Uživatel

Zaregistrován:
17. 3. 2012

#18858 14. 9. 2014, 22:32

proč je to prúser?

Profilový obrázek
jano7B9

Uživatel

Zaregistrován:
26. 7. 2007

#18859 14. 9. 2014, 22:59

Vraj gembler a alkoholik. sa pise v diskusiach...

... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com

Profilový obrázek
Archypov

Moderátor

Zaregistrován:
10. 6. 2006

#18860 14. 9. 2014, 23:16
proč je to prúser?

Pretože zomrel vynikajúci slovenský hokejista. Ak bol gambler a alkoholik, to je mne jedno. Ja si ho pamätám ako výborného športovca a fajn človeka, preto je to minimálne pre mňa prúser. Teda mám sa snažiť ešte bližšie vysvetliť prečo je to prúser? Pre mňa a pre mnohých to prúser je, pre teba asi nie keď si o ňom nikdy nepočul - nie je to Gáborík, ani Chára, ale bol to oukej chlap a výborný hráč. Naozaj škoda ho...

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.