Moderátoři: smith, Koniáš

Profilový obrázek
Renegatus Paul

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2010

#20011 22. 2. 2015, 22:27
Problem je, ze nesportovci umiraji vetsinou na jine veci nez na vypovezeni srdce - zasadrovani cev, vysoky krevni tlak, atd.🙂 A sportovci maji v klidu pomalejsi tep. Vrcholovi sportovci pry az 2x pomalejsi. Takze nejhorsi bude asi takova ta klasicka varianta nadsencu "mesic zeru, mesic sportuju", kdy telo jede na vysoky tep neustale😉 Ty nadychy budou se srdcem dost spojene. Ale k cemu je dlouhy zivot jogina, kdyz nic poradneho si za nej neuzije? A taky se mi libi nazor kamarada - radsi v 70 rychle umrit za par minut na infark, nez dalsich 30 let se pomalu rozpadat. Neco na tom mozna je. Taky rika, ze lidi se spatnou zivotospravou jsou ti nejlepsi, protoze ve stari nezatezuji socialni system. Na tom taky neco je🙂

Seš si jistej že jogín si nic neužije? Třeba duchovní vyspělost je pro někoho právě to "užívání si". Každej to vidí jinak. Pro něj je nějaká fáze mysli užívání,jako pro mě třeba kachna se zelím.

Profilový obrázek
kacuro

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2006

#20012 23. 2. 2015, 00:07

Paul napsal/a:
Seš si jistej že jogín si nic neužije? Třeba duchovní vyspělost je pro někoho právě to "užívání si". Každej to vidí jinak. Pro něj je nějaká fáze mysli užívání,jako pro mě třeba kachna se zelím.

To je VELMI, VELMI dobrá připomínka😉

Profilový obrázek
Tovy

Uživatel

Zaregistrován:
21. 11. 2011

#20013 23. 2. 2015, 01:12

Tot otazka. Verim, ze je to pro ne smysl zivota.

Pamatuji si, jak jsem videl dokument o nejakem joginovi a on tam rikal, jak jako maly kluk blbnul a pak se uklidnil, prestal jist zvirata atd. Ja to vse beru. Jenze on to vysvetloval, jakoby jeho zivot se stal primkou misto sinusovky. Mysleno tak, ze normalni clovek je jednou dole, jednou zase nahore. On je dokonala primka. Ale ta primka neni az tak vysoko nadprumerem normalniho cloveka. Jak se rika, ze bez zla nepoznas dobro, tak mam pocit, ze on vlastne uplne zapomnel, jake je to byt nadseny nebo plny adrenalinu atd. Mel jsem z nej docela dost blby pocit.

Takze misto nejakeho pozitivniho a oddusevneleho vjemu z toho dokumentu jsem si uvedomil, ze tohle vazne nechci. Beru to a svym zpusobem je obdivuji, ale radsi zustanu u te kachny se zelim🙂

Profilový obrázek
Tovy

Uživatel

Zaregistrován:
21. 11. 2011

#20014 23. 2. 2015, 01:16

Jeste poznamka - on to byl mozna nejaky divny jogin. V Asii treba budhisticti mnisi jsou super, da se s nimi dobre pokecat a je s nimi sranda. Ti tu primku nemaji urcite😉

Profilový obrázek
kacuro

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2006

#20015 23. 2. 2015, 01:45

Veškeré naše vnímání světa probíhá v našem mozku, i to uspokojení z kachny se zelím. Mystik tu kachnu ale nepotřebuje, protože zná zkratku k tomu "uspokojení", umí navodit stejný pocit i bez kachny. O tom to je ...

Profilový obrázek
Filozof

Uživatel

Zaregistrován:
19. 1. 2015

#20016 23. 2. 2015, 03:14

tenzor ad Lindt
No nediv se. Je to nejtypičtější místní výrobce, takže po revalůvaci franku musel jít nahoru... Fakt jsem zvědavý, jestli to na místní ekonomiku bude mít tak děsivé dopady, jak se místní občas bojí...

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

#20017 23. 2. 2015, 10:45

Policajná hliadka kontroluje vodiča, ktorý vezie na streche auta lyže: Prosím vás, načo sú vám teraz v lete lyže?
To sú vodné lyže, ja sa lyžujem na jazere.
V poriadku, šťastnú cestu.
Druhý policajt po chvíli vraví: Ten nás oklamal!
U nás máme tri jazerá, ale ani jedno nie je dole kopcom!

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

Profilový obrázek
Pavel_III

Moderátor

Zaregistrován:
12. 6. 2012

#20018 23. 2. 2015, 11:32
Veškeré naše vnímání světa probíhá v našem mozku, i to uspokojení z kachny se zelím. Mystik tu kachnu ale nepotřebuje, protože zná zkratku k tomu "uspokojení", umí navodit stejný pocit i bez kachny. O tom to je ...

A už jen tloušťka vlásku chybí k přesunu k sexuální problematice!😎 😁

Profilový obrázek
Tovy

Uživatel

Zaregistrován:
21. 11. 2011

#20019 23. 2. 2015, 12:52

kacuro: souhlasim. Jenze neni uspokojeni jako uspokojeni. Kdyz cely den beham, vecer unaveny prijdu domu a natahnu se na postel - to je uspokojeni. Nebo sednu si k ohni s prateli, kecame, koukame na hvezdy - taky pohoda a uspokojeni. Ale je to neco jineho nez treba pri oslave vyhre ve sportu ci nejake vyhry. Neco jineho je sex. Neco jineho je kdyz se koukas v TV na nejakou super komedii. Proste je spousta druhu uspokojeni a dobre nalady. Nekdy uspokojeni vnimas celym telem, jindy je to ciste psychicke. Jsem presvedceny, ze je to nesrovnatelne vetsi skala nez v meditaci mystika. Ale mozna se pletu. Kdysi jsem to zkousel, jedine co jsem dokazal, bylo vypnout mozek.

Ale mozna to delaji zpusobem, jak se ovlada sny (kdo to nezkusil, vrele doporucuji, je to super!) - muzete prakticky ve snu delat uplne co chcete. Pokud se da tohle nejak vymakat a mystik bude mit velkou fantazii, muze to byt parada.

Profilový obrázek
kacuro

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2006

#20020 23. 2. 2015, 13:07

Tovy napsal/a:

... Ale mozna se pletu. ...

Přesně tak, pleteš se. Kdo to sám neprožil, nemůže to hodnotit, kdežto mystik (jogín etc.) zpětně hodnotit může, neboť zažil oboje ...

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.