A vies preco? Lebo tie saty su vyrabane vo viacerych farbach...
... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com

Ja nevim, pokud vnimas nejakou barvu jako jinou, jak se to nazyva?
Samozrejme, pokud budu nejakou barvu zesvetlovat, tak se dostanu do bodu, kde uz nebudu schopny puvodni barvu rozeznat a prohlasim ji za bilou. Ale tady je to porad dost tmave na to, aby byl pri normalich rozlisovacich schopnostech omyl vylouceny, jak rikam, i pri brutalnim presvetleni, protoze ve srovnani s tim pozadim je to porad o hodne tmavsi.

I nalevo je videt modra, sice hodne svetla, ale porad dost modra na to, aby si to nekdo mohl splest s bilou... aspon jsem si to teda myslel.
Podobne cerna, i kdyz prechazi nahore do zlatohnede, tak bych rekl ze kazdemu musi byt jasne, ze je to nasvicenim a puvodni barva bude cerna nebo hodne tmave hneda.
No, asi ne.. 😆
Obrázky:

Jenze to docela odporuje vseobecne uznavane teorii vnimani barev na ktere jsou mj. zalozeny treba i testy na barvoslepost.. samozrejme muzu rict, ze to co vidim ja modre, vidi nekdo uplne jinak, treba cervene🙂 ale tady jde o to, ze by mel clovek rozeznat 11 zakladnich barev + X jejich odstinu, takze pokud vnima nejakou barvu ktera je o hodne tmavsi nez bila, uplne stejne jako bilou, tak je asi neco spatne.. nevim.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.