Moderátoři: smith, Koniáš

Profilový obrázek
turtleoverhead

Uživatel

Zaregistrován:
16. 2. 2008

#20351 10. 3. 2015, 01:59

My zřejmě mluvíme každý o jiné zemi a nebo jsi byl jeden z nich.😉
Já pamatuju především filmy které se nesměly hrát, knihy které nesměly vycházet, herce a zpěváky kteří měli zákaz činnosti.
Nevím jak Tebe ale mně soudruzi nepustili nikam, leda do Bulharska. Studovat jsem také nemohl neb matka byla vyloučena z KSČ.

Profilový obrázek
Doomm

Uživatel

Zaregistrován:
7. 3. 2014

#20352 10. 3. 2015, 02:13

okruzne cesty po Azii... Lol...

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

#20353 10. 3. 2015, 03:15

Myšlienka dňa: Skutočne skvelý sex je taký, po ktorom si aj susedia vyjdu von zapáliť.

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

Profilový obrázek
Pavel_III

Moderátor

Zaregistrován:
12. 6. 2012

#20354 10. 3. 2015, 05:00
My zřejmě mluvíme každý o jiné zemi a nebo jsi byl jeden z nich.😉 Já pamatuju především filmy které se nesměly hrát, knihy které nesměly vycházet, herce a zpěváky kteří měli zákaz činnosti. Nevím jak Tebe ale mně soudruzi nepustili nikam, leda do Bulharska. Studovat jsem také nemohl neb matka byla vyloučena z KSČ.

To já měl poloviční dělnický původ! Taťka tam psal do dotazníků "původní povolání - lesní a zemědělský dělník". Za Protektorátu byl totálně nasazen v lesích, no a pak se to hodilo a nikdo protivá temu nemohl nic namítat.😉 Že pak, jakmile otevřeli vysoké školy, šel studovat, to už byl nepodstatný detail.

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

#20355 10. 3. 2015, 05:10

napsal/a:
Pavel_III;Že pak, jakmile otevřeli vysoké školy, šel studovat, to už byl nepodstatný detail.

😲 Neviem o ktorom roku to píšeš ?

Profilový obrázek
Pavel_III

Moderátor

Zaregistrován:
12. 6. 2012

#20356 10. 3. 2015, 05:11

1945 - se otevíraly VŠ po válce. Ale jako původní povolání psal "lesní a zemědělský dělník". Nikoho nenapadlo to řešit.

Ale jinak to byl problém systému jako takového. Naštěstí. Jeden byl ohavný buržoust, možná dokonce feudál a jeho syn byl tedy nepřítel lidu, ale vnuk už byl syn dělníka, takže pokud neměl příliš profláknuté jméno, už to tak nevadilo. 😈

Profilový obrázek
gorila

Uživatel

Zaregistrován:
27. 12. 2010

#20357 10. 3. 2015, 07:46

jano7B9 napsal/a:

Mozno v prahe bola na vsetko fronta, zaujimave, ze vzdy nakoniec vsetko bolo...filmy natocene za sociku patria k tomu najlepsiemu co tu vzniklo, plus herci... Dovolenku soudruzi povolili taku ze dnes by si ju nedokazal zaplatit normalny clovek ( okruzne cesty po azii za par korun) , kvalitne ubytovanie v crsr Roh...atd
O vaznoch , znarodnovani, prenasledovani sa tu nikto nebavi. To je jasne , ze sa tym komunisti nemozu chvali aj malemu decku. Bavme sa o rokoch 60-90.
Opakujem ja komunizmus nezastavam, ani tu dobu, ale som objektivny co sa tyka nazoru, a nebudem zaslepene tvrdit ze to tu bolo inak, ked to tak nebolo.

Ano, to všechno tu bylo, ale polož si jednu otázku: z čeho se to platilo?

A pak obrať svůj pohled do Ruska nebo Venezuely.

Jedna dvě, Baba jde. Jde si Jaga pro tebe.

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

#20358 10. 3. 2015, 08:09
1945 - se otevíraly VŠ po válce. Ale jako původní povolání psal "lesní a zemědělský dělník". Nikoho nenapadlo to řešit. Ale jinak to byl problém systému jako takového. Naštěstí. Jeden byl ohavný buržoust, možná dokonce feudál a jeho syn byl tedy nepřítel lidu, ale vnuk už byl syn dělníka, takže pokud neměl příliš profláknuté jméno, už to tak nevadilo. 😈

Aha tak to šlo . Ďalej mal veľa šťastia , že nikto ho neudal na škole prípadne z okolia.😃

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

#20359 10. 3. 2015, 08:22

Nemôžeme sa baviť ani o rokoch 60 - 90 ako o nejakom liberálnejšom prostredí , trochu to ušlo po výmene Novotného za Dubčeka po roku 1968 nastala tvrdá normalizácia , vyhadzovanie s práce ,škôl likvidácia obyvateľstva v rámci asi vybavovania si osobných účtov , za lepší "žvanec" topenie rodiny, priateľov zakrývajúc poučením s krízového vývoja ...

Odmäk nastal okolo roku 1986-7 , - teda ja to tak cítim.

Profilový obrázek
Lukas105s

Uživatel

Zaregistrován:
17. 3. 2014

#20360 10. 3. 2015, 09:36

jano7B9 napsal/a:

Mozno v prahe bola na vsetko fronta, zaujimave, ze vzdy nakoniec vsetko bolo...filmy natocene za sociku patria k tomu najlepsiemu co tu vzniklo, plus herci... Dovolenku soudruzi povolili taku ze dnes by si ju nedokazal zaplatit normalny clovek ( okruzne cesty po azii za par korun) , kvalitne ubytovanie v crsr Roh...atd
O vaznoch , znarodnovani, prenasledovani sa tu nikto nebavi. To je jasne , ze sa tym komunisti nemozu chvali aj malemu decku. Bavme sa o rokoch 60-90.
Opakujem ja komunizmus nezastavam, ani tu dobu, ale som objektivny co sa tyka nazoru, a nebudem zaslepene tvrdit ze to tu bolo inak, ked to tak nebolo.

Jmenuje se to tady kecárna, tlachárna. Takže je mi jasné, že to nemyslíš vážně.😉
Co já vím, tak fronty byly všude, ne jen v Praze.
Ano, nakonec se vždy nějak sehnalo. Co na tom, že třeba až po mnoha letech. Nikdy nebylo vše najednou. V železářství měli nastohované snad stovky plechových kýblů, nic jiného. V Mototechně něco sehnat stálo hodně úplatků. Tehdy vařit bylo umění, když v zelenině měli třeba jenom papriky. U řezníka na háku jedno modrozelené prorostlé maso a půlka salámu. Nemluvě o chování personálu k zákazníkům.
Většina filmové a televizní tvorby byla žumpa. Ale je pravda, že i v této žumpě se našly perly, hlavně z dílny Svěráka-Smoljaka. Dodnes nechápu, jak to těmhle lidem mohlo procházet, ale točili opravdu skvosty.
Tomu o té dovolence v Asii nerozumím. Co si pamatuju, tak se každý třásl strachy, aby na něho nepadl za odměnu zájezd někam do Moskvy.
Kvalitní ubytování ROH? Když někomu stačí špinavá dřevotřísková postel, skříň, na zdi nějaký budovatelský obraz a stravování v závodní jídelně, pak OK.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.