tenzor
"...Musel bych byt naprosty blazen, abych jenom vterinu uvazoval o tom, ze rezim pred listopadem byl lepsi.
Ale samozrejme nijak neberu toto presvedceni tem, co se skutecne meli lepe nebo si to z nejakeho duvodu mysli..."
To je výstižné. Skutečně je potřeba odlišit individuální situaci od společenské a obecné. Např. věta: "Režim byl hnusný, naprostá většina lidí se měla daleko hůře než dnes, ale já si žil jako prase v žitě."
To by bylo aspoň upřímné. A každý by měl představu, co to asi tak mohlo být za člověka.

Filozof napsal/a:
... Super dovča.
Mě zase před pár lety vybrali ve Francii na dovolené celé auto, nenechali nám ani kartáček na zuby. Stalo se to v sobotu dopoledne. Na českém konzulátu mi nepůjčili ani korunu, normálně se na nás vysra*i. Udělali nám jenom nové pasy a nechali nás zavolat domu, aby nám poslali přes Western Union peníze. Ty ale mohly dojít až v pondělí. Takže jsme dva dny neměli co jíst ani pít, musel jsem chodit krást do sadu nektarinky, abychom měli co do huby ...
Super dovča.

jano7B9 napsal/a:
Filozof , ja teraz nechapem co pises.
Ved ja hovorim ze bez komunistov sme mohli byt na urovni rakuska, pochybujem ze si niekto mysli opak. K jalte - znovu sa ta pytam, hovorilo sa tam vobec o csr? Nie? Preco nie? Ano? V akej suvislosti?
Volby v cz vyhrali komunisti v sk demokrati, dokopy komunisti. Zakladne ucivo v dejepise. Ale co si tym chcel povedat?
Ad Rakousko. Tak to jsem rád, že souhlasíš. V tom případě jsem nepochopil, co jsi říkal. Asi ta jazyková bariéra.
Jalta - sakra - pokusím se tu debatu najít - resp. si vzpomenout, na který pořad jsem se to díval. Bohužel to nebylo on-line, ale z archívu a sleduju jich hodně, takže to neslibuju. Snad přes http adresu - ale nevim.
Určitě se to dá dohledat ale i jinde - pokud to považuješ za natolik důležité.
Mluvili tam historici a pamatuju si to skoro doslova: "Panuje všeobecně rozšířený omyl, že se o naší budoucnosti jednalo na Jaltě. Není to pravda. Byli jsme jediný stát, u kterého nebylo určeno, na kterou stranu půjde. U voleb v roce 1946 nás nikdo nenutil volit v takovém množství komunisty. Jejich argumentace nebyla fér, ale nemuseli jsme jí podlehnout..."

napsal/a:
U voleb v roce 1946 nás nikdo nenutil volit v takovém množství komunisty. Jejich argumentace nebyla fér, ale nemuseli jsme jí podlehnout..."
Preto je Slovensko jediný štát v EU kde komunizmus prišiel po roku 48 zo západu.😃
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

Je to dem_nt a stojim si za tym .
Jasne napisem ze clovek ktory prakticky nema ziadne vydavky a ma priemerny plat si s cistym svedomim dokazal za rok nasetrit 30000kcs na koberec ci skrinu, televizor a tento ultra hnup napise:
.
??? Co Ty seš za ptáčka? Už mi to začíná být jasné. 2.450,- měsíční plat a dát 30.000,- za koberec?? Chlapče - Ty seš jak vyšitej - Ty máš co povídat.
.
íkvé mínus 🙄
... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com

Pravidlo č. 1 ) V diskuzích se chovejte slušně a nepoužívejte zbytečné vulgarity, přistupujte k ostatním lidem s úctou, neútočte, nezneužívejte fórum k výhružkám a obtěžování. Příspěvky podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem, skupinám obyvatelstva, zejména pak k etnickým či náboženským skupinám, jakož i příspěvky obsahující obscenity a vulgarismy jsou zakázány.
Chlapi můžeme se tu hádat, ale prosím slušně ...

Upravene...
... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com

Práve kvôli tomuto som sa nechcel a nechcem do tejto debaty zapájať, lebo som vedel že to nie je dobré. Tak rešpektujme svoje názory bez invektív a teraz nehovorím iba o tebe. Že je niekto dement si nedovolím povedať na základe jeho názorov strelených na nejakom fóre, navyše osobne mi tie názory dementné nepripadali. Tak každý argumentuje po svojom a táto debata sa vyvíja tak rýchlo, že na všetky veci človek jednoducho nedokáže reagovať rýchlo a preto sú často vytrhnuté z kontextu. Mne jano mnohé z tvojich vyjadrení pohli žlčou, ale rešpektujem tvoj názor a dementom by som ťa nikdy nenazval.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.