Haha tu premietacku som mal aj ja. Za mala sluzila vynikajuco, len ked som zistil ze v premietacke su dve lupy, tak bolo vymalovane 😁 uz sa islo von na slnko palit vsetko co sa dalo 😆 lupy sa stratili a chuderka premietacka zostala nefunkcna a cca v roku 2005 isla do smeti. Zostalo len par rozpravok 🙂
... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com

No jo,vám se to hrálo,-já si musel skoro na všechny hračky vydělat sám,naši neměli peněz nazbyt,tak jsem loupil v sadech JZD jabka,meruňky,švestky..a odevzdával do sběru spolu s šípkama a hlemejžděma..ale ta radost z mičudy,kuliček,čtyřlístků,známek a udic pak stála za to... i nějakých pár facek od hlídačů se dalo unést🙂

Přes všechny negativa a hrůzy režimu musím říci, že jsem měl vělmi pěkné dětství, které bych s dnešními dětmi neměnil za nic. Sice jsem vyrůstal v paneláku, naše sídliště je však v podhůří Krušných hor, člověk vyjde zadním vchodem a vejde hned do nekonečného (z pohledu mých dětských představ samozřejmě) lesa, který končil až v NDR. Zažil jsem v těch lesích spoustu dobrodružství, postavily jsme s klukama spoustu bungrů, později "boud", hrály si tu na vojáky a indiány, na pískovišti jsme si hrály s angličáky, jezdily na kole, v zimě bobovaly, dokonce jsme pořádaly i atletické hry, hrály hokej a fotbal ... Zkrátka super dětství bez počítačů, plejstejšnů, mobilů a všeho toho harampádí .... Dneska v lese nepotkáš živáčka, na ulici všechny děti ošmatávají mobily, baví se jen o PC hrách atd.

to Kacuro : plně souhlasím , jak říkáš
to Lopez1506 : buď v klidu , já měl bratra a my jsme měly pouze mámu a tá byla zaměstnaná jako zdravotní sestra , takže žádný velký výdělky u nás v rodině jsme neměli , ikdyž otec v r.82 utekl(emigroval), tak my jsme z toho neměly nic , jako děcka , takže jsme to občas řešily , jako Ty 🙂

Lopez1506 napsal/a:
...a odevzdával do sběru spolu s šípkama a hlemejžděma...
My s kamarádem jednou zkoušely sbírat květ hluchavek, za který se pak prý v lékárně dalo docela vydělat. Jenže když jsme to pak nasušily a z hrstě zbyla jen trocha prachu, tak jsme to vzdaly😃

Nakousnu jedno vážnější téma: rád bych se zeptal v HW fundovanějších kolegů, jak v dnešní době řešíte ukládání svých soukromých dat? Po nedávné havárii s externím HDD, při kterém jsem přišel o dvě složky s články, na nichž jsem pracoval, musím pořád myslet na to, jak ztrátě citlivých dat zabránit. Jde o to, že máme doma 3x NT (vlastně už jen dva, jeden před 14 dny odešel do věčných lovišť) a pak pracuji i na PC v práci. Z toho důvodu mám vše důležité na tom externím HDD, který přenáším mezi všemi těmito PC. Tím, jak chvíli pracuji na jednom, pak na druhém, třetím ... tak si samozřejmě vše ukládám na ten externí HDD a pak si občasně na některém z NT vytvořím zálohu. Jenže pak zase nevím, na kterém NT mám aktuálnější zálohu a mám v tom akorát tak chaos ... No a do toho mi nedávno odešel i hlavní domácí NT, takže už se teď o ta data bojím i v NT ...
Jak to teda řešit? Koupit si nějaké větší úložiště, něco jako je toto: https://www.alza.cz/western-digital-my-book-4000gb-d483269.htm ? A pokud ano, jak moc je to spolehlivé, když je to vlastně také na principu HDD pohyblivých ploten? Nebo raději pořídit externí SSD disk, které však nemají takovou kapacitu a jsou ještě hodně drahé?

to Kacuro : moc o tom nevím , ale před nedávnem jsem to řešil , a kamarád mi doporučil HDD uložiště dvojité , nebo-li zrcadlové , vysvětloval mi to tak , že je to uloženo v jednom přístroji z dvouma uložišti a když jedno odejde , tak je to zrcadlově uloženo ještě na tom druhým ., stoji to více jak 5t korun
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.