Moderátoři: smith, Koniáš

Profilový obrázek
Filozof

Uživatel

Zaregistrován:
19. 1. 2015

#20611 13. 3. 2015, 07:28
taky mě tady tyhle útoky, nadávky apod dost otravují, o to víc jsem překvapen, že se to toleruje. ale nejvíc jsem překvapen, že k tomu vůbec tady došlo. ale co, mám jen blbé představy, numismatik je taky jen člověk filozofe, takže už žádná podpora?🙂

?? Podpora? Nevím na co se ptáš? Myslíš v nezaměstnanosti?
V tom případě jsi další vykuk. Proč jako myslíš, že jsem bral podporu? Typický český uvažování!
Nevzal jsem od Švýcarů za celou dobu ani korunu!!

Profilový obrázek
gorila

Uživatel

Zaregistrován:
27. 12. 2010

#20612 13. 3. 2015, 07:33
Hmm, jako laik stejně nevím, co si ze zde navržených možností ukládaných dat vybrat. Mám totiž dost špatné zkušenosti s tím, když se zeptám více lidí, kteří tomu rozumí, na jejich názor. Každý preferuje něco jiného, návrh jednoho druhý zamítne a naopak. Už jsem si takto špatně koupil foťák, který neumí fotit mince, tak bych teď nerad investoval tolik peněz do něčeho, co mi pak stejně oddělá vir z internetu ... Teď babo raď😞

Sebelepší zařízení ti nepomůže když budeš ignorovat varovná hlášení onoho zařízení. Stejně o ta data přijdeš, když se s ním nenaučíš zacházet.

Jedna dvě, Baba jde. Jde si Jaga pro tebe.

Profilový obrázek
Filozof

Uživatel

Zaregistrován:
19. 1. 2015

#20613 13. 3. 2015, 07:51

=Filozof]

Oprava: ani frank.

Profilový obrázek
Voloda16

Uživatel

Zaregistrován:
17. 3. 2012

#20614 13. 3. 2015, 08:09
?? Podpora? Nevím na co se ptáš? Myslíš v nezaměstnanosti? V tom případě jsi další vykuk. Proč jako myslíš, že jsem bral podporu? Typický český uvažování! Nevzal jsem od Švýcarů za celou dobu ani korunu!!

ježišmárjá, tak se hned nerozčiluj. psals, že práci nemáš - tak mě to překvapilo a na to jsem se ptal.

btw - nejsem čech

Profilový obrázek
Renegatus Paul

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2010

#20615 13. 3. 2015, 08:33

Jak tu někdo nedávno zmiňoval Poláky, kteří po bitvě o Vídeň (1683) rabovali tábor osmanů a bylo tu zmiňováno, že Evropa vidí Poláky v čele se Sobieskim III, jako zachránce Evropy.

Čím víc o bitvě hromadím materiálu, tím víc se mi zdá Polská účast rozporuplnější.

Sobieski slíbil 40 000 jezdců, přitáhl s 15 000-20 000. Byl natolik sebestředný, že mu Leopold musel formálně předat velení nad celým vyprošťovacím spojeneckým vojskem, jinak by Sobieski odtáhl. Sobieski si nechal též velmi dobře zalpatit, pomoc křesťanům zdarma, i když turek dotíral i na jeho zem, nepřicházela do úvahy.

Na youtube jek vidění film obléhání Vídně, tam přijedou Poláci jako zachránci a rozbijou Turky na padrť (natočeno samozřejmě Poláky) , i wikipedia a podobné zdroje dělají ze Sobieskiho zachránce Evropy.

Sobieski sice formálně velel vojsku křesťanů, ale jen aby nebyla uražena jeho pýcha, jinak strategii vypracoval Karel V. Lotrinský. Sám Leopold se raději ani nedostavil k vojsku (jedním z důvodů byl právě Sobieski). První a nejdůležitější úder vedla císařská pěchota, ta přinutila turka k ústupu a značně jím otřásla, až poté následoval finální útok Polské obrněné jízdy, která turky definitivně dorazila.

Následně Sobieski rychle vtáhl do města a prohlásil se za zachránce, rozesílal listy kde si přiřadil prioritně zásluhy. Požadoval nehorázný podíl z kořisti, čímž proti sobě postavil Leopolda.

Kuriozitou jsou Francouzi, kteří se těšili na pád Habsburků, Sobieskiho přetahovali aby se pomoci neúčastnil.

Profilový obrázek
otaznik

Uživatel

Zaregistrován:
1. 2. 2015

#20616 13. 3. 2015, 08:48
Hmm, jako laik stejně nevím, co si ze zde navržených možností ukládaných dat vybrat. Mám totiž dost špatné zkušenosti s tím, když se zeptám více lidí, kteří tomu rozumí, na jejich názor. Každý preferuje něco jiného, návrh jednoho druhý zamítne a naopak. Už jsem si takto špatně koupil foťák, který neumí fotit mince, tak bych teď nerad investoval tolik peněz do něčeho, co mi pak stejně oddělá vir z internetu ... Teď babo raď😞

To Kacuro : to máš určitě pravdu , jestli sis přečetl poctivě každého příspěvek tak ti muselo vyjít jedno a to že ti každý radil , aby jsi měl více jak jedno úložiště a z toho vychazej !
A potom už je to jedno jestli koupis 2v jednom , tak jak jsem ti psal ja anebo koupit dva hdd anebo koupit usb flashku a k tomu dvdčka anebo úložiště na internetu .
Z toho vychazej a ted si vyber podle financi a pohodlnosti .
Ten muj znamej mi řikal , vzdy se mu ozvou lidi až se neco stane, on je strašnej pedant a snaží se mít vše dokonalý , takže já bych ho poslechl v tom odkaze na to zrcadlovy hdd , má to svoji logiku.
Kdybych ty peníze měl tak si to hned koupim , ale začnu to řešit jak ty , až se něco stane :-( a to je ta chyba

Profilový obrázek
jano7B9

Uživatel

Zaregistrován:
26. 7. 2007

#20617 13. 3. 2015, 09:54

Brett - asi si cital uplne ine forum, pretoze vykonstruovane politicke procesy tu nikto neobhajoval. Dal si si pracu s vyhladavanim odkazov , ale naco? To vie aj male dieta ze tymto sa komunisti zrovna chvalit nemozu. Okrem ineho som si taktiez nevsimol ze by tu bol nejaky fanklub komunistov 😁

... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com

Profilový obrázek
Romolo

Uživatel

Zaregistrován:
17. 2. 2014

#20618 13. 3. 2015, 10:19

Kacuro,nerad by jste investoval do něčeho,co Vám stejně oddělá vir z internetu,čtu to dobře,chcete vir?Já píši na papír,stále,,ale to podstatné nikdy nikde jinde než v paměti asi neuložíte🙂

Profilový obrázek
otaznik

Uživatel

Zaregistrován:
1. 2. 2015

#20619 13. 3. 2015, 10:29

Má otázka jde o aukru .
V poslední době (cca 7až14dní)když surfuji po aukru a prohlížím bankovky , tak mi to buď dlouho načítá anebo vůbec nenačte obrázky .
Máte někdo taky takový problém ?
Historii cookies mám pročištěnou , rychlost internetu mám (10mbps/1mbps)
a furt mi to blbne ., můžete mi někdo poradit ? (Mám Google chrome a mozilu a u obou to je stejné)
Díky za vaše info

Profilový obrázek
gorila

Uživatel

Zaregistrován:
27. 12. 2010

#20620 13. 3. 2015, 11:31

otaznik: jak Chrome, tak Mozilla by měli mít developer nástroj který ti řekne co se tahá, odkud a jak dlouho.

Jedna dvě, Baba jde. Jde si Jaga pro tebe.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.