Cože? To je nějaký výrobek se značkou "Lídl" ?
I nejlevnější čokolády co se tam prodávají jsou výrazně kvalitnější než čokolády Orion a za tím si stojím.
A dražší značky jako J.D.Gross (v testu jejich čokoláda Amazonas 60%, která mi přijde z kolekce nejfádnější, porazila i Lindt) jsou naprosto jiná liga.
To ani nemluvím o dalších věcech, například o šunkách.. Schwartzwald originál za 29, když není v akci, což vychází laciněji než "výběrová" šunka z Billy (nedávno museli začít označovat pultové zboží složením, takže jsem zjistil, že jejich výběrová krůtí šunka za 22 Kč má jen 73% masa a 15% vody), jiné šunky s 95% masa se dají koupit také za cenu kolem 30 Kč za 100 gramů. A mohl bych pokračovat..

Maso kupujeme u nás v sámošce, majitel či provozovatel je vyučený řezník a sám třeba i udí, předtím jsme maso celý život kupovali u souseda - vyučený řezník a majitel řeznictví, ve kterém byl ovšem v nájmu (ve svým vlastním baráku), a čokoládu v Lidlu nekupuju. Nemám, po zkušenostech, tu odvahu a nevím, jestli mne přesvědčíte.😉 Je ale pravda, že taková Milka koupená v Rakousku a u nás jsou často 2 různé Milky. Dom si to netahají přes Polsko.
Ale takový sýry kupuju i ty slabší - teda pokud mají obrázek co nemám!😁
P.S.: Stejně bych měl čokoládu nejíst, prý mi kazí sexepíl, sexepýl, sexepeel, sexepeal, sexe... zkrátka, prý se pak nelíbím holkám!😃
P.P.S.: Nemá někdo starý, aspoň 20 let, obal od Margotky?😉

Ano na cokolada gross je ozaj kvalitna, tam ale nemaju co pokazit :-)
V lidli si kupujem aj camembert v zlatom obale, taky velky trojuholnik alebo v gulatej drevennej krabicke francuzky... Maju tam aj parky s 85% ? masa, a ta schwartzwaldska sunka za evricko je bombicka , na tenucko nakrajana, mnamka :-D z napojov kupujem stopercentny pomaranc dzus, alebo sytenu vodu saguaro, na kostovku ked maju pivne specialy, pre psa najlacnejsie granule a pre mna nejaky nanuk v lete, smotanove jogurty , pomazankove maslo - po novom smotanova natierka 😁 , maslo atd. V podstate chodim do billy,lidla kauflandu a vyberam kde je co lacnejsie za rovnaku kvalitu a prevazne slovenske, co zabudnem kupit zoberem v jednote.
Mlete meso nikdy nekupujem , maso kupujem len u svojho overeneho masiara a radsej si ho sam pomelem.
Staru margotku nemam, aj ked z rozpravania viem ze tak 20 -25 rokov dozadu bola ovela lepsia.
Tak isto dozadu asi figaro vyrabalo tycinku Margo, a to bola dobrota. Ani neviem kam sa stratila 😁
A o milku nemaj strach , staci ju prevratit naopak a vidis ci je zo svajciarska, nemecka rakuska atd 😉
... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com

Sýry jsou zvláštní kategorie, to bych neřešil. Kupuju, jak jsem psal, i ty slabé polské šizené s moukou, nebo co to do toho strkaj, pokud mají nálepku (krabičku) co ještě nemám. Mrzáci to ale nějak vytušili, nebo se to domákli, a často to mění!😉
Milku za 32 Kč (nad 22 Kč) nekupuju ať je jakákoliv (pokud není za tu cenu ta veliká😃) a přednost dávám oříškové, případně takové té kakaové nadýchané (tu v Polsku myslím ani neumí). Pravda, nějaký zvláštní druh co se u nás nevyskytuje, když náhodou jednou za 2-3 roky zajedu do Österreichu, tam mi to € až tak nevadí, pokud na to mám (peníze, náladu, čas a příležitost).
Džusy obvykle nekupujeme nikde, Kofola je snad ta jedna a ta samá kdekoliv, stejně tak minerálky, ty mají svoji značku, akorát bez příchutě jsou poslední dobou nějak málo vidět a některé skoro vůbec (Hanácká, Ida, Bílinská, atd.), je to skoro pořád jen Mattoni nebo Magnesia + Šaratica, Zaječická a někdy Vincentka, kteréžto poslední tři, a především ty dvě, nejsou zrovna na každodenní pití po obědě!😁

Cokolady si kupujem v Lidli su omnoho kvalitnejsie a chutnejsie. Tak isto aj mineralne vody, Saguaro vyraba Zlata Studna. Voda Korunni je podobna ako Magnesia je to podobny pramen ako maju Karlovarske mineralne vody v CR.
Milka cokolada jak moze byt kvalitna ked ich v ponuke maju cca 30 druhov? Predsa sa to niekde musi prejavit v tej kvalite a pride mi uz ako pochutka z Polska a je az otrasne presladena.
http://www.infofila.cz/dziak-jan-autor-157
moje články

No, sme doma také mlsné huby a ta lepší čokoláda z Lídlu, má nejlepší poměr výkon cena u nás. Ze salámů nepichnu do huby jinší, než jejich krájenou vysočinu. Tedˇmají nabídku jogurtů dělaných podle států- anglický, italský a já nevím jaký. Všechny jsou husté a stojí v nich lžička. Ty vodové srajdy a "lajty" od Danone, nám doma nejdou. A drogerie v Lídlu, je kapitola sama pro sebe. Takřka pravidelně vyhrávají spotřebitelské testy a to nejenom u nás, ale i po Evropě. Když tátův kamarád, co jezdí kamionem po světě, donesl fotky fronty lidí v Německu, když čekali na ranní otevření v den, kdy začínala akce na oblečení, tak jsme se smáli. No a tady v Brodě, jde taky oblečení na dračku. Co jsem držela v ruce hadry, tak všechny byly z Německa. Co se týče vína, má na to hubu zase tata, ale na ty dražší francouzské, co se tam teď prodávají pod tím Vašutem, moc nadšeného slova nemá. V tomto směru nedá dopustit na http://vinovyhodne.cz/ 😉

Bavia sa zajac s korytnačkou a tá sa ho pýta, prečo má tak krátke uši.
A zajac jej odpovie: "Vieš, som romantický."
Korytnačka sa ho pýta: "A čo to má spoločné s krátkymi ušami?"
Zajac odpovie: "No, raz som ležal v parku a započúval som sa do slávičieho spevu tak, až som prepočul kosačku."
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.