Moderátoři: smith, Koniáš

Profilový obrázek
Voloda16

Uživatel

Zaregistrován:
17. 3. 2012

#20881 22. 3. 2015, 23:21

jano7B9 napsal/a:

Pes sa nestazuje, velmi mu chutia a pošmáknu si na nich aj susedovi psi a macky😆

a co má chudák dělat? ještěže neumí mluvit...

Profilový obrázek
jano7B9

Uživatel

Zaregistrován:
26. 7. 2007

#20882 22. 3. 2015, 23:38

Netrapoš 😉

... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com

Profilový obrázek
tocomabyt

Uživatel

Zaregistrován:
30. 9. 2010

#20883 22. 3. 2015, 23:39

Voloda16 napsal/a:

tak to já su rád, že v brně si můžeme dovolit takový luxus jako nakupovat ..
zeleninu na "zelňáku"

ja ti poradim fintu.
najblizsie ked budes kupovad zeleninu na placu,
tak sa opytaj predajcu jaka je to sorta,
a jak to pestuje.
bude z toho vykuleny, a ty nakonec zistis ze to ma z centralneho velkoskladu,
zahlinene zbytky co nevzali retazce.

jacisin76@yahoo.com

Profilový obrázek
tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

#20884 22. 3. 2015, 23:40
tak to já su rád, že v brně si můžeme dovolit takový luxus jako nakupovat ryby v rybárně, maso u řezníků, sýry v sýrárnách, zeleninu na "zelňáku" a tak podobně. o alkoholu a pivu nemluvě. navíc i jiné "specializované" prodejny typu rebio, sklizeno a já nevím co ještě. ale na takové velké nákupy mi vždy přišlo nejlepší tesco - široký výběr. což ale možná souvisí již s výše zmiňovaným. ...

Voloda16 napsal/a:

tak to já su rád, že v brně si můžeme dovolit takový luxus jako nakupovat ryby v rybárně, maso u řezníků, sýry v sýrárnách, zeleninu na "zelňáku" a tak podobně. o alkoholu a pivu nemluvě.
navíc i jiné "specializované" prodejny typu rebio, sklizeno a já nevím co ještě.

Tak to buď rád, že nevíš co s časem, já si nemůžu dovolit věnovat 3 hodiny nakupování, když teda pominu, že po osmé hodině večer toho moc otevřeného nebude.
Nehledě na to, že když se bavíme o sýrárnách, tak neznám jedinou která by nebyla předražená. Například Gran Moravia s italskými sýry začali se stejnými cenami jako na italských tržnicích a během dvou let 4x (!) zdražili, takže jsou teď o 60-80% dražší. Takže asi jsem debil, když si koupím v Lídlu kvalitní francouzské sýry nebo gorgonzolu za 300-380 Kč za kilo místo abych letěl do sýrárny a vyplázl za to 450-600 🙄

Cože? 😲 V Brně teda regály mají..
Promiň, ale proč neshazuješ radši obchody, kde je nižší kvalita, více náhražek a přitom vyšší ceny (Albert, Billa, Tesco..) ? 🙄

Profilový obrázek
jano7B9

Uživatel

Zaregistrován:
26. 7. 2007

#20885 22. 3. 2015, 23:42

tocomabyt - Presne tak. Toto je bezna prax a nezachrani ju ani nastrceny stary dedo co to predava na trhu .

... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com

Profilový obrázek
Wjem

Moderátor

Zaregistrován:
20. 7. 2010

#20886 22. 3. 2015, 23:46

Když jsem ještě míval chovnou stanici výmaráků, tak jsme je krmili Orlandem z Lidlu. Našel jsem totiž na netu výsledky německého D-Testu, kde tohle krmení dostalo velmi vysoké hodnocení, přibližně na úrovni špičkového krmení značky Hillś.
A naši pejsci získávali na výstavách řadu ocenění CAC i CACIB....
Akorát, když se nás lidé ptali čím to krmíme, tak jsme s přítelkyní raději uváděli jiné značky, aby nás "nepodceňovali" 😉

Profilový obrázek
Pavel_III

Moderátor

Zaregistrován:
12. 6. 2012

#20887 23. 3. 2015, 03:56
Voloda16 napsal/a: tak to já su rád, že v brně si můžeme dovolit takový luxus jako nakupovat .. zeleninu na "zelňáku" ...

Voloda16 napsal/a:

a co má chudák dělat? ještěže neumí mluvit...

Nedej Bože aby se třeba naučil psát!!😁

Na Zelňáku? Nejstarším stále (byť teď v rekonstrukci) funkčním a původním tržišti ve střední Evropě minimálně? Ale tak, dá se to poznat kdo je trhovec a kdo má zbytky z velkoskladu.
Zelňák by v podstatě mohl být památkou UNESCO, protože od založení prakticky nepřetžitě (až na občasné rekonstrukce a přechody fronty) slouží svému původnímu účelu! Nikde jinde u nás to není.

Profilový obrázek
Voloda16

Uživatel

Zaregistrován:
17. 3. 2012

#20888 23. 3. 2015, 08:05

jano7B9 napsal/a:

Netrapoš 😉

u tebe mě nepřekvapuje, že se na argumenty nezmůžeš.

Profilový obrázek
Voloda16

Uživatel

Zaregistrován:
17. 3. 2012

#20889 23. 3. 2015, 08:06
Voloda16 napsal/a: tak to já su rád, že v brně si můžeme dovolit takový luxus jako nakupovat .. zeleninu na "zelňáku" ...

svatá prostota... kupoval jsi tam někdy?

Profilový obrázek
Voloda16

Uživatel

Zaregistrován:
17. 3. 2012

#20890 23. 3. 2015, 08:10

tenzor napsal/a:

Tak to buď rád, že nevíš co s časem, já si nemůžu dovolit věnovat 3 hodiny nakupování, když teda pominu, že po osmé hodině večer toho moc otevřeného nebude.
Nehledě na to, že když se bavíme o sýrárnách, tak neznám jedinou která by nebyla předražená. Například Gran Moravia s italskými sýry začali se stejnými cenami jako na italských tržnicích a během dvou let 4x (!) zdražili, takže jsou teď o 60-80% dražší. Takže asi jsem debil, když si koupím v Lídlu kvalitní francouzské sýry nebo gorgonzolu za 300-380 Kč za kilo místo abych letěl do sýrárny a vyplázl za to 450-600 🙄

Cože? 😲 V Brně teda regály mají..
Promiň, ale proč neshazuješ radši obchody, kde je nižší kvalita, více náhražek a přitom vyšší ceny (Albert, Billa, Tesco..) ? 🙄

a od čeho mám ženu?😃
většinu věcí beztak můžu nakoupit z práce nebo oběda. ale jo, času mám docela dost.

sýry nekupuju skoro vůbec (žena), já beru max. pro ni nějaký kozí jako překvápko a podobně. v GM jsem byl osobně 2x, z toho jednou pracovně, takže nedokážu posoudit. stejně jak ceny v lidlu.
btw přímo v centru je teď italská restaurace/obchod, takže je to zase jen o výběru.

přijde ti, že něco shazuju? popsal jsem, stejně jak ostatní, moji zkušenost. jestli je někdy nižší kvalita, vyšší cena, víc nahrážek netuším, psal jsem, jak se snažíme nakupovat. nejsem důchodce abych měl letákový přehled.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.