Paul napsal/a:
na jakym asi, aukro, ty se neštítěj ničeho, když jsem je kdysi upozorňoval jestli jim není trapný prodávat archeo nálezy s popiskem nález detektorem, tam mě odpověděli že to neporušuje pravidla a vysmáli mě.
Není nic snažšího než takový mail odeslat na policii, jako důkaz, že se Aukro podílí na organizovaném zločinu😉 Protože proti pravidlům Aukra to samozřejmě je a jeden čas dokonce mazali veškeré prodeje keltských starožitností bez ohledu na původ. Ale pochopitelně Aukro by řeklo, že je to selhání jednotlivce a vyhodili by toho blba, co odpovídal a jedině ten by pak měl (možná) problémy.

Takhle obecně to tu nikdo netvrdil, jenom někteří lidé si tento konstrukt vytvořili..😈
Ale už radši dost, tohle je další téma, o kterém se tady nemá cenu bavit 😁

Ide chlap po ulici a na tričku má: Nemám rád cigánov.
Z krčmy vyjde chlap a kričí:Hej, čo to máš na tričku?
To je prvá vec, čo ma na vás sere, že neviete čítať.
Cigán na to:Hej, poď za roh!
To je druhá vec, že sa chcete hneď biť.
Idú za roh, cigán vytiahne nôž a chlap na neho:A to je tretia vec, čo ma žerie, že ťaháte nože, keď sa bude strieľať.
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

napsal/a:
Nechci nikomu sahat do svědomí, ale pokud máme lokality evropského až světového významu, kde se po počátečním průzkumu 50 nebo 60 let nic nedělá, tak co archeologové čekají?
Archeologové sotva stíhají záchranné výzkumy...tzn prakticky všechno kde se staví nebo přestavuje. Jinak jde samozřejmě o prachy - při záchranném výzkumu to platí investor (pokud nejde o rodinný domek a podobně) a památkáč, museum nebo akademie si na sebe musí vydělat. Dělá se to jednoduše: investor proplácí práci jednotlivých pracovníků od brigošů až po vedoucího archeologa. Například za technika zacáluje 300Kč/h a ten pak od zaměstnavatele dostane 100Kč/h...
Plus ještě jedna důležitá věc! Spousta lokalit se nekope a nebo nechává nedokapaných schválně. To proto, aby něco zůstalo na zpracování pro další generace, které budou mít k dispozici lepší techniku...

Průzkumy při stavbách? Viděl jsem, fakturování černejch duší, spousta ožralů a fetek který nálezy i kradou, přesuny nálezů ke krajům oblasti a nutnost kopání a fakturování dalších čtverců.."technici" velící kopáčům - lidi s výučákem.
O náezy tam vůbec nešlo, jen o peníze.

Slyšel jsem, že v Práglu smažky a podobná individua opravdu kopou, ale do toho moc nevidím…a nikdy jsem neměl nic společného s výzkumem, který by měla na starost čistě jen soukromá firma. (Občas si státní instituce půjčuje zaměstnance soukromých firem když nestíhá, termíny jsou prostě termíny a investorovi se v tom točí pořádný prachy). Takže se na věc dívám asi trochu s poctivou najivitou…🙂

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.