Moderátoři: smith, Koniáš

Profilový obrázek
otaznik

Uživatel

Zaregistrován:
1. 2. 2015

#21001 28. 3. 2015, 00:09
To, co mi na PayU vadí nejvíc je to, že to nutěj každýmu, i když to nechce. Zřídili to proti mé vůli. Nikdo se je o to neprosil. Když Ti tam někdo pošle peníze, a Ty ho nemáš aktivní, tak se Aukro na Tě vys--e a nepomůže Ti. Takže se ke svým penězům nedostaneš, a ani je nemůžeš kupujícímu vrátit. Hřebíčkem bylo to, že Účet PayU není Tvůj, ale je majetkem Aukra . A to je prasečina prvního kalibru. Otazník: mapka vypadá sice pěkně a možná i důvěryhodně, ale když to začalo, tak jsem hledal informace, o jakou firmu se jedná. Žádná stoletá tradice, ale majitelem dva poláci a jeden holanďan (Tedy žádná stoletá tradice v Jihoafrické republice). Adresa odkazovala na polní cestu někde v Holandsku. No, jestli Ti toto nevadí, tak žádný problém. Já jsem na určité věci vysazenej. Proto ta averze. 😉

jak jsem psal prodávám na aukru několik let , ač jsem zezačátku s PayU nesouhlasil , tak jsem s PayU nikdy neměl žádnej problém a jestli jde o nějakou třetí stranu(FÚ) tak je jedno jestli existuje payu anebo cokoliv jiného , FÚ nebo-li státní organizace má přístup kamkoliv a můžeš být nespokojen jak chceš , hlídanej seš na každém kroku , viz různé aplikace do telefonu anebo když seš na googlu .

Profilový obrázek
otaznik

Uživatel

Zaregistrován:
1. 2. 2015

#21002 28. 3. 2015, 00:15
ale noták, payu byl "povinný", už dávno není. pokud ti tam někdo poslal peníze, mohl je klidně vrátit zpět. jestli je majetkem aukra nevím a i mi to je jedno, bo aukro ti právě tu platbu garantuje, tj. někdo odešle peníze a ty je hned můžeš použít, i když fyzicky ještě neodešli (i když teď se mi zdá, že doručovací mail chodí až po zúčtování platby), natož aby přišli...

když vybírám peníze z PayU tak na mém ůčtu jsou max do 2dnů , jak píše Voloda16 , platby přes PayU je garancí pro kupující , když pošle přes to peníze , tak PayU je zablokuje na ůčtě kupujícího a ihned to odesílá z ůčtu aukra , někdy je PayU lepší jak platba převodem na ůčet , stavalo se mi že kupující mi tvrdily že peníze odeslaly a že sem jim dal špatný číslo ůčtu a podobně . Proto jsem kolikrát radši když zaplatí přes PayU a mám jistotu že platba je na cestě ! a to jsem ze začatku s PAYU NESOUHLASIL ! jinak email mi chodí ihned jakmile kupující zaplatí .

Profilový obrázek
Lukas105s

Uživatel

Zaregistrován:
17. 3. 2014

#21003 28. 3. 2015, 00:59

Přesně jak píše Pavel Gregor. Taky jsem rád, že už payu nemám.

Profilový obrázek
smith

Moderátor

Zaregistrován:
6. 2. 2009

#21004 28. 3. 2015, 08:16

Ja na aukru fungujem bez PayU v pohode. Celkom sa mi darí aj v predaji, a pri nákupoch sa viem vždy dohodnúť s predajcom na platbe. Mám účet v ČR.
PayU nemám aktivovaný, lebo nie som ochotný vycestovať len pre fyzické overenie mojej totožnosti, alebo ako to vlastne je pri overovaní.

http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.

Profilový obrázek
otaznik

Uživatel

Zaregistrován:
1. 2. 2015

#21005 28. 3. 2015, 08:22

to Smith: vím že tam psaly , že nemusíš cestovat na tam kde sídlí aukro , že to jde i na městkým ůřadě a u notaře atd .. , myslím si že to bylo zbytečně násilné ze strany aukra , měly postupovat určitě pomalej a určitě dát uživatelům na vyzkoušenou a na výběr Ikdyž tady samozřejmě dohromady ze SR jsme na ten nátlak a dirigování z dob minulých zvyklý , že ? , proto u nás ta demokracie je trošku jinačí ., doufám že jsem nepíchl do vosího hnízda.

Profilový obrázek
smith

Moderátor

Zaregistrován:
6. 2. 2009

#21006 28. 3. 2015, 08:43
to Smith: vím že tam psaly , že nemusíš cestovat na tam kde sídlí aukro , že to jde i na městkým ůřadě a u notaře atd .. , myslím si že to bylo zbytečně násilné ze strany aukra , měly postupovat určitě pomalej a určitě dát uživatelům na vyzkoušenou a na výběr Ikdyž tady samozřejmě dohromady ze SR jsme na ten nátlak a dirigování z dob minulých zvyklý , že ? , proto u nás ta demokracie je trošku jinačí ., doufám že jsem nepíchl do vosího hnízda.

Kým nebolo treba overenie, tak som v pohode používal aj PayU. Keď mi tam nabehli peniaze, tak som si ich nechával raz mesačne preposlať na svoj účet. A neboli s tým problémy.

http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.

Profilový obrázek
otaznik

Uživatel

Zaregistrován:
1. 2. 2015

#21007 28. 3. 2015, 08:59

asi je to věc názoru každého z nás , co člověk to názor , na tom se nedá shodnout :-( , Já se divím , že aukro neudělalo něco ve stylu ebaye , myslím PayPal ., na toto téma určitě proběhla ve světě velká diskuze a taky se temu uživatelé určitě neshodly., má to své plusy a mínusy! a dnes už bez toho plno uživatelů PayPalu nemůže žít , je to nejjednodušší možnost platby a hlavně možnost opravdu po celým světě a přitom ty poplatky co chce paypal , jsou kolikrát velké a to nemluvím o tom že Ebay si vytváří svůj kurz dollaru a vím že dokonce chcou provizi z poštovného a zadržují platby uživatelum po dobu 21 dnů:-(
ikdyž co se týče mé osoby , po opakovaném naléhání na Paypal , mě konečně peníze uvolnily hned , ale trvalo to .
Psal jsem jim že už jsem zaplatil na provizích a poštovném přes 100 dollaru , a že vše musím platit z vlastní kapsy a že je to vělká část z mé výplaty v praci , tak oni se spojily z ebayem a podelším dopisovaní mě těch 21 dnů zrušily :-) a peníze mám hned po každém prodeji :-)

Profilový obrázek
pavelgregor

Moderátor

Zaregistrován:
23. 6. 2007

#21008 28. 3. 2015, 09:24

Já netvrdím, že služba PayU je špatná jako taková. Já tvrdím, že byla zcela nevhodným způsobem implementována Aukrolepiteli.

Mě se stalo to, že paní ode mně koupila minci, aukro natvrdo dalo možnost platby payU (nešel zrušit) a peníze mi tam přišly. Snažil jsem se s Aukrem domluvit, aby peníze poslali paní nazpět, protože PayU nemám aktivován a aktivovat jej nechci, a nebo ať mi poradí, jak jí mám peníze vrátit. O to samé se snažila i paní, s kterou jsme se snažili dát vše do pořádku. Aukro víc jak měsíc na nás z vysoka ... a jediným řešením z jejich strany bylo, abych si aktivoval ten ksindl, a pak jej zrušil. Jako nezlobte se, ale to mi korektní jednání nepřipomíná ani vzdáleně. Ale možná jen žiju na špatný straně Vysočiny. 👿

Takže, jsem nakonec ustoupil a musel jsem si ho aktivovat. Na můj následný požadavek o zrušení účtu PayU mi vyhrožovali zrušením aukro účtu, a nevyřešili nic. Naštěstí loni museli upravit podmínky pro jeho používání a tím pádem se tam již objevila kauzule, jak jej šlo zrušit.

Takže tato služba může být třeba zlatá, ale u mně už je natrvalo pohřbená.

Profilový obrázek
otaznik

Uživatel

Zaregistrován:
1. 2. 2015

#21009 28. 3. 2015, 10:22

to pavelgregor : můžem být rádi že to neudělali jako jedinou možnost platby na aukru ,(to už by bylo plně hlídany, jak psaly že by nebyla možnost praní špinavých peněz) to by mě potom zajímalo , kolik by tam zůstalo a kolik by odešlo těch uživatelů , bylo by to zajimavý , protože bohužel aukro tu nemá žádnou konkurenci a ani mít nebude , i české ebay zrušily .
Možná by bylo zajimavý kdyby aukro bylo něco jako ebay ., myslím to tak že by jsi vystavil na aukru a šlo by to vidět na ostatních aukrech co jsou ., tím pádem větší možnost nákupu , prodejů a samozřejmě větší zisk pro aukro .

Profilový obrázek
turtleoverhead

Uživatel

Zaregistrován:
16. 2. 2008

#21010 28. 3. 2015, 10:35
to pavelgregor : můžem být rádi že to neudělali jako jedinou možnost platby na aukru ,(to už by bylo plně hlídany, jak psaly že by nebyla možnost praní špinavých peněz) to by mě potom zajímalo , kolik by tam zůstalo a kolik by odešlo těch uživatelů , bylo by to zajimavý , protože bohužel aukro tu nemá žádnou konkurenci a ani mít nebude , i české ebay zrušily . Možná by bylo zajimavý kdyby aukro bylo něco jako ebay ., myslím to tak že by jsi vystavil na aukru a šlo by to vidět na ostatních aukrech co jsou ., tím pádem větší možnost nákupu , prodejů a samozřejmě větší zisk pro aukro .

To je velmi jednoduché, přestaňte používat Aukro a používejte eBay😉

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.