Moderátoři: smith, Koniáš

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

#38641 4. 5. 2020, 22:21

stani niečo voňavé na koronu pokiaľ je to pravda?

Slováci vyvinuli špeciálnu zmes, ktorá chráni ľudí pred koronavírusom.

TEXT STARTITUP.SK/EXTRAPLUS.SKFOTO ARCHÍVDÁTUM 04.05.2020
Proti pandémii koronavírusu sa treba chrániť všetkými možnými spôsobmi a potvrdzuje to aj vysoký počet nakazených a mŕtvych.

Slováci z bošianskeho start-upu New Aroma prišli s kreatívnym riešením boja proti koronavírusu a do svojich difuzérov vyvinuli špeciálnu zmes aromatického oleja a dezinfekcie, vďaka čomu difuzéry ničia aj nový koronavírus.

Ich difuzéry s aromatickým olejom používajú na šírenie príjemnej vône napríklad veľké kancelárie, hotely či reštaurácie. Vonná kompozícia sa zmieša s olejovým základom, pričom neobsahuje žiaden alkohol (čo je dôležité pre nedráždenie dýchacích ciest) ani karcinogénne látky.

„Olej je v difuzéri stlačený kompresorom cez rozprašovaciu trysku, ktorá olej priam atomizuje na čiastočky veľké len niekoľko mikrónov. Keďže je olej ľahší ako voda, malé čiastočky sa rozptýlia do celého priestoru a k zemi padajú len veľmi pomaly,“ vysvetľuje princíp difuzérov CEO New Aroma Jana Šefrániková Mikulášová.

Využívajú tiež špeciálnu zmes mikročastíc Nano Purity proti patogénom (vrátane koronavírusu), na ktorej spolupracovali so slovenským odborníkom na dezinfekciu Michalom Bartošovičom, ktorý ako jediný na svete k tejto technológii vlastní aj patent a je tiež garantom projektu.

Špeciálna dezinfekčná zložka je do vonnej kompozície pridaná komplikovanou chemickou reakciou a aktuálne sa pohybuje v koncentrácii 0,25 % – 3 %.

Do vonného aromatizovaného oleja pridali dezinfekčnú zložku, ktorá má mikrobicídne, baktericídne a virucídne účinky – inými slovami, zabíja mikróby, baktérie aj vírusy vrátane koronavírusu. Dlhšie používanie difuzéra so špeciálnou zmesou má tiež preventívny účinok, keďže sa mikročastice postupne naakumulujú a časom v priestore vytvoria „ochranný plášť

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

Profilový obrázek
Renegatus Paul

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2010

#38642 4. 5. 2020, 22:40

Takže stačí si sebou všude nosit difuzér.

Profilový obrázek
stani

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2015

#38643 4. 5. 2020, 22:47

Znie to dobre, ale ja by som v tom rozprašovači uvítal aj alkohol. Aspoň by som ho nemusel piť..🙂
Ja som skeptik, čo sa týka toho všetkého, čo sa už o liečení covidu popísalo.
Treba mať len šťastie. Keby všetky tie zázračné "domolieky" fungovali, už dávno by bol v pixi..🙂
-s-

Profilový obrázek
Floki

Uživatel

Zaregistrován:
28. 10. 2014

#38644 5. 5. 2020, 07:12

To je vtípek za palec 😁👍

Profilový obrázek
Altmann

Moderátor

Zaregistrován:
6. 1. 2013

#38645 5. 5. 2020, 11:33

Mám vážný dotaz.
V mém kraji zmizeli lesy, když jsem ty holiny viděl, bylo mi smutné. Je zde nějaký lesník čí odborník, který řekne kdo za to může.Já vím, že za to nemůže ani Putin ani čínští komunisté, ale co na to naši antikomunistí ministři a odborníci. Ví, že i na Slovensku byl nějaký problém. Můžete mi to někdo rozumně vysvětlit???

Ladislavaliev@atlas.cz

Profilový obrázek
Altmann

Moderátor

Zaregistrován:
6. 1. 2013

#38646 5. 5. 2020, 11:35

Paul napsal/a:

koukám dle diskuzí CNN Prima News propadák fest.

Také jsou koukal a Paule musel bych napsat přesně to co jste uvedl.

Ladislavaliev@atlas.cz

Profilový obrázek
turtleoverhead

Uživatel

Zaregistrován:
16. 2. 2008

#38647 5. 5. 2020, 12:01
Mám vážný dotaz. V mém kraji zmizeli lesy, když jsem ty holiny viděl, bylo mi smutné. Je zde nějaký lesník čí odborník, který řekne kdo za to může.Já vím, že za to nemůže ani Putin ani čínští komunisté, ale co na to naši antikomunistí ministři a odborníci. Ví, že i na Slovensku byl nějaký problém. Můžete mi to někdo rozumně vysvětlit???

Ono těch důvodů bude víc,
Jednak je to vysazování monokultury smrků namísto původních smíšených lesů.
Částečnou vinu nese i soudruh Martin Bursík a jemu podobní aktivisté kteří považují lýkožrouta za součást ekologického systému.
Také je to tím že spousta lesů se vrátila soukromníkům z nichž mnozí již dávno nemají ponětí jak v lese hospodařit a často ani nežijí poblíž.
Uvedu příklad:
Tady u nás se objevil kůrovec. Není to tak velký problém když se napadený strom a pár okolních včasporazí. Jenže majitel žije na druhé straně republiky a sere na to. Příští rok už jsou těch napadených stromů stovky.
Další důvod je že dříve bydlel hajný v lese, chodil pěšky a o všem věděl. Dnes bydlí v okresním městě v paneláku, jezdí autem, jeho hlavní náplní je úřadování a ví hovno. 🙄

Profilový obrázek
Guldiner

Moderátor

Zaregistrován:
28. 10. 2015

#38648 5. 5. 2020, 12:22
Ono těch důvodů bude víc, Jednak je to vysazování monokultury smrků namísto původních smíšených lesů. Částečnou vinu nese i soudruh Martin Bursík a jemu podobní aktivisté kteří považují lýkožrouta za součást ekologického systému. Také je to tím že spousta lesů se vrátila soukromníkům z nichž mnozí již dávno nemají ponětí jak v lese hospodařit a často ani nežijí poblíž. Uvedu příklad: ...

Ano lépe bych to nenapsal... Přidám jen..
Zákaz pálení odřezu po kácení, na místo toho nesmyslné štěpkovani spolehlivě nezničí kurovce.. Časté kalamity vichr, orkany, hlavně žádná zima a sucho (celkově měnící se klima) to všechno je příčina...

Profilový obrázek
Renegatus Paul

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2010

#38649 5. 5. 2020, 14:19

Jste součástí „pražské kavárny“?

rychlotest

1. Úvodem se nelze nezeptat – chodíte do kavárny alespoň jednou měsíčně?
  2. Je vyšší vzdělání předpokladem ke kvalitněji utvářeným názorům a neznalost a nevzdělanost kořenem neutěšené politické situace v ČR?
  3. Cítíte se jako privilegovaný snob s nevelkými životními zkušenostmi?
  4. Máte rádi Václava Havla? Žije ve vás „pravdoláskař“?
  5. Dokážete se ztotožnit s médii, která kritizují prezidenta nebo praktiky Hradu?
  6. Inklinujete k umění a intelektuálním oborům?
  7. Jste pro osvobození Tibetu z nadvlády čínské okupační správy?
  8. Máte pocit, že váš pohled na domácí a zahraniční události je ucelenější a objektivnější než názor zemědělce Jožina z Horní Dolní?
  9. Myslíte si, že je Jiří Ovčáček demagog?
  10. Je Praha nejlepší místo k životu?
  11. Je prezident zdravotně nezpůsobilý vykonávat svůj úřad?
  12. Líbí se vám švihácký módní styl poslance Dominika Feriho?
  13. Myslíte, že volit Miloše Zemana je nerozum?
  14. Necháte se ovlivnit názory umělců?
  15. Upřednostňujete vládu elit před přímou demokracií?

bohužel, 8x ano..Jsem asi "kavárna...😞 😠

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

#38650 5. 5. 2020, 14:26
Mám vážný dotaz. V mém kraji zmizeli lesy, když jsem ty holiny viděl, bylo mi smutné. Je zde nějaký lesník čí odborník, který řekne kdo za to může.Já vím, že za to nemůže ani Putin ani čínští komunisté, ale co na to naši antikomunistí ministři a odborníci. Ví, že i na Slovensku byl nějaký problém. Můžete mi to někdo rozumně vysvětlit???

Slovensko myslím v roku 1995-6 zasiahla víchrica od Hronca cez Čertovicu po Vysoké Tatry vtedy na dva krát padlo okolo 7 miliónov kubíkov dreva, následne o niekoľko rokov ďalšie víchrice najviac boli postihnuté okresy, Brezno, Liptovský Mikuláš, Poprad, Banská Bystrica všetko prejazdné doliny, čiže celkove vplyvom nepriaznivých klimatických podmienok za posledných 20 rokov bolo vyvrátených okolo 15 miliónov m3 dreva prevažne ihličnaté lesy.
Pokiaľ po kalamitnej ťažbe ktorá trvá dva tri roky zasadia mladé stromčeky cestujúcim v autách, vlakoch sa opticky zdá, že sa nič nedeje.
Zelený na protestoch ukazujú stále tie isté fotky, ale bez spomenutého detailu: zničené víchricou!!! Je nemožné okamžite mať pôvodnú panorámu, hôr, dolín pokiaľ boli zničené lesy ktoré mali 100-150- 200 rokov.

Pravda je, že niektoré lesné spoločenstvá pripustili bezhlavú ťažbu prenajímateľom, je to zložité pokiaľ právo je pomalšie ako najrychlejší beh slimáka...
Ďalšia maličkosť, chrapúni na štyrkolkách v lesoch a tak dookola.😈

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.