Moderátoři: smith, Koniáš

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

#38971 15. 5. 2020, 21:25

Nerád vstupujem do diskusie, ale štátny byt dostal každý, existovali ešte podnikové a družstevné byty. Myslím pre byt nebolo potrebné kolaborovať= udávať ...

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

Profilový obrázek
ferovyobchodnik

Uživatel

Zaregistrován:
25. 11. 2016

#38972 15. 5. 2020, 21:28

haha, proto se bydlelo v 2+1 3 generace😃

ferovyobchodnik@seznam.cz

Profilový obrázek
alfonsoalois

Uživatel

Zaregistrován:
9. 12. 2018

#38973 15. 5. 2020, 21:36

Nevím pánové, kolik Vám je let, ale jestli to znáte jen z vyprávění, tak se prosím k této problematice nevyjadřujte.
Státní byt tedy opravdu dostal jen ten "každý" . My bezpartijní jsme k těm "každým" tedy opravdu nepatřili.

Profilový obrázek
Altmann

Moderátor

Zaregistrován:
6. 1. 2013

#38974 15. 5. 2020, 21:39

Pánové, já jsem někdy rád, že jsem nepracoval v civilu. Na vojně jsem měl stopku a tak jsem se za kariérou honit nemohl.
Potom od roku 1919 bychom se museli omlouvat. např. gen. Podhajský a všichni bývalý aktivní vojáci z doby Rakouska-Uherska. Ty omluvy možná někomu pomohou a uleví, ale jsou to mnohdy jen plané řeči. Plný "Václavák" v roce 1918, 1942, 1948 a hrdé první maje hlavně v Praze. Nějak nevím, ale na venkově jsme až tak do hrdele nikomu nelezli. Pro Pražáky jsme byli venkované, burani jak mi jednou malý vnouček řekl. Dnes jsou Pražané největší demokraté učí nás žít. Ale prý v Blave je to stejné. Všichni se jen omlouváme, nebo měli. Fakt již s tím přestaňte. Máme před sebou budoucnost, já bych se věnoval tomu, co nás čeká a co pro to uděláme.

1. máj jsem řeším tím, že jsem si vzal službu, do průvodu mně nikdo nedostal a politruk to kontroloval.😁

Ladislavaliev@atlas.cz

Profilový obrázek
alfonsoalois

Uživatel

Zaregistrován:
9. 12. 2018

#38975 15. 5. 2020, 21:46

Omlouvám se "ferovyobchodikovi", má pravdu, přehlédl jsem a jen pro doplnění pro pana Grofika, nemyslím to ve zlém, ale jak píšete kolaborovať=udávať - se nemá, ale hlásit se to musí. Byty opravdu nebyly pro každého.

Profilový obrázek
turtleoverhead

Uživatel

Zaregistrován:
16. 2. 2008

#38976 15. 5. 2020, 21:51
Nerád vstupujem do diskusie, ale štátny byt dostal každý, existovali ešte podnikové a družstevné byty. Myslím pre byt nebolo potrebné kolaborovať= udávať ...

Leda tak každý dobrý soudruh 👿
Předpokládám Grofiku že toto byl jeden z tvých vtipů 😋

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

#38977 15. 5. 2020, 21:52

Čo sa týka mojej osoby vek mám uvedený v profile...
Myslím nejaké časové obdobia som zažil a nie len počul.😃

Profilový obrázek
Renegatus Paul

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2010

#38978 15. 5. 2020, 21:53
Já nevím s tím Zátopkem. To jsou zas takové kecy. Jednak Zátopka ve světě znají (aspoň ti, co se zajímají o víc jak o počítačové hry) a dvak, je známo, že mnoho tzv. spolupracovníků se do různých seznamů dostalo ze zcela jiných důvodů, než že by chtěli spolupracovat. A i soudruzi z STB museli plnit plán. Co je ovšem velice zvláštní, a myslím, že by stálo se nad tím zamyslet, tak všude je odsuzování kohokoliv, kde se octl na nějakém seznamu. Vina se neposuzuje, ta je jasná předem (na západě mají teď něco podobného pod heslem "meee@tooo"). ALE, nikde ani slůvko a těch, kteří to vedli! Velitelé (ti tuplem), ale i ti "prostí soudruzi". Ti jsou dobří a zaslouží si své těžce vydřené důchody.

Víš, že i já se zajímám o počítačové hry? Nevím kde se vzala rovnice, že počítačová hra je zálibou blbců..Využívá je i armáda.. Já třeba vojenský strategie mám hodně rád.
Ale bych vsadil boty, že ve světě zná jméno Zátopek jen pár nadšenců do aletiky staršího data...

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

#38979 15. 5. 2020, 21:55
Omlouvám se "ferovyobchodikovi", má pravdu, přehlédl jsem a jen pro doplnění pro pana Grofika, nemyslím to ve zlém, ale jak píšete kolaborovať=udávať - se nemá, ale hlásit se to musí. Byty opravdu nebyly pro každého.

Domnievam sa, kto trochu cestoval po iných štátoch, ohľadom udávania oproti takým Švajčiarom sme len nevinný anjelici...😃

Profilový obrázek
ferovyobchodnik

Uživatel

Zaregistrován:
25. 11. 2016

#38980 15. 5. 2020, 21:58

Paul napsal/a:

Víš, že i já se zajímám o počítačové hry? Nevím kde se vzala rovnice, že počítačová hra je zálibou blbců..Využívá je i armáda.. Já třeba vojenský strategie mám hodně rád.
Ale bych vsadil boty, že ve světě zná jméno Zátopek jen pár nadšenců do aletiky staršího data...

já teď docela ujíždím na survival games. strategie, hlavně tahové, to bylo moje mládí (co jiného taky tehdá).

ferovyobchodnik@seznam.cz

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.