Moderátoři: smith, Koniáš

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

#39171 21. 5. 2020, 10:03

Paul napsal/a:

grofík jakou jsi zastával funkci za komunismu? Můžeš prozradit?

Mozem bez problemu.
Neboli to ziadne funkcie, dovod to som niekolko krat uz uvadzal.
Ohladom mojej politickej orientacie: cca od 18 rokov zivota este aj topanky si obuvam naskor na pravu nohu, to vsak neznamena volit momentalnu pravicu ta v politickej vyprofilovanej dobe neexistuje, nikdy zebrak nebol praviciar ako sa nam snazia nakukat nasi praviciari...

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

Profilový obrázek
opal

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2016

#39172 21. 5. 2020, 10:16

Zajímavý astronomický úkaz.
Konjunkce Venuše s Merkurem 22. 5.
Konjunkce Venuše s Merkurem nastane 22. 5. v 10 h, kvůli rozdílu deklinací přitom Merkur bude 0,9 stupně jižně, což při jejich západu vypadá jako „vlevo“.
Bez mocnější techniky ovšem nezbývá, než se dívat večer před konjunkcí, tedy 21. 5., nebo večer po ní, 22. 5. Nejlíp tak mezi 21:30 až 22:05 nízko nad severozápadem.

1. Venuše zapadá v 22:46; Merkur zapadá v 22:34
    1. Venuše zapadá v 22:39; Merkur zapadá v 22:39
    1. Venuše zapadá v 22:32; Merkur zapadá v 22:43
    1. Venuše zapadá v 22:25; Merkur zapadá v 22:47
    1. Venuše zapadá v 21:37; Merkur zapadá v 23:00
    1. Venuše zapadá v 19:54; Merkur zapadá v 22:59
Profilový obrázek
maros

Uživatel

Zaregistrován:
17. 1. 2014

#39173 21. 5. 2020, 11:39

zasa zaujímavý zážitok 🙂 - zavolal som Machovi do Prahy, pretože v Blave majú už tretí deň nefunkčný telefón a už sa mi to zdalo pridlho, že mi nič nechodí z poslednej dražby. No a oni to zatiaľ ani neposlali. Pani u telefónu bola milá, ale už tu krútim nad tým hlavou, či fakt ľudom nedrbe? Problém je v tom, že platba odišla z účtu u ktorého je majiteľom manželka a ja som spolumajitel - jednoducho spoločný rodinný účet už dlhé roky. A ani mi nič nedali vedieť, iba som im "červeno svietil".
Pani prisľúbila, že dnes to odíde. No a teraz mi prišla od nich správa aby im manželka poslala meila s týmto textom:

Platba zo dňa ......2020 vo výške ....... EUR je platbou kúpnej ceny v prospech spoločnosti MACHO & CHLAPOVIČ za kupujúceho - p. ................., ktorý je mojim manželom /..... prípadne špecifikujte vzťah/, dôvodom platby z môjho bankového účtu bolo urýchlenie transakcie.

Peniaze, ktoré boli na platbu použité pochádzajú z (vyberte: .... BSM / iného zdroja - špecifikujte) a následne medzi nami prebehlo finančne vyrovnanie.

Ak nemáte výhrady, týmto spôsobom to budeme považovať za uzatvorené.

Ďakujeme Vám za súčinnosť.

Minulý rok som asi tiež po mesiaci zavolal a vtedy nemali foto mojej občianky...
Platené to bolo obratom 7. alebo 8. mája.
O týždeň som dražil u Raucha.... platené 10. mája, poštárka mi to dala do ruky 14. - nepotrebovali občianku a bolo im jedno či je to z účtu manželky, prípadne milenky👿

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

#39174 21. 5. 2020, 11:46
Komunismus by klidně mohl být zakázaný stejně jako nacismus a srp a kladivo stejně jako svastika. Bylo by to jenom dobře. Argument typu zločin to není když na to plivou ty co háji zločiny jiných je nesmysl. S tím demonizovanim, kdyby tě zakopali na Sibiři asi by jsi si taky chvíli říkal že je to zločin proti lidskosti, nebo snad připomíná ní holokaustu je demonizovanim 3. Říše? . Kolektivní manipulace? Dneska je podprahova, pomocí médií, tehdy byla viditelnejsi pomocí strachu. Demokracie existuje pořád a pořád jsou lidi co se snaží hájit hodnoty. Lidi nikdy neprocitnou, vždycky většina davu půjde za tím kdo to umí nejlíp naslibovat, žádný spasení nepřijde a snad srp a kladivo zůstane už jen historii.

Osobne by som pridal na zoznam zakázaných strán a hnutí ultraliberálov, je to podobné ako krtko pokiaľ vojde do upravenej záhrady= všetko je zničené...

mimovládky platené z iných štátov, tiež škoda diskusie.

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

Profilový obrázek
OtravnyKomar

Uživatel

Zaregistrován:
11. 2. 2016

#39175 21. 5. 2020, 11:54

To je zajímavý, asi chtějí mít kryte záda kdyby v tom byla jakákoliv nekalost. I když by jim takový mail stejně asi prd pomohl co znamená BSM?. Já včera volal Katzovi protože jsem platil hned po skončení aukce a do teď nepřišel mail třeba s potvrzením nebo čímkoli. A bylo mi řečeno že ještě nic neposílali, že mají materiál ve více pobočkách a že si vyhrazuje měsíc od konce na odeslání. U raucha to mám taky do týdne vždy.

Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz

Profilový obrázek
maros

Uživatel

Zaregistrován:
17. 1. 2014

#39176 21. 5. 2020, 12:05

neviem teda dosť dobre pred čím si ich chcú kryť, ale takýto meil im predsa môže poslať každý z akejkoľvek adresy, veď to nemá žiadnu právnu hodnotu, alebo si ho mohli napísať sami a zbytočne neotravovať s chujinami. Sú to spoločné peniaze - príjmy i výdaje

Profilový obrázek
maros

Uživatel

Zaregistrován:
17. 1. 2014

#39177 21. 5. 2020, 12:07

a BSM tiež neviem čo je 😃 napíšem im tam že to pochádza z predaja drog asi😈

Profilový obrázek
numismat

Moderátor

Zaregistrován:
25. 7. 2006

#39178 21. 5. 2020, 12:08
To je zajímavý, asi chtějí mít kryte záda kdyby v tom byla jakákoliv nekalost. I když by jim takový mail stejně asi prd pomohl co znamená BSM?. Já včera volal Katzovi protože jsem platil hned po skončení aukce a do teď nepřišel mail třeba s potvrzením nebo čímkoli. A bylo mi řečeno že ještě nic neposílali, že mají materiál ve více pobočkách a že si vyhrazuje měsíc od konce na odeslání. U raucha to mám taky do týdne vždy.

Bezpodílové spoluvlastnictví manželů (BSM)

Specifický druh spoluvlastnictví, který může vzniknout pouze mezi manželi a který byl od 1. 8. 1998 nahrazen pojmem Společné jmění manželů (SJM). Do společného jmění manželů patří veškerý majetek, který jeden nebo oba manželé nabyli po dobu trvání manželství.

numismat@seznam.cz

Profilový obrázek
OtravnyKomar

Uživatel

Zaregistrován:
11. 2. 2016

#39179 21. 5. 2020, 12:20
Bezpodílové spoluvlastnictví manželů (BSM) Specifický druh spoluvlastnictví, který může vzniknout pouze mezi manželi a který byl od 1. 8. 1998 nahrazen pojmem Společné jmění manželů (SJM). Do společného jmění manželů patří veškerý majetek, který jeden nebo oba manželé nabyli po dobu trvání manželství.

aaha, díky za vysvětlení.
Maros: to by byla docela sranda, zajímala by mě odpověď. 😁 nebo jim napiš BSM&M s vysvětlením že máte společnou kasu s manželkou a milenkou.

Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz

Profilový obrázek
maros

Uživatel

Zaregistrován:
17. 1. 2014

#39180 21. 5. 2020, 12:25

:D
ale normálne rozmýšľam akú pi... by som im napísal

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.