Kdyz si vzpomenu na svoje skolni leta, tak v nasi skolni jidelne se delali takove gastroraritky jako svickova nebo gulas s ryzi nebo bramborovi knedlik s cibuli :-D
Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz

Hoši k řízku jako příloha je nejlepší řízek a když by jsi měl málo přílohy, tak si dej ještě jeden řízek, ovšem jen jako přílohu :-)
Sbírám zejména pohledy obce Výčapy u Třebíče, zajímám se hlavně o hospodu ve Výčapech i o fotografie a jiný materiál.
Za svůj život jsem sbíral kde co, někdy déle větší sbírka jindy okrajově. Zajímají mě i starožitnosti. Vláďa - LadysB@seznam.cz

Moje prababička /moudrá to žena/ tvrdila že na řízku už je dost housky a tak k němu není nic potřeba. Dožila se ve zdraví 97 let. Teda je fakt že poslední půl roku polehávala.

Malý Bobeš dokonce musel k rohlíku přikusovat chleba. Rohlík byla laskomina a chleba jídlo...
Junáci, já tu dobu nepamatují ale hlad byl s v době krize 1929-33 to nebylo pěkné
Van Gogh pracoval v belgickém dole jako úředník a snažil se horníkům pomoci. Vedoucí ekonom mu to spočítal, že pokud přidá dělníkům, byť nepatrnou částku, bude důl jako nerentabilní zavřen. Kdo o tomto znáte více, opravte mně.V poté době mi běhal mráz po zádech,👿
Ladislavaliev@atlas.cz

A u Grossmanů měli dokonce chlebovou pochoutku - jeden krajíc chleba mezi dva!
V době krize na tom byli dobře ti, co nějaké hospodářství měli. Propuštěný dělník z pavlačáku byl v pr… Nicvíce krize zase místy tak strašná nebyla. Když děda chtěl pomoct uklidit uhlí, řekl nezaměstnaným co seděli na klandru a oni: "A, kdo by pracoval!" A když babka okopávala na poli řepu: "Babi, dávají žebračenky!", letěla motyka do pola a babka spichala na ouřad.
;)😎

To je moc, to už bych doma neobědval, je kachnička 😋
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.