Moderátoři: smith, Koniáš

Profilový obrázek
Renegatus Paul

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2010

#40171 27. 6. 2020, 20:01

Ale například zpočátku samozvani soudci řádili všude a to za podpory Beneše

Můžeš mi dát tedy nějakej příklad? Psal jsi, že más nastudováno, neměl by to být problém.

Profilový obrázek
Guldiner

Moderátor

Zaregistrován:
28. 10. 2015

#40172 27. 6. 2020, 20:02
Ale já jsem již odpověděl. Kdo bezmezně podporuje komunisty ve všech úsecích jejich historie, ten nepřímo podporuje všechny jejich zločiny. Nemohu je odsuzovat za zločin vraždy M. Horákové a pak napsat se znalostmi roku 2020, že byly jedinou vhodnou alternativou v poválečném období. To by si hodně odporovalo.

A co si myslíte, že většina čechoslovaku by znovu tihla na západ, po všech těch utrapách během války a hlavně zradě tak předválečně oblíbených spojenců..logicky jiná alternativa nebyla

Profilový obrázek
Renegatus Paul

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2010

#40173 27. 6. 2020, 20:02

Paule prostuduj uvidíš...

Diskuze už nemá smysl, je to hospodský plkání, který mě nikdy nebavilo.

Profilový obrázek
Guldiner

Moderátor

Zaregistrován:
28. 10. 2015

#40174 27. 6. 2020, 20:05

Paul napsal/a:

Ale například zpočátku samozvani soudci řádili všude a to za podpory Beneše

Můžeš mi dát tedy nějakej příklad? Psal jsi, že más nastudováno, neměl by to být problém.

Najdi a najdeš a prověř.. Mě se teď nechce, jdu pro druhé..
Ode mne to máš jak z dobové kroniky... 😉 😃

Profilový obrázek
Guldiner

Moderátor

Zaregistrován:
28. 10. 2015

#40175 27. 6. 2020, 20:08

Paul napsal/a:

Paule prostuduj uvidíš...

Diskuze už nemá smysl, je to hospodský plkání, který mě nikdy nebavilo.

Paule hospodské proč, protože jsem na pivku, dám druhé a jdu domu .. Jak bude čas Doložim, ale netvrď, že je to zbabělost..
Aktuálně to vzdavaš ty

Profilový obrázek
Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

#40176 27. 6. 2020, 20:08
Paul napsal/a: ...

Ale tyto události jsou známy, ale je zde jedna velice důležitá otázka.

Jaká byla role Beneše, při těchto zločinech? Jednalo se souhlasem Beneše, či to byly samovolné zločiny některých zločinců.

Jaká byla role Gottwalda v případě vraždy M. Horákové? Celý proces probíhal se souhlasem Gottwalda a jednalo se tedy o státní řízený zločin, nebo vše probíhalo bez jeho angažování na základě zrůdných praktik konkrétního soudce?

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Profilový obrázek
Guldiner

Moderátor

Zaregistrován:
28. 10. 2015

#40177 27. 6. 2020, 20:15

Benešovy dekrety v podstatě vilily olej do tehdejšího ohně..

Profilový obrázek
Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

#40178 27. 6. 2020, 20:17
A co si myslíte, že většina čechoslovaku by znovu tihla na západ, po všech těch utrapách během války a hlavně zradě tak předválečně oblíbených spojenců..logicky jiná alternativa nebyla

Můj táta vzpomínal, že roky 1946 a 1947 nabízely velká očekávání, že dojde k rozvoji, ale pouze do Února 1948, kdy veškeré pozitivní nálady skončily a začala zrůdná totalita s množství politických perzekucí a vražd. Z žump se vynořila pod hlavičkou komunistů spousta zrůd, které věrně sloužili svým chlebodárcům a neštítili se ničeho. Bohužel mezi nimi byli nacističtí kolaboranti, kteří zahlazovali tyto stopy všemi metodami. Atd.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Profilový obrázek
Renegatus Paul

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2010

#40179 27. 6. 2020, 20:20

Proces spuštěnej na základě požadavku popravit kohokoliv, komu se nalepí cedulka zdrádce, s cílem zastrašit potencionální odpůrce režimu a lid obecně.

Tuhle variantu podporuje i fakt naprosto vykonstruovanejch a vymyšlenejch obvinění..

Byla to škola SSSR, tam kluk co ukradl matky z kolejnic čelil obvinění sabotáže a kontrarevoluce s rozsudkem 10 let pracovního tábora. (Jeden s milionů absurdních rozsudků)

My ty kontrarevolucionáře najdeme a pověsíme i kdyby jsme si je měli vymyslet! Což se stalo.

Celý tento proces byl řízen Moskvou a sovětskými poradci v Praze. Právě tito „odborníci“ vyvíjeli tlak na československého prezidenta Klementa Gottwalda, aby napodobil procesy, které proběhly v Maďarsku, Bulharsku či Albánii. Podle historika Jiřího Pernese měl v Československu proběhnout obdobný soud jako právě s maďarským ministrem zahraničí Lászlem Rajkem.

Profilový obrázek
Guldiner

Moderátor

Zaregistrován:
28. 10. 2015

#40180 27. 6. 2020, 20:28

Pro Evropa..

Podívej te se ano, samozřejmě bylo plno kteří měli jiný názor.. Ale to je přeci politika samotná, většina volila komunisty a také většina netušila, neveřila co přijde. No a řeknu vám že pokud bych měl hodnotít z dnešního pohledu, ale také již tenkrát si mnozí uvědomovali, že ze všech satelitních státu sovietu jsme na tom byli nejlépe a mělo to svou logiku, byli to pravě volby a to že sovieti si uvědomovali naší tehdejší nenávist k západu.. Čiže zprvu sovietsko československy vztah byl docela upřímný narozdil od jiných satelitních státu...

Ale znovu to neznamená, že obhajují jakoukoliv politickou stranu či režim , pouze poukazují na tehdejší dobu...

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.