Ty jsi byl za bolševika na vojně, ty smrade?? Kdy a kde? Kolik ti je vůbec let? Já byl v polovině 80 let ve Stříbře (Stříbro, Tachov, Janovice nikdy více.. radši kulku do palice" a to co jsem tam zažil bych nepřál ani nejhoršímu nepříteli. Celej první rok jsem spal jen 3 hodiny denně, žral jsem jenom chleba (občas omáčku co zbyla pro prasata) a 18 hodin denně makal nebo dostával na držku. Druhej rok jsem nehnul prstem, žral denně řízky, kouřil ameriky a mladý mě nosili na rozcvičku na posteli. My jsme tam běžně mlátili i vojáky z povolání - pokud měla nějaká mladá guma kecy, dostala na držku - a to jsme nepoužívali žádný masky, ty gumy dostávali normálně na férovku - šli do kola a my jsme je fackovali. Na mým pokoji spal 26 letej vrah co ve 14ti vyvraždil svojí rodinu a další dva chlapi ke třicítce co seděli za všemožný krádeže a násilí. Všude se to hemžilo cikánama a psychopatama s nožem v kapse, kteří by ti ho píchli do břicha, jen pokud by ses na ně špatně podíval. Po týdnu ve Stříbře (v tý době) se pokusilo o sebevraždu skoro polovina bažantů - skákali z oken ze třetího patra. Když jsem byl na cvičení s ruskýma vojákama, tak jsem nechápal už vůbec nic - všichni mladý měli opuchlý oči, jak dostávali denně do držky od starejch. Někteří z nich vypadali jak živoucí mrtvoly protože nežrali třeba 14 dní..mazáci jim to nedovolili.. tak jsme jim nosili aspoň chleba a občas KD.

No já jsem nastupoval asi v roce 81-2 v Líních u Plzně jako elektrikář , ke všemu na letišti .S elektřinou jsem neměl naprosto nic společného , předtím jsem studoval Farmacii v HK.A tak jsem si nastudoval dyspepsii žaludku a díky ní mě po čase propustili , po roce zase odveleli a to vše se opakovalo 4 krát….A nakonec , před posledním propuštěním a závěrečnou modrou knížkou jsem nastoupil v Kramolíně ,útvaru ukrytém u nějaké přehrady v lese , ve kterém tenkrát nastupovali beznadějné případy ,dokonce včetně vrahů , a kde v rámci Československé republiky proběhla , naštěstí dávno před mým nástupem jediná vzpoura vojenské posádky , kterou museli likvidovat pomocí vrtulníků …Zbraně zde samozřejmě neexistovaly a formální vojáci- já měl třeba zařazení „ pomocník pancéřovníka „, přičemž jsem pancéřovou pěst v životě , kromě válečných filmů neviděl , se rozváželi každý den na různé stavby .A musím říci , že ani tam , v posádce kde nebyli vojáci pod 25 let :- ) z nichž převážná část měla opakovaně kriminální minulost neprobíhaly žádné věci , které čtu u doubleho :- ) Možná že každý věděl , že sem tam se ti vrazi mezi námi nacházejí a zabil jednou , dá to i podruhé a tak i lampasáci byli celkem rozumní…. V ostatních útvarech se občas nějaký trouba vyskytl ,co si své malé péro chtěl kompenzovat na mladších ale nikdy nešlo o nic fatálního…. Asi tak :- )

Z té mrkve moc odvázaný nejsem ale jinak je to dobrota 😃

poradnydest
Vy jste na vojně byl, uznávám, že vojna nebyla pro každého,ale vážím si Vás.
Pane Double, nepletete si to zde s hospodou? Ale myslím, že tam by jste se svým slovníkem nevydržel dlouho. Chlapi v hospodě sice nadávají na vše, rozumí všemu, ale jinak jsou fajn.Sloužil jste u útvaru, který se opravdu nasazoval jako závora sloužili tam vybraní jedinci s kterými jste si jistě rozuměl. Dokonce i žáci zvláštní školy. Vojna je pravda na guano, ale je či byla či bude stále potřebná.Dnes by Vás na vojnu nikdo nepovolal, neb obsluhovat byť malé pěchotní zbraně je kus umění a poctivosti.
Ladislavaliev@atlas.cz

A toto říká bývalá bolševická guma.. já se snad poseru smíchy:-))) Jo, jasně, dělal jsem to samý co moji mazáci... já osobně ale svý mladý nikdy nemlátil a nebuzeroval (hnusilo se mi to) a nikdy jsem po nich nechtěl nemožný jako ostatní. Samozřejmě jsem jako mazák držel hubu - kolem mě byla tlupa všemožnejch mazáckejch vesnickejch primitivu. V tý době jsem byl taky blbej - bylo mi 18-20 let. Od tý doby co jsem byl na vojně jsem se naučil nenávidět vás komunisty..

Turte, já bych je tam klidně nechal, je to ukázka lidové mluvy.🙄
Já se vrátím k Osso Buco, faktem je to, že základem mimo kvalitního masa z jalovičky či býčka je dobré víno a to je to, co dělá dobré jídlo takovou pochoutkou, kde i mrkvička má svoji specifickou chuť, já dávám i kousek celeru a malé cibulky. Přivítal bych mlsouna, který si toto někdy sám uvaří. Receptu je hodně, ale zkušenost je zkušenost.
Ladislavaliev@atlas.cz

Další pologramot:-)).. Znám desítky lidí, kteří měli ve stejný době vojnu pomalu jako dovolenou.. jeden byl řidič nějakýho gumáka a nikdy si nestěžoval (každou chvíli doma), druhej někde něco s dalším 10ti vojákama strážili - to samý.. pohoda. Někdo ale holt takový štěstí neměl, ty pablbe:-(((

Nemá rád komunismus ani fašismus .Ale jenom naprostý ignorant a diletant dokáže popřít , že na obou stranách se vyskytlo obrovské hrdinství , jak prostých lidí tak vojáků , které mnohdy bylo , ale často i nebylo spojeno s žádnou ideologií , ale třeba pouze s tím , ochránit své kamarády atd….A v životě jsem vždy ve střehu , když někdo něco hluboce haní a odsuzuje ,nebo říká slova jako .“takovou věc bych nikdy neudělal , nikdy bych tě nepodvedl …atd …:Protože má zkušenost je , že právě tací lidé udělají často přesný opak toho , co tvrdí … :- )
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.