Moderátoři: numismat, smith

Profilový obrázek
svet85

Uživatel

Zaregistrován:
22. 10. 2018

#1 14. 6. 2020, 12:37

Dobrý den, měl by někdo o něco z těchto titulů zájem?

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Profilový obrázek
smith

Moderátor

Zaregistrován:
6. 2. 2009

#2 14. 6. 2020, 16:18

Pravidlá:

7 ) Pokud zde chcete prodávat své sběratelské předměty, vždy uveďte pevnou cenu, není povoleno zakládat zde netransparentní aukce typu „kdo dá víc“.

http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.

Profilový obrázek
barabiznak

Uživatel

Zaregistrován:
24. 11. 2018

#3 14. 6. 2020, 20:46

Koukám,že tu Biblí svatou mám také ,možná i stejný rok ,já si jí v krásném stavu cením tak na 500 Kč ale ve Vašem stavu skoro neprodejné ,stejně jako zbytek knih.

Profilový obrázek
svet85

Uživatel

Zaregistrován:
22. 10. 2018

#4 15. 6. 2020, 11:25

Barabiznak: zrovna tu jsem našel l prodeji za 1200,¬Kč

Profilový obrázek
Hilaris

Uživatel

Zaregistrován:
28. 11. 2017

#5 15. 6. 2020, 13:37

Biblí svatá podle posledního vydání kralického z r. 1613 je nejhojnější antikvární bible kterou je možno běžně sehnat do 100 Kč. Např.:
https://antikvariat-bohemia.cz/kniha/bibli-svata-aneb-vsecka-svata-pisma-stareho-i-noveho-zakona-cca-1940

Profilový obrázek
barabiznak

Uživatel

Zaregistrován:
24. 11. 2018

#6 15. 6. 2020, 20:39
Biblí svatá podle posledního vydání kralického z r. 1613 je nejhojnější antikvární bible kterou je možno běžně sehnat do 100 Kč. Např.: https://antikvariat-bohemia.cz/kniha/bibli-svata-aneb-vsecka-svata-pisma-stareho-i-noveho-zakona-cca-1940

U mě se jednáí spíš o památeční záležitost na mé evangelické předky , modlili se s ní v jedné s prvních modliteben postavených po vydání tolerančního patentu v Dańkovicích na Vysočině,takže bych jí za pár stovek neprodal ani kdyby bylo nejhůř .

Profilový obrázek
Hilaris

Uživatel

Zaregistrován:
28. 11. 2017

#7 15. 6. 2020, 21:03

barabiznak: Z Vašeho posledního příspěvku vyplývá, že máte asi originál z r. 1613, ev. ještě starší některý z dílů kralické šestidílky. To je pochopitelně jiná relace - tam se bavme o vysokých čtyřmístných, ev. i pětimístných sumách. V 18 století před tolerančním patentem se k nám pašovaly tehdejší nová vydání (Hallská bible) - nižší čtyřmístná suma, začátkem 19 století je již běžně dostupná Berlínská bible (vysoká třímístná nebo nízká čtyřmístná suma). Z těch vydání, o kterých zde byla řeč a z kterého je zde fotka (novodobé, podle posledního vydání kralického z r. 1613) se krátce po vydání tolerančního patentu pochopitelně nikdo modlit nemohl.

Profilový obrázek
barabiznak

Uživatel

Zaregistrován:
24. 11. 2018

#8 17. 6. 2020, 15:50
barabiznak: Z Vašeho posledního příspěvku vyplývá, že máte asi originál z r. 1613, ev. ještě starší některý z dílů kralické šestidílky. To je pochopitelně jiná relace - tam se bavme o vysokých čtyřmístných, ev. i pětimístných sumách. V 18 století před tolerančním patentem se k nám pašovaly tehdejší nová vydání (Hallská bible) - nižší čtyřmístná suma, začátkem 19 století je již běžně dostupná Berlínská bible (vysoká třímístná nebo nízká čtyřmístná suma). Z těch vydání, o kterých zde byla řeč a z kterého je zde fotka (novodobé, podle posledního vydání kralického z r. 1613) se krátce po vydání tolerančního patentu pochopitelně nikdo modlit nemohl.

Prominte ,asi jse o omyl ,jasně jsem psal že mám velmi podobné vydání jako co inzeruje pán a že i pěkném stavu má cenu pár stovek.
A nechápu,proč by se nemohli modlit z mé bible jako z kterékoli jiné.Bibli a kancionál si lidé bězně nosili do kotela ,svědčí o tom různé poznámky v knize a podomácku vyrobený papírový přebal .

Profilový obrázek
Hilaris

Uživatel

Zaregistrován:
28. 11. 2017

#9 17. 6. 2020, 21:11

barabiznak: Opravdu jsem se spletl. Pochopil jsem Váš příspěvek tak, že Vaši předkové navštěvovali modlitebnu v Daňkovicích krátce po jejím postavení v 18. století. Tehdy nemohli mít v ruce bibli vydanou až ve 20. století. Oni do té staré modlitebny chodili až poté, co Vaše bible byla vydána.
Hezky se motáme jak pánové Werich a Horníček s příchozím Vejdou...
🙂 😃 😁

Profilový obrázek
barabiznak

Uživatel

Zaregistrován:
24. 11. 2018

#10 18. 6. 2020, 21:13
barabiznak: Opravdu jsem se spletl. Pochopil jsem Váš příspěvek tak, že Vaši předkové navštěvovali modlitebnu v Daňkovicích krátce po jejím postavení v 18. století. Tehdy nemohli mít v ruce bibli vydanou až ve 20. století. Oni do té staré modlitebny chodili až poté, co Vaše bible byla vydána. Hezky se motáme jak pánové Werich a Horníček s příchozím Vejdou... 🙂 😃 😁

Je to tak,že do té modlitebny chodili úplně od začátku ,nebot rod Teplých ,ze kterého pocházím ,patřil odjakživa k protestantům ,dřív teplý=horlivý ve víře.
Určitě měli nějaké knihy,jen se mě nedochovali ,nejstarší mám kancioál z roku 1844.
Bohužel, můj děda po smrti svého otce r. 1949 uložil knihy do truhlic na půdu a 50 .let tam ležely ,já je získal před 20 .lety ,něco jsem zachránil,něco bylo nenávratně zničeno. A ta bible je vydána v 19 .st jen pro přesnost:)

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.