Moderátoři: smith

Profilový obrázek
pavelgregor

Moderátor

Zaregistrován:
23. 6. 2007

#181 19. 8. 2009, 17:58

Převedl jsem si do databáze různé poznámky o privilegiích, řádech a nařízeních, změnách v technologii ražby atd.

Pro zjednodušení jsem zatím udělal jenom sestavu, kde se vyskytuje rok, panovník, krátký název reformy území a klíčová slova. Jako standardně je to v PDF tříděné podle území a data události. Pokud o to někdo máte zájem, pošlete mi mejlíka.

Zatím to jsou spíš jenom informace, že něco někdy proběhlo ve stylu :
tolikátého zahájena ražba bílých grošů.
datum udělení privilegia ražby mince městu
Zřízení úřadu komorského grófa atd.

Je to zatím jenom pro orientaci, že něco někdy proběhlo. Dal jsem to do kupy z mých poznámek, kdy jsem si určitou událost zapsal při čtení num.časopisů, že se k nim vrátím, až bude čas. Zatím to je ještě taková všehochuť informací, co mohlo mít vliv na ražbu mince. Postupně to doplním o podrobnosti a o články vztahující se k dané problematice ( doplním postupně informace z dat, které mám u konkrétních mincoven, panovníků atd. ). Ale to až později.

Budu rád, pokud mi zašlete informace o dalších událostech.

Profilový obrázek
Michaela

Uživatel

Zaregistrován:
12. 10. 2007

#182 19. 8. 2009, 21:30

To Pavel Gregor : Mohla bych také požádat o zaslání,dík.

Profilový obrázek
Kucera

Moderátor

Zaregistrován:
6. 7. 2009

#183 19. 8. 2009, 22:35

Nemate pls ve svych zaznamech nejake informace o narizenich tykajicich se mincovnictvi Leopolda I. ? Delam do jeho minci a zajimaji mne konkretne odrazky jeho minci z jinych nez standardnich kovu. Tyto existuji z vetsiny mincoven monarchie a mne zajima hlavne duvod jejich razby. U odrazku z mene hodnotnych kovu nez je standardni nominal by se daly predpokladat napriklad zkusebni pripadne nouzove razby a vyjimecne i falza, ale proc vznikla velka rada odrazku treba obycejnych gresli z Opoli nebo i odrazku denaru z Kremnice, oboji z Au?! Nechanicky ve sve praci seznam odrazku z jinych kovu uvadi ale bez blizsiho vysvetleni. Dekuji.

Profilový obrázek
kacuro

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2006

#184 20. 8. 2009, 09:32

pavel: ty se o prázdninách nudíš co?😃 také mi to můžeš poslat, děkuji😉

Profilový obrázek
pavelgregor

Moderátor

Zaregistrován:
23. 6. 2007

#185 20. 8. 2009, 12:44

Prdlajs testuju svůj novej program na pokladní systémy. Takže neustále provádím nějaké dávkové přepočty. A vzhledem k tomu, že pokud pustím dávku, mám většinou tak 2-3minutky volno, využívám ho na přepisování poznámek ze zápisníku do databáze. Jinak bych čuměl doblba. Vzhledem k tomu, že jsem na tohle neměl poslední rok čas, je to několik zápisníků. Takže záznamy vesele přibejvaj. Výhodou je to, že se při plnění dat nemusím na nic soustředit, takže pokud mi doběhne program přeruším práci a za pár minut v ní můžu zase začít pokračovat. Naštěstí PC obě činnosti najednou zvládá bez problému.
Kučera: Od Leopolda tam toho moc asi mít nebudu, protože to není prioritně můj obor, ale mrknu tam na to.
Rozesílat to budu o vejkendu. Zkusím ještě křížově doplnit informace z mincoven.

Profilový obrázek
Kucera

Moderátor

Zaregistrován:
6. 7. 2009

#186 4. 9. 2009, 21:22

Dobra zprava, vysly Dodatky II. od Halacky.

Profilový obrázek
Vanya

Uživatel

Zaregistrován:
28. 2. 2009

#187 11. 9. 2009, 09:54

Novy prirastok do kniznice z dovolenky na Malte:
http://www.emmsaid.com/maltabookcoinagehistory.htm

• nejake mince radu Johanitov🙂

CORPUS NUMMORUM
...cross-referenced auction archives coming very soon...
Sledujte progres na Facebooku

Profilový obrázek
Dracek

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2008

#188 11. 9. 2009, 11:11
Dobra zprava, vysly Dodatky II. od Halacky.

Ja bych to až tak moc jako dobrou zprávu nehodnotil, neboť ot znamená, že kniha je opet ve výtvarné úrovni 30 let nazpět a odkazovat na dodatky dodatků...

Raději to už měli celé přepracoat a doplnit fotografiemi... 😐

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Profilový obrázek
pavelgregor

Moderátor

Zaregistrován:
23. 6. 2007

#189 11. 9. 2009, 21:33

Musím se pochlubit. Dneska mi přišel index Janovského kartotéky novověku. Byť to není celá kartotéka, ale i to je supr. Zvlášť, když to bylo jen za pár kaček.😋

Profilový obrázek
Vanya

Uživatel

Zaregistrován:
28. 2. 2009

#190 15. 9. 2009, 17:54

Dnes som navstivil muzem minci Bank of Cyprus v Nikozii, je to sice iba jedna miestnost, ale velmi pekna vystava. Pre tych, ktori budu mat moznost sa pozriet, muzeum bolo prestahovane a momentalne sa nachadza hned pri kostole Faneromeni v historickom centre mesta. Vstup volny.

Odniesol som si odtial velmi peknu knihu:
Coins of Cyprus. From the Collection of the Bank of Cyprus Cultural Foundation

http://www.cyprusculture.com/default.aspx?ct=prod&pId=605

CORPUS NUMMORUM
...cross-referenced auction archives coming very soon...
Sledujte progres na Facebooku

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.