Moderátoři: smith

k cemu to?? vzdyt ve vsech aktualnich WordCoin catalozich je DVD s kompletnim obsahem.
To je spis zajimave pro ty co katalogy nemaji neee???

No a proč vůbec nové katalogy?
Mám Krauseho WC z roku 1993(asi poslední 19.+20.století v jednom svazku) a u mnoha(skoro většiny) mimoevropských zemí jsou zcela stejné ceny i v katalogu 2009... 😕 😁
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

V soucasne dobe zpracovavam Grossus Pragenses od Karla Castelina. Bude s obsahem a v HQ. Po zkusenostech s nevhodnou solidarnosti nekterych bude ale mozne ziskat knihu pouze s heslem ve tvaru jmenoprijmeni (skutecne). Z toho prameni omezeni: knihu poskytnu pouze tomu, koho znam osobne a nebo nekomu z fora, za nejz se zaruci nekdo, koho osobne znam ja (coz bude znamenat, ze za nej prebira veskerou zodpovednost). Zarizeno je to tak, ze az se zase objevi unik informaci, bude mozne hrisnika velmi rychle identifikovat a na vecnost ho vyradim z okruhu svych numismatickych kolegu.
Toto je oznameni, jak to bude, o podminkach nesmlouvam ani za zlate tele.
Kniha bude zadarmo (vime, jak to stejne vetsinou dopadlo 😁 ), ovsem malym pozornostem se branit nebudu, kdyz nekdo oceni tech cca pocitam 8-10 hodin me prace. Kdo ma o knihu zajem, piste na mail, do predmetu napiste "castelin", at to pak najdu.

to snad ne.... to spis ze by nekdo knihu dal rozesilal nebo dal nekam ke stazeni..

ano a presne o toto mi jde - o nic jineho... predpokladam, ze kolega Kucera neni natolik hloupy, aby to co psal, myslel vazne... i kdyz - uprimne - ponekud postradam pointu jeho prispevku...
kdo to tu sledujete dele, dobre vite, ze jsem chtel proste puvodne ferovy spolek par lidi, kteri prispeji nekomu jinemu, ze to za ne nascanuje a posklada, zatimco oni si valeji speky u fotbalu nebo se snazi usoulozit milenku k smrti nebo jsou to oni, kdo maji nejdulezitejsi praci na svete a na podobne blbosti nemaji cas (zatimco ja jiste neznam nic lepsiho nez scanovat, scanovat, scanovat)... predpoklad byl ten, ze to ti lide nikomu nedaji a kdyz to bude chtit nekdo dalsi, proste prispeje zas tou dvackou napr.
puvodne sem to nescanoval ja, ale kamaradky a daval jsem jim kacku za stranku... kdyz jsem to ale sponzoroval sam ze svyho ucitelskyho platu a videl jsem, jak jini nedaji ani dvacku na to a do tydne uz meli kopii, ale gros za 4 tycky koupi bez mrknuti oka, pochopil jsem, kam vede solidarita a nezistnost...
vysledek byl ten, ze par ferovych lidi se skutecne seslo a bylo ochotnych do toho 20-30 korun za knihu dat, ale ostatni proste v klidu pockali, az to naka "dobra duse" (bohuzel zas tak ferovi vsichni nebyli) nekde vystavi zadara nebo to posle nekomu ve slepe vire, ze ten to dal neposle...
takze jsem narusil system primo u zdroje - prestal jsem se delit 😁 😁 😁
ted cinim vyjimku - kniha je pomerne dost zasadni a pritom ne zrovna snadno sehnatelna... - ale za podminek, ktere nemohou nikomu ferovemu vadit a bez problemu je muze splnit a spat naprosto klidne...😉

Jak jsem jiz psal, tak knihu o ktere je rec jiz vlastnim v originale takze jeji kopii nepotrebuji, to jen tak na uvod ze nic zadarmo neloudim. Kdo je na foru jiz dele tak vi ze se mi nelibi jakekoliv utajovani numismatickych informaci a nebo jejich poskytovani jen s vyhradou neco za neco, zvlast kdyz tyto informace pochazeji od puvodniho autora a nebo je jejich nositelem sam numismaticky material bez zasluhy nekoho jineho (metrologicke udaje). Me nedela problem predat kolegovi numismatikovi (a nebudu se ptat na jeho skutecne jmeno a nebo vyzadovat rucitele) jakekoliv informace ktere mohu poskytnout z literatury kterou vlastnim (a verte ze me stala nekolik desitek tisic Kc) nebo z vlastni sbirky minci (popis, foto), jedinym omezenim z me strany je muj volny cas ktereho nemam zrovna mnoho nazbyt. Tolik k vysvetleni me puvodni reakce. A jeste dodatek - me v zivote podvedli nejvice lidi ktere jsem znal osobne a dlouho a take bych to u nich nikdy nepredpokladal.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.