Moderátoři: smith

Sejbala jsem koupil na Ačku loni tuším za 300+poštovné, Castelin tam byl opakovaně také(vžby bouchne do očí fotka jeho fialovorůžové obálky s mincí) a Radoměrského jsem duplicitního v říjnu prodával kamarádovi za 150Kč...
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Pre zberateľov grošového obdobia veľmi odporúčam zohnať si zborník (alebo články z neho) Slovenská numizmatika XI. 1990. Hodím sem foto obsahu:
[
](http://img109.imagevenue.com/img.php?image=74739_DSC07074_122_113lo.jpg)
[
](http://img193.imagevenue.com/img.php?image=74769_DSC07077_122_198lo.jpg)

info pro vsechny zajemce:
u me na webu v sekci Literatura v zalozce Obsahy periodik najdete obsahy nasledujicich periodik:
Slovenská numizmatika
Numismatické listy
Budějovický numismatik
Numismatický časopis československý
Numizmatika
Numismatický sborník
obsahy zpracovali Pavel Gregor a Facctory. Takze jim vyjadrujte velke diky a kdyby se nekdo chtel k teto akci pripojit, smele do toho.

Pro kolegu jsem skenoval článek z Chaurových zpráv o Čínském mincovnictví od Ing.B.Augsta.
Vzhledem k tomu že toho na Čínu v češtině mnoho není, tak se určitě bude hodit i ostatním.
www.mince.ic.cz/dwnl/cina.zip
😁 😁
"NON PUDOR EST NIL SCIRE, PUDOR NIL DISCERE VELLE"

No článek znám a mám, na tehdejší dobu výtečné, dnes jen již jen jako úvod do problematiky a jen na většinou nejběžnější mince. Další problém je ten, že to nikdo necituje...
To kolega začal sbírat Čínu?

Nověji vyšel jen Josef Kunc - Čínské mince ČSPDP 1979, ten je o něco vylepšený, částečně skoro místy okopírovaný Augst, někde má ale i chyby a některé mince hůře či duplicitně nakreslené, ale česky nic jiného není. Pro sbírání se hodí v počátečních 1-2 letech sbírání, pak je nutno sáhnout po evropských nebo asijských knihách...
Na pár běžných mincí by ale kolegovi Augst stačit mohl.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.