Moderátoři: smith

Jde o to, že jsem hodně náročnej...! 😁
Ne, kniha se mi musí líbit, naposledy jsem sjel za tři večery "Kam zmizel zlatý poklad" před tím to bylo "10 knih o architektuře" (pokud by měl někdo na prodej v papíru tak koupím!!!) a před tím "Vladař" a "Umění boje".
Zkoušel jsem i Nohejlovou Základy numismatiky, ale to mě nějak nechytlo (bylo to psaný jak skripta a to není moc odpočinek od skript... 😁 )
Takže spíš něco v češtině (na odpočinek), ale těch Deset knih bych koupil i v NJ anebo Aj...
Asi tak... 😳
Le Corbusier: „Buď tím, kým jsi“

Zháňam literatúru (najlepšie asi nejaký katalóg) k slavónskym denárom 13. a 14. storočia. Mám v pdf Ungera, ale je tak nešťastne skenovaný, že pri týchto denároch je len každá druhá strana 😞
Ak by mi niekto mohol niečo k tomu poskytnúť, budem veľmi vďačný, prípadne viem na výmenu ponúknuť nejaké pdf. Vďaka

Kamarádi, mám velkou prosbičku. Nemáte někdo v elektronické podobě (nebo jinak ofoceno...) rejstřík Numismatického časopisu Čsl 1925-1952? Nutně sháním, protože jsem sehnal, kde mi naskenují z těchto časopisů vše, co si řeknu. Sice samozřejmě za úplatu, ale co je dnes zadarmo...😉 Pls, pls...

Opět zkusím oprášit jeden můj starší dotaz.
Nemáte někdo Numismatický časopis československý ročník 1939???
Jako jeden z mála mi chybí, a potřeboval bych z něj dva články :
Nohejlová-Prátová Em. : Nález ve Veselé u Počátek, NČCs.XV/1939, s.65-67
Nohejlová-Prátová Em. : Nález v Rouchovanech, okr.Hrotovice, NČCs.XV/1939, s.77-80
Dík

bohužel Pavle, ale sehnal jsem tento týden Num. sborniky 4,5,8,9,11-15(nevím zda všechny máš...)
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

To krokodill :
Mal by som záujem o niektoré z uvedených publikácii, samozrejme nie zadara... mohli by ste sa mi ozvat ma maila?...pls...😐

Na to je jednoduchá odpověď. Také jsem si skenoval knihy pro sebe, abych nemusel všechno tahat s sebou. A povedlo se mi jich naskenovat hezkou řádku. Dokonce i Tebou uváděného Novotného. Možná dokonce celý jeho komplet. Ale nikdy by mě nenapadlo napsat, dejte - jsem línej skenovat. Tak to přesně totiž vyznívá z Tvého příspěvku... Vím, že se dá oponovat slovy, proč dělat něco, co už je hotové. Ale každý do toho dává hromadu času (skenovat, upravovat, převést do PDF, optimalizovat), někdy taková kniha vyjde časově na několik dnů (samozřejmě s přestávkama😆 ) a nerad potom takovou piplačku dává někomu, kdo napíše, že se mu do toho nechce... Chápu to u článků a knih, které nejsou k sehnání...
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.