Moderátoři: smith

Koupil jsem tuto knihu (reedici z roku1981) cca za 6000 Kc na ebay... Meli jich tam celkem dost.
Jestli ti to prijde drahe tak toto obdobi radeji nesbirej a pouzivej Novotneho paskvily. U teto knihy je PDF je celkem k nicemu. Co rok minimalne jedna stranka v textu navic rucne psaneho se spoustou znacek a odkazu.
Pecunia non olet
http://moneta-augusta.net/

zdravim,
chcel by som sa informovat, ako by som sa mohol dostat k nejakej literature spominanej v tejto sekcii. je to ulozene na nejakom privatnom serveri alebo si uzivatelia posielaju navzajom linky na stiahnutie, pripadne funguje posielanie cez email. zaujima ma hlavne literatura o minciach Habsburgovcov /je jedno v akom jazyku/ a potom aj rozna dostupna literatura vydana v cz alebo sk jazyku.

získat je můžeš tak, že si ji koupíš v tištěné podobě...
Kopírovat většinu knih vydaných cca po roce 1960/70 není třeba neb byly vydány v dostatečných nákladech a při troše snahy se dají v dohledné době sehnat.
Pokud pospícháš, pak jsou tu na něco různé knihovny(což platí i pro starší vydání).
Je třeba se naučit, že vybudovat si slušnou vlastní knihovnu něco také stojí...🙂
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Stálým členům rád uploadnu požadovanou literaturu, stačí napsat zde. Na konci uvádím ještě literaturu, kterou mám k dispozici k zapůjčení a vlastní články na kterých pracuji a sháním pro ně materiály.
na zaklade vyssie citovaneho som sa domnieval ze toto forum sluzi aj na ziskanie pdf literatury, ktora nie je bezne dostupna. dostal som cennu radu ohladne nakupu od Dracka, ktoru si velmi vazim, ale kedze som mysliaca ludska bytost, vedel som o tejto moznosti aj predtym a bezne dostupnu literaturu v nasich koncinach som si uz do svojej kniznice zadovazil.
unahlenymi zavermi frustrovaneho cloveka ktory si ventiluje svoje emocie v prispevku nado mnou sa asi nema zmysel zaoberat.

Efka: NumismatSR spíš narážel na to, že dost často sem choděj různý ( většinou mladší ) lidi, a většinou pouze chtěj získat zdarma kopie knih, které pak mohou vesele střílet na internetu. Což je, bohužel, většinou i jejich jediný záměr.
Jak jistě víte kopírování, a nejen knih není zrovna slučitelné s autorským zákonem. Spousta lidí zde na fóru je autory různých knih a článků, a tudíž se nesmíte divit, že váš požadavek se nesetkal zrovna s příznivým odkazem.
Ono, pokud někdo shání PDF knihy, která se dá běžně koupit za pár stovek v kterémkoliv obchodu, tak je to opravdu ani ne hloupost, jako spíš drzost. (Tím to nesměřuji na Vás, ale obecně na všechny uživatele.) Vždyť většinu knih si můžete bez problémů zapůjčit v kterékoliv městské knihovně. Pokud ji nemají přímo, je možné si ji vyžádat. Vaše knihovna Vám v tom jistě vyjde vstříc.
Něco jiného je u předválečných periodik, která se opravdu velmi těžko shání, nebo, pokud se shání konkrétní, těžko dostupný článek. Pro to tu je právě toto vlákno. Ale nesmí se plést s tím, že zde člověk vše může stáhnout.
O tom naštěstí tyto stránky opravdu nejsou. a to je dobře.
Ono, že tady někdo položí dotaz, kde si může co stáhnout, ještě neznamená, že dostane odpověď. Musíte si uvědomit, že pro sběratele je literatura jedna z nejdůležitějších částí sbírky. A pokud se bude neustále krást ( protože kopírování PDF není nic jiného, než obyčejná zlodějna ), tak i autoři přestanou psát, protože za svoji práci nedostanou odpovídající ohodnocení. A tím pádem bude té dobré literatury ubývat.
Pokud položíte otázku lépe. Např.kterou literaturu by jste mi doporučili, abych si mohl prostudovat ..., tak se možná budete divit, kolik odpovědí získáte.
Neberte tento příspěvek nijak osobně. Uvidíte, že na tomto fóru, pokud položíte dobře otázku, tak určitě dostanete odpověď. 😋

pravdu ma ten chlapec...
vyhrady bych snad mel k jistym dilum jako je napr. Cach, jejichz cena proste neni normalni (i kdyz normalni sberatel to nepotrebuje, staci mu napr. reprint vyobrazeni v encyklopedii) a k dilum, ktere vysly v nakladu nekolika stovek kusu, rozebrany jsou uz roky a reprint je v nedohlednu... to uz neni o rezii autoru, ale o koristeni a spekulaci prodejcu - a s tim rozumny autor publikace tezko muze souhlasit a byt ztotoznen...
stve me napr. i dostupnost starsich num. sborniku, jehoz par cisel mi chybi a u porizovani jehoz cisel jsem docela solidne krvacel. u takovych starsich periodik bych byl pro napr. po 10 - 15 letech je proste nezistne zverejnit prislusnou instituci. podobna situace je i s folia numismatica, ktera bych jen hodne tezko sehnal, nebyt naprosto nezistne vypomoci darce a naproste nahody pri koupi zbytku v naprostem zapadakove za morem😃
co se knihoven tyce... no, vyuzivam a to jsem v Brne... ne vse se da sehnat, ale dost ano... lecos jen prezencne apod.
osobne mne uz take davno preslo nadseni sdilet s ostatnimi i tu mene dostupnou literaturu, s vychcanky, o nichz gregy mluvi... neni nad to, kdyz se s necim delate a za tyden vam to nekdo nezistne nabidne za ctyri kila...
nicmene pro svoji osobni potrebu si scany porizuji - na kopii pravo mam. a do notasu sbalim celou knihovnu a muzu se v tom rochnat treba na chate...

oliver napsal/a:
pravdu ma ten chlapec... nicmene pro svoji osobni potrebu si scany porizuji - na kopii pravo mam. a do notasu sbalim celou knihovnu a muzu se v tom rochnat treba na chate...
Já jsem kdysi také začínal s PDF... Chodil jsem do knihoven půjčovat si knihy a doma skenoval. Občas jsem i nějaký sken vyměnil za jiný sken. A když se někdy naskytla možnost, knihu, či knihy jsem zakoupil. Dnes mám v knihovně docela slušnou sbírečku, ale v PDF toho mám podstatně víc. Ale už také téměř jen pro svoji vlastní potřebu. Párkrát jsem narazil na podobné vychcánky, kterým jsem poskytl nějaký sken a za pár dní byl na Auk.., jednou dokonce na e-b.. Takže už skeny poskytuji opravdu jen někomu, o kom jsem přesvědčený, že to dál šířit nebude. Snad...😁 A jinak, ty skeny mám, stejně jak píše Oli, pro svoji vlastní potřebu, protože do noťasu narvu celou knihovnu, kdežto tahat se s knihama 🙄 😁 😁 😁

Nič si neventilujem, som štastný a vyrovnaný človek, ale treba si uvedomiť, že je to doslova krádež. Všetko tu už chalani napísali a zdielam ich názory. Pokiaľ nezhánaš super nedostupnú literatúru, tak všetky tieto porušenia autorských zákonov úplne odsudzujem.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.