Moderátoři: smith

Dnes som objavil katalog estonskych minci:
http://rapidshare.com/files/215410076/Coins_of_the_Republic_of_Estonia_vol2.rar
Pri tejto prilezitosti sa chcem spytat, neviete niekdo nieco viac o falzach 5 a 10 marky 1926?
CORPUS NUMMORUM
...cross-referenced auction archives coming very soon...
Sledujte progres na Facebooku

A koho zaujimaju aj Estonske bankovky:
http://rapidshare.com/files/215409608/Banknotes_of_the_Republic_of_Estonia_vol2.rar
CORPUS NUMMORUM

Je to iba zle pomenovane, jednicka su bankovky, dvojka su mince.
CORPUS NUMMORUM

Jojo, k Vánocům jsem ji dostal od jednoho ze spoluautorů a jsou tam fakt fajn články....
A dnes jsem si koupil "megaknížku" Přemyslovci, budování českého státu(Žemlička,Třeštík, Sommer a další) a pokud ji seženete(prý je náklad rozebrán) rozhodně doporučuji koupit ! ! ! ! !
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Dne jsem si přinesl z knihovny pár knížeček.
L. Nemeškal- Snahy o mincovní unifikaci v 16. století.
P. Radoměrský- Nález Přemyslovských denárů 12. století v Hodkově u Kutné Hory.
J. Štolba- Soupis nálezů antických mincí na Kolínsku a starodávné obchodní cesty okresem Kolínským.
Z. Nemeškalová-Jiroudková- Keltský poklad ze Starého Kolína.
Robbie: Napiš jestli něco z toho budeš chtít do knihovny.
"NON PUDOR EST NIL SCIRE, PUDOR NIL DISCERE VELLE"

Z. Nemeškalová-Jiroudková- Keltský poklad ze Starého Kolína
U této knihy si dovolím malou poznámku - kniha byla zpočátku velmi těžko prodejná - ono kdo u nás sbírá kelty(relativně málo lidí) a zejména statéry na varianty(to trochu leze do peněz) a tak knížku téměř nikdo nekupoval, zejména když se vědělo, že náklad byl dostatečný. Většina nákladu byla uložena v Arch. ústavu v Praze a pak přišly povodně, které vyplavily skoro celý AÚ, včetně skladu s nákladem této knihy. Dnes je tedy mezi lidmi pouze několik málo exemplářů(řádově desítky kusů) a knížku nelze nikde sehnat ke koupi. Jsem rád, že kamarád jich měl 5 výtisků k prodeji doma a jeden exemlář jsem od něj tehdá po zjištění co se stalo v AÚ získal a to kelty také nesbírám.... 😉
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.